ARSLAN, ANTALYA'DA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLATTI

17 Mart 2017 23:19, Haberler


ARSLAN, ANTALYA'DA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLATTI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” sloganıyla başlattığı “40 günde 40 ilde” anayasa değişikliği kampanyası kapsamında, Antalya'da üyelerimizle ve vatandaşlarımızla buluşarak, anayasa değişikliği hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “40 Günde 40 İlde” yürüteceğimiz kampanya programı kapsamında 17 Mart 2017 tarihinde HAK-İŞ Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda Antalyalılarla buluştu.  Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından düzenlenen toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan'ın yanı sıra Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, Milli Savunma Başkan Yardımcısı Şuay Alpay, Gazeteci Yazar Fadime Özkan ve Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Küçük katılarak birer konuşma yaptı. Programın açılışını HAK-İŞ Antalya İl Başkanı Muhammet Talha Kandil yaptı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  bugün yaşanan birçok sorunun temelinde mevcut anayasanın bulunduğunu belirterek, yaşanan sorunların temel kaynağını darbecilerin, cuntacıların halka zorla dayattığı, toplumun yapılış sürecinde yer almadığı, meşruiyeti tartışmalı 82 Anayasası olduğunu ifade etti.

Halk oylamasında mevcut anayasadaki bazı bölümlerin değiştirileceğini vurgulayan Arslan, “Bugün anayasa değişikliğini tartışırken, ‘Biz devlet kurduk, bu devletin anayasası nasıl olmalı’ gibi bir tablo ile karşı karşıya değiliz. Anayasa yaparken mevcut 82 Anayasası’na bakıyoruz, bunun bazı bölümlerini değiştiriyoruz. Yeni bir anayasa yapmıyoruz.” diye konuştu.

Sistemin kendi kendine krizler ürettiğini, bunların devam edeceği endişesinden yola çıkarak değişikliğin üzerinde durduklarını anlatan Arslan, şöyle devam etti:

“Bugün 82 Anayasasının önümüze koyduğu cumhurbaşkanının yetkilerini korumaya devam edersek, Türkiye’de kaçınılmaz olarak krizler yaşanmaya devam ederiz. Bu krizler aynı hareketin içerisindeki insanlar olduğu zaman bile yaşanabilir. Türkiye’nin güçlü bir sisteme sahip olması gerekiyor. Benim ülkemin içeride dışarıda yeterince sorunları var. Bu ülke içeriden dışarıdan kuşatılmaya çalışılmış. Böyle bir ülkede, böyle bir coğrafyada güçlü bir ülke olmalı. Bizim gücümüzün önündeki en büyük engel sistemdir. İleride yaşanabilecek krizlerin önüne geçmek için halk oylamasında 'evet’ çıkması gerekiyor.” 

HAK-İŞ’in yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu her zaman dile getirdiklerini ve bununla ilgili çeşitli çalışmalar da yaptıklarını anlatan Arslan, “Keşke bugün Türkiye Cumhuriyeti yeni bir anayasayı referanduma götürecek olsaydı. Keşke biz bütünüyle toplumsal talepleri karşılayan, çoğulcu, katılımcı, demokratik ve özgürlükçü yeni bir anayasayı elde edebilseydik” diye konuştu.

Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacının olduğunu, mevcut sistemin kriz üretme üzerine inşaa edildiğini savunan Arslan, “Ben ülkemin bekasından, geleceğinden, krizler yaşayacağından endişe ediyorum. Çünkü bu sistem bize çatışma ve kriz, sorun üreten bir yapı sunuyor. Ortada gerçekten sürdürülemez bir tabloyla karşı karşıyayız. Biz bu sistemle yürüyemeyiz, yürümek istersen tökezler, yaşanan krizlere yeni krizler ilave etmek zorunda kalırız. Bu kişilere bağlı değil, sistemin önümüze koyduğu bir kriz. Bu anayasa değişikliğini yapamazsak yeni krizlerin yaşanacağının altını çiziyoruz” dedi. 

Darbelerin ve krizlerin en ağır faturalarını hep çalışanların ödediğinin altını çizen Arslan, o yüzden bu anayasa değişikliğini desteklediklerini, Türkiye’nin şimdikinden asla geri gitmeyeceğini, asla kötü olmayacağını, Cumhurbaşkanının şimdikinden daha fazla yetkilere sahip olmayacağını, aksine daha güçlü bir Türkiye olacağını dile getirdi.

Arslan, tüm üyelerimizi ve halkımızı 16 Nisan'da yapılacak Anayasa Referandumuna katılmaya davet etti. Arslan, "Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin EVET" dedi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Mart 2017 23:19, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu