ARSLAN, KAYSERİ’DE ANAYASA TURUNDA

21 Mart 2017 16:34, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” sloganıyla başlattığı “40 günde 40 ilde” anayasa değişikliği kampanyası kapsamında, 21 Mart 2017 tarihinde Kayseri’de çeşitli temaslarda bulundu. İşyeri ve fabrika ziyaretlerinde bulunan Arslan, Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen STK ve Halk Buluşmasına katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sivil Dayanışma Platformu (SDP) tarafından gerçekleştirilen “Anayasa Değişikliği STK Toplantısı ile Kadir Has Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen “Anayasa Değişikliği Halk Buluşması’nda konuştu.

Toplantılarda üyelerimiz ve tüm Kayserilileri referandumda sandığa gitmeye ve ‘EVET’ oyu kullanmaya davet eden Arslan, “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin ‘EVET’” dedi.

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun anayasa değişikliğini oy birliğiyle desteklediğini ve bu karardan sonra, “40 günde 40 ilde” kampanya yapma kararı aldıklarını belirten Arslan, “16 Nisan’a kadar bu referandumun önemini anlatmaya, anayasa değişikliklerine olumsuz bakan ve kararsız olan tüm emekçileri ve vatandaşlarımızı ‘Evet’ oyu kullanmaları için ikna etmeye çalışacağız. Çünkü bu referandumdan çıkacak olan ‘Evet’ kararı, sosyo-politik ve sos-ekonomik olarak ülkemize ve dolayısıyla milletimize olumlu katkılar sunacak” diye konuştu.

“Mevcut Sistem İstikrar Sağlamıyor, Darbe Üretiyor”

Türkiye’nin parlamenter sisteme geçişinden günümüze 3 darbe, 2 başarısız darbe girişimi ve iki muhtıra yaşadığını hatırlatan Arslan, şunları kaydetti: 

“Bertaraf edilen ve konjonktürden dolayı hayata geçirilemeyen darbe planlarını da hesaba katarak düşünürsek, mevcut sistemin istikrar yerine darbe ürettiği gerçeğini görmek durumundayız. Her darbe, her yönetim krizi ve ekonomik kriz sonrasında en büyük faturayı takdir edersiniz ki, en yoğun şekilde emekçiler ödedi. Kaybedilen ekonomik kayıplar ancak yıllar sonra telafi edilebildi, ancak onu da, tekrar kapıyı çalan darbeler ve krizler alıp götürdü. 1952’de yardımına koştuğumuz Güney Kore’de kişi başı milli gelir 40 bin dolar civarında, yani bizim 4 katımız. Parlamenter sistem oturtulabilseydi, biz de 40 ve belki çok daha fazla bir gelire sahip olacaktık. Bu üzücü bir durumdur. Ama vakit geç değil, 16 Nisan’da önümüze konulan tarihi bir fırsat var ve bunu iyi değerlendirmeliyiz.”

“Geleceğimiz İçin ‘Evet’ Diyoruz”

Arslan, “Biz neden ‘Evet’ dediğimizin farkındayız. İstiyoruz ki, referanduma olumsuz bakan vatandaşlarımız da kararlarını ve kararsızlıklarını lütfen iyi ölçsünler, araştırsınlar, geçmişin götürdüklerini ve geleceğin getireceklerini iyi düşünsünler istiyoruz. Bunun için Kayseri’deyiz, bunun için Anadolu’dayız, bunun için Türkiye’nin her yerindeyiz. Biz ülkemizi seviyoruz, ülkemiz için 'evet' diyoruz. İçeride ve dışarıda güçlü bir Türkiye için ‘Evet’ diyoruz. Biz darbelerle boğuşmaktan, krizlerle kaybetmekten yorulduk. İstikrar için ‘Evet’ diyoruz” şeklinde konuştu.

“Halkımız Anayasa Değişikliğini Onaylayarak En Doğru Kararı Verecektir”

Toplumumuzun en olmadık zamanlarda en doğru kararı verdiğini, Çanakkale’de ve son örnek olarak 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminde büyük irade gösterdiğini vurgulayan Arslan, “Ben inanıyorum, halkımız 16 Nisan’da da anayasa değişikliğini onaylayarak yine en doğru kararı verecektir. Çünkü 16 Nisan Türkiye’nin geleceği için önemli bir gündür” dedi.

Her gelen hükümetin aynı konularda farklı uygulamalara imza attığını ve bu durumun sorunları çözmek şöyle dursun, aksine sorunları artırdığını belirten Arslan, “Sorun stokları daha fazla birikmeden, yeni yönetim krizlerine doğru yol almadan bu sistemi değiştirmek durumundayız” diye konuştu.

Arslan, konuşmasında Siyasi Partiler Yasası’nın da değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, bu konuda referandum sonrasında yapılacak bir değişiklik, getirilmeye çalışılan sistemi de tamamlayacaktır” dedi.

SDP tarafından düzenlenen toplantılarda Genel Başkanımız Arslan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kayseri Genç Girişimciler Derneği Başkanı Mehmet Gülsoy ve Hukukçu Derya Yanık da panelist olarak birer konuşma yaptı. 

“Kayseri’de Fabrika Ziyaret Ettik”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kayseri’deki temasları çerçevesinde İncesu Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Turkuaz Seramik Fabrikası’nı ziyaret ederek, fabrikanın yönetim kurulu üyesi Abidin Özkaya ve işçilerle görüştü.

Arslan’ın ziyaretinde Öz Toprak İş Sendikası Genel Başkanı Metin Özben ve HAK-İŞ İl Başkanı Serhat Çelik de yer aldı.

Fabrikanın üretim ünitelerini gezerek incelemelerde bulunan Arslan, fabrikanın yönetim kurulu üyesi Abidin Özkaya ve seramik işçileriyle bir toplantı yaptı.

Arslan, burada yaptığı konuşmada sendikal örgütlülük, sosyal ortaklık, iş sağlığı, iş barışı ve iş güvencesine dikkat çekti.

Fabrikanın yönetim kurulu üyesi Abidin Özkaya ve işçiler de Genel Başkanımız Arslan’ın ziyaretinden duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

“TİS İmza Törenine Katıldık”

Genel Başkanımız Arslan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş Şirketinde yetkili olan Öz Taşıma İş Sendikasının toplu iş sözleşme imza törenine katıldı. Törene HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma İş Sendikamızın Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Darendelioğlu, Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Arslan; Yapılan toplu iş sözleşmesinin tüm taleplere karşılık vermesinin neredeyse imkansız olduğunu söyleyerek şu şekilde devam etti:

“Belediye bünyesinde üç çeşit çalışan üyelerimiz vardır. Bunlar kadrolu çalışanlar, taşeron şirketlerde çalışanlar ve sizler gibi Belediyelerimizin imtiyazlı şirketlerinde çalışan arkadaşlarımız var. Taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımıza bakarak sizler onlardan gerçekten çok şanslısınız. Sizler geleceğimiz bu işyerleridir diyerek gelip çalışıyorsunuz. Ama taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımız gelecekleri maalesef göremiyorlar. Aldığımız toplu iş sözleşme farkları da çok değil, ama imkanlar nispetinde değerlendirilirse hiç de fena değil. Bizlere buralarda örgütlenme anlamında yardımları olan başta Belediye Başkanımız Mustafa Çelik’e ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Mart 2017 16:34, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu