HAK-İŞ V. ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI SANAT DÜNYASINI BULUŞTURDU

13 Aralık 2016 22:44, Haberler


HAK-İŞ 5. Uluslararası Kısa Film Yarışması yoğun ilgiye sahne oldu. 11 kategoride ödülün verildiği ve 129 ülkeden 6 bin 33 filmin başvuru yaptığı yarışmaya yurtdışından yüksek katılım dikkat çekti.


HAK-İŞ’in Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Emek temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni 13 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Ödül törenine başta Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak olmak üzere Ak Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Ak Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, HSYK Üyesi Muharrem Özkaya, AK Parti Eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Eski Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dinçer Ateş, Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Genel Müdürü Çetin Aslan ile yurt içi ve yurtdışından sinema sektörüne emek veren sanatçı, yönetmen ve yapımcılar katıldı.


Türkiye’den ünlü Yönetmen Mesut Uçakan, ünlü oyuncular Osman Soykut, Mehmet Güleryüz, Yusuf Sezgin, Mehmet Özgür, Erdinç Gülener, Mustafa Şimşek, Fatih Küçük ve Cansel Elçin ile müzisyen Yusuf Güney katılımlarıyla renk kattığı törene ayrıca, ödüllerini almak üzere İtalya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika, Fransa, Malezya, Kazakistan, Ürdün, Arnavutluk, Irak ve İran’dan sinema dünyasına emek verenler katıldı. Törene HAK-İŞ’e bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de katıldılar.


Tören HAK-İŞ  Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın, Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonunda saat 18:00’da verdiği resepsiyonla başladı. 

Açılışta aziz şehitlerimiz ve iş kazalarında kaybettiğimiz emekçiler anısına 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.


BAKAN AVCI: “HAK-İŞ KISA FİLM YARIŞMASININ ULUSLARARASI DÜZEYE TAŞINMASI ÖNEMLİ”

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, HAK-İŞ Kısa Film Yarışmasının uluslararası düzeye taşınmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, Kültür Bakanlığı olarak yarışmaya katkı vermekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Bakan Avcı, törene katılan televizyon, sinema ve tiyatro sanatçılarını tebrik etti, yarışmaya katılan sanatseverleri kutladı.

Avcı’nın konuşmasından sonra Genel Başkanımız Arslan, Bakan Avcı ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a plaket ve çiçek takdim etti.


Arslan ayrıca, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a, K.Maraş Belediye Başkanlığı döneminde çekilmiş olan toplu iş sözleşmesi törenine ait bir fotoğraf ile, Kaynak’ın HİZMET-İŞ’te avukatlık yaptığı döneme ait vekalet belgesini verdi.


ARSLAN: “EMEK SANAT, SANAT EMEKTİR”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, farklı bir sendikal anlayışı temsil ettiklerini ve bu farklılığı sanatsal alanda da hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu Sendikal mücadelenin Türkiye’deki özgün ve çok önemli sivil kurumlarından biridir. Doğduğumuz 1976 yılından, 41. yaşımıza kadar 41 yıllık tarihimiz zorluklara rağmen dolu bir mücadeledir.  HAK-İŞ Sendikal mücadeleyi belli hatta yürütmeye çalışırken, özellikle ileri sendikal anlayışı ülkemize kazandırmaya çalışırken bilimsel, sosyal diyalog temelli ve karşılıklı diyaloğa dayalı yeni bir sendikal anlayışı hakim kılmaya çalışmaktadır. HAK-İŞ, işçi ve işveren ilişkilerini çatışma üzerinden değil uzlaşma üzerine inşa etme çabasıdır” dedi.


“KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA DA SENDİKAL MÜCADELEYİ NASIL GÜÇLENDİRMELİYİZ”

Emeğin sanat, sanatın emek olduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu: “Farklı bir sendikal anlayışı her anlamda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da sendikal mücadeleyi nasıl güçlendireceğiz kaygısı, özellikle kısa film yarışmasını bizim için önemli hale getirmiştir. Emek ve sanat birbirinden ayrılamaz. Biz taş işçilerinin arasında kendimize rol biçiyoruz. Sendikal mücadelede bir medeniyet inşa etmenin mücadelesini veriyoruz. Kısa film yarışmamızın bu yıl beşincisini gerçekleştiriyoruz. Kültür Bakanımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Çünkü 5.’sini yaptığımız kısa film yarışmasını Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte geçekleştiriyoruz. İnşallah bunların 5.’si, 15.’si, 50.’si, 100.’sü olur diye temenni ediyoruz. Bizi heyecanlandıran bir konu var: Her yıl kısa film yarışmamıza daha güzel ve daha çok filmler katılıyor. Yarışmamızı uluslararası boyuta taşımak aslında hangi istikamette yürümemiz gerektiği açısından teşvik edici, cesaretlendirici, aynı zamanda bu istikamette devam etmemiz gerektiğini gösteren çok önemli bir göstergedir. 129 ülkenden katılım olması bizim için büyük bir onurdur.”

Yusuf Has Hacip’in “Ömür aziz değil, emek azizdir” sözünü hatırlatan Arslan, HAK-İŞ olarak emeği sanatla buluşturduk. Biliyoruz ki emek sanatla anlam kazanıyor, değer kazanıyor” dedi.


ARSLAN, SANATÇILARI BİRLİKTE MÜCADELE VERMEYE DAVET ETTİ

Sanat çalışanlarının zor çalışma koşullarına dikkat çeken Arslan, sinema, televizyon ve tiyatro sanatçılarını HAK-İŞ ile birlikte yürümeye, birlikte mücadele etmeye davet etti, ödül törenine katılan sanatçılara teşekkür etti.


İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan terör olayına da değinen Arslan, terörü lanetleyerek, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.


HAK-İŞ KÜLTÜR SANAT KOMİTESİ BAŞKANI ODABAŞI: “BEYAZ PERDEYE DÜŞEN HER ALIN TERİ BİZİM İÇİN EN BÜYÜK KIYMETTİR”


HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı da yaptığı konuşmada, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi olarak 2012 yılında “Kısa Film Uzun İş” sloganıyla, kısa film yolculuğuna çıktıklarını ve geçen 5 yıl sürede önemi bir dönemeci atlattıklarını kaydetti. Odabaşı “Kısa film yarışmamızı uluslararası boyuta taşıdık. Bugün 129 ülkeden gelen, binbir emekle yapılan filmleri izlerken, ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gördük. Nisan ayından bu yana devam eden çalışmalarımızı bu gece sizlerle birlikte taçlandırıyoruz. Günlerce süren çalışmalarımızda hedeflediğimiz tek bir gaye “emek”ti. Beyaz perdeye düşen her alın teri bizim için en büyük kıymettir” dedi.

HAK-İŞ’in ve ülkemizin adını dünya çapında pek çok yönetmene, yapımcıya ve oyuncuya duyurmanın kıvancı ve onuru içerisinde olduklarını ifade eden Odabaşı, yarışmaya ulusal ve uluslararası alandan katılan bütün yarışmacılara ve sinemanın değerli emekçilerine teşekkür etti.


ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Konuşmaların ardından Emek temalı HAK-İŞ 5. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda ödüle layık görülen eser sahipleri ödülleriyle buluştu. 129 ülkeden 6 bin 33 filmin başvuru yaptığı yarışmada ulusal ve uluslararası alanda ayrı ayrı 11'er kategoride ödül verildi.

Bu yıl yerli film kategorisinde En İyi Film Birincilik Ödülünü “Şafak Vakti Emeğin Zaferi: 15Temmuz” filmiyle Recep Dere ve Mustafa Yılmaz aldı. Dere ve Yılmaz ödüllerini, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın elinden aldı. 

Uluslararası filim kategorisinde En İyi Film Birincilik ödülünü ise “Flesh And Dust” filmiyle İtalya’dan Antonio La Camera aldı. Camara'ya ödülünü HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak takdim etti. 







13 Aralık 2016 22:44, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu