BAŞBAKAN YILDIRIM HAK-İŞ, MEMUR-SEN, SESRİC HEYETİNİ KABUL ETTİ

16 Ekim 2016 14:49, Haberler


Başbakan Binali Yıldırım, Hak-İş Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve  Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ile İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından İstanbul’da düzenlenen “İslam Dünyasında Sendikacılık” Uluslararası Sempozyumu katılımcılarını Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde kabul etti. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,  SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, ve 58 ülkeden 120’yi aşkın sendikacı katıldı.

Halkın gücü, tankın gücünü yendi

Heyeti kabulünde bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'da halkın destan yazdığını belirterek, “Milletin iradesine el koymak için milletin vergisiyle aldığı tankları, topları, uçakları çalarak milletin üzerlerine kurşun, bomba yağdırdılar. İnsanları şehit ettiler yaraladılar, gazi oldular ama çok iyi hesap yaptılar, kendilerine göre iyi kurgu yaptılar. Onlara göre bu darbe yüzde 100 başarılı olacaktı. Bütün hesaplar ona göre yapıldı. Tankın karşısına kim çıkacak diye düşündüler. Bir şeyi unuttular. Unuttukları şey herkesin hesabı olur ama hesabın üzerinde bir hesap daha vardır, o da Allah'ın hesabıdır. Onlar Hak’kın, halkın gücünü hesap edemediler. Halkın gücü, tankın gücünü yendi” şeklinde konuştu.

''Emek komitesinin kurulması yerinde bir düşüncedir"

Yıldırım, Memur-Sen ve SESRIC’in geliştirdiği teklifi önemsediklerini belirterek, “İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir Sendika Komitesi oluşturulması için sorumluluk alacağız. Bunun için İslam İşbirliği Teşkilatının dönem başkanı olarak gereken çalışmaların yapılması sözünü veriyorum. Siz çalışma hayatının önemli aktörlerisiniz, çalışma hayatının düzenlenmesi, etkinleştirilmesi ve adaletle yürümesi için sizlerin çabası mühimdir. İslam dünyasındaki sendikalar olarak sizlerin beraber hareket etmesi büyük bir işbirliği olacaktır. Sizleri kabul etmekten bahtiyarlık duyuyorum” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Sosyal Diyaloğ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Kabulde bir konuşma yaparak, Uluslararası sendikalar birliğinin oluşmasının önemine dikkat çekekti. Sendikaların ikili işbirliği anlaşmalarının yapılması ve ortak sosyal diyalog mekanizmalarının oluşturulması ulusal ve uluslararası sendikal örgütlenmede önemli olacağını söyledi.

Hak-iş'e Teşekkür

Memur-sen Genel  Ali Yalçın konuşmasında, Memur-Sen’e “Kudüs ve Filistin İçin Hep Birlikte” programında paydaş olan Hak-İş ve Kudüs ve Filistin’i Destekleyen Sendikalar Birliği ile “İslam Dünyasında Sendikacılık” programında paydaş olan SESRIC’e teşekkür etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Ekim 2016 14:49, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu