YILDIZ, GENÇLİK ZİRVESİNDE KONUŞTU

26 Ekim 2016 17:56, Haberler


YILDIZ, GENÇLİK ZİRVESİNDE KONUŞTU

 

Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) tarafından koordine edilen “Genç İşçiler Odağında Türkiye ve Avrupa Birliği'ndeki Sendikal Örgütler Arasında Sosyal Diyalog” Projesinin Gençlik Zirvesi Antalya’da başladı.

 

Türkiye'den Konfederasyonumuz HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK’in,  Avrupa'dan ise Polonya, Fransa, İspanya ve Danimarka İşçi Sendikaları konfederasyonlarının bir araya geldiği projenin 26 Ekim 2016 tarihinde  yapılan açılışına Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı  MFİB Başkan Vekili Emine Döğer, Proje Türkiye Koordinatörü Yücel Top, ETUC Kıdemli Danışmanı Patrick Itschert, AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Michael Rupp  katıldı.

 

ETUC Gençlik Zirvesi’ne proje süresince HAK-İŞ adına katılım sağlayan, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın temsilcilerinden oluşan 40 kişi katıldı.

 

“Demokrasi nöbetlerinde meydanlardaydık”

 

            Yıldız, Gençlik Zirvesi açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“15 Temmuz gecesi başta olmak üzere darbe girişimi sonrasında da HAK-İŞ olarak meydanlardaydık. Demokrasi karşıtı her hamleye, silahlı girişimlere karşı durduk. Gerek FETÖ terör örgütüne karşı mücadele noktasında, gerekse de terörle mücadele kapsamında meydanlarda HAK-İŞ ailesi olarak başarı ortaya koyduk. Hukukun üstünlüğüne olan inancımız ve terörle mücadele noktasında sınır içi, sınır dışı terör örgütlerine karşı tavrımız nettir.            

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 15 Temmuz hain kanlı darbe girişiminde üç kardeşimiz şehit oldu ve yüze yakın da gazimiz var. Vatan savunması noktasında şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. 

 

“HAK-İŞ birlikte çalışma kültürüne önem veriyor”


Bugün burada başarılı bir projenin kapanış toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bu proje Türkiye ve Avrupa’daki Sendikalarla birlikte yürüttüğümüz üçüncü projedir. İlk projede, demokrasi için bir arada, ikinci projede işçiler için bir arada üçüncü projede için gençler için bir aradayız. Ortak sendikal kültürde birleşmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

HAK-İŞ olarak bizim için asıl olan birlikte çalışmaktır. Ortak hedeflerde birleşebilmektir. Özellikle 1990’lı yıllardan sonra sendikalar ve sosyal taraflarla sosyal diyalog süreci içinde olduk. 

HAK-İŞ olarak çok sayıda proje yürüttük, yürütüyoruz. Ancak böyle ortak projelerin içerisinde yer almaktan da çok mutluyuz. Önümüzdeki süreçte benzer ortak projelerde yer almak isteğimizi de yineliyoruz. 


“Biz sendikacılığı paylaşmak olarak görüyoruz”


HAK-İŞ olarak biz sendikacılığı paylaşmak olarak görüyoruz. Her görüşü,  her sorunu, herkesi önemsiyoruz.  Biz üyesi olduğumuz Avrupa Konfederasyonlarının bu denli liderliğini, öncülüğünü önemsiyoruz. Hak ve demokrasi mücadelesinde biz her zaman varız diyoruz.

HAK-İŞ olarak bağımsız ve özgür sendikacılığın güçlendirilmesini istiyoruz. HAK-İŞ olarak bizim geçmişten bugüne ilkeli, kararlı, güvenilir olma noktasında hiçbir zaman elimiz ayağımız titrememiştir. Türkiye ve dünya’daki sorunlara çözüm arama sürecinde de bu samimi inançla hareket ediyoruz. 


Etkili ve iyi iletişim sendikalar ararsı diyalogu güçlendirir”


Bu projeye konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı 22 sendikamızın tamamı aktif olarak katıldı. Türkiye’de çoğulcu sendikal yapı mevcut. Sorunlar da ancak diyalog yoluyla çözülebilir. Etkili ve iyi iletişim sorunları ortadan kaldırır. Biz sendikaların sorunlarını çözebilme kapasitelerinin de gelişmesini arzuluyoruz.


“Çalışma hayatındaki sorunların takipçisiyiz”


HAK-İŞ olarak çalışma hayatındaki kayıt dışılık, özel istihdam büroları, kıdem tazminatı, işsizlik, vergilerin yüksekliği gibi sorunların takipçisiyiz. Çözümü noktasında çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanında göçmen meselesi ile ilgileniyoruz. Sendikalar Kanununun değişmesinde olduğu gibi uzun vadede de olsa mücadelemizden asla vazgeçmiyoruz. Harekete geçtiğimiz ilk anda olamasa dahi, ileri vadede çözümün mutluluğunu yaşıyoruz.

HAK-İŞ  proje ve politika üreten bir konfederasyondur. Çalışma hayatının sorunlarına olduğu kadar  Türkiye ve Dünya’daki gelişmelere, toplumsal sorunlara da eğilen,  demokrasiyi koruyan, geliştirme  ve güçlendirme noktasında çaba sarf eden bir misyona sahiptir.


“Kadınlar, gençler ve dezavantajlı grupların sorunları için mücadele ediyoruz”


HAK-İŞ olarak gerçekleştirdiğimiz son üç genel kurulda da kadın, gençlik ve dezavantajlı grupları ele alarak karşılaşılan sorunların çözümü noktasında stratejiler geliştirdik. Özellikle kadınların çalışma hayatında görünür olma ve sorunlarının çözümü noktasında ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Genç çalışanların sorunlarının çözümü noktasında da etkin mücadelemiz devam ediyor.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Ekim 2016 17:56, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu