ARSLAN: “GREV VE LOKAVT ERTELEYEN KHK KABUL EDİLEMEZ”

23 Kasım 2016 15:05, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bakanlar Kurulu'na grev ve lokavt hakkını erteleme yetkisi veren Kanun Hükmünde Kararname hakkında değerlendirmelerde bulundu. Arslan, “Bu Türkiye'nin 2012'de başlattığı endüstri ilişkiler sistemindeki eksikliklerin giderilmesi yönündeki sürecin tersine dönmesini sağlıyor ki bu bizim kabul edebileceğimiz bir düzenleme değil" dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bakanlar Kurulu'na grev ve lokavt hakkını 60 gün erteleme yetkisi verilmesiyle ilgili, "Bu Türkiye'nin 2012'de başlattığı endüstri ilişkiler sistemindeki eksikliklerin giderilmesi yönündeki sürecin tersine dönmesini sağlıyor ki bu bizim kabul edebileceğimiz bir düzenleme değil." dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'na grev ve lokavt hakkını erteleme yetkisi verilmesinin kendileri için sürpriz olduğunu söyledi.

Çalışma hayatının yeterince sorununun bulunduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

            "6356 Sayılı Kanundaki hususları Anayasa Mahkemesi 2003 yılında düzenlemişti. Anayasa Mahkemesinin bu yöndeki kararı hem şehir içi toplu taşıma hem de bankacılık sektöründe grev yasaklarının kaldırılması yönünde önemliydi. Maalesef Kanun Hükmündeki Kararname ile bu tekrar geri getirilmek isteniyor. Bu Türkiye'nin 2012'de başlattığı endüstri ilişkiler sistemindeki eksikliklerin giderilmesi yönündeki sürecin tersine dönmesini sağlıyor ki bu bizim kabul edebileceğimiz bir düzenleme değil."

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Kasım 2016 15:05, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu