ARSLAN, İSLAM DÜNYASINDA SENDİKACILIK SEMPOZYUMUNDA KONUŞTU

14 Ekim 2016 11:20, Haberler


ARSLAN, “SENDİKA KOMİTESİ BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRİR”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “İslam Dünyasında Sendikacılık” Sempozyumunda İslam İşbirliği teşkilatı bünyesinde bir ‘Sendika Komitesi’ oluşturulmasını önemsediklerini belirtti.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ, Memur-Sen ve SESRIC (İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi) tarafından 14 Ekim 2016 tarihinde İstanbul’da düzenlenen “İslam Dünyasında Sendikacılık” Uluslararası Sempozyumuna katılarak bir konuşma yaptı.  Toplantıya, Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, SESRIC Eğitim ve Teknik İşbirliği Departmanı Müdürü Fatih Serenli, uluslararası konfederasyon temsilcileri ve çok sayıda sendika yöneticisi katıldı.

 

“Daha Fazla İşbirliği İçinde Olmalıyız”

 

İslam İşbirliği teşkilatı bünyesinde bir ‘Sendika Komitesi’ oluşturulmasının önemli olduğunu kaydeden Arslan, şöyle devam etti:


“Bu komitelerin oluşturulabilmesi için bir takım zorluklar vardır. Ama aşılmayacak şeyler değildir. Bu zorlukları aşmak, her ülkedeki sendikaların ülkelerindeki yükümlülüklerini yerine getirmesiyle mümkündür. İslam İşbirliği bünyesinde oluşturulacak bir ekonomik sosyal komite, bizlere sosyal bir zemin hazırlamak için fırsat olacaktır. Bizler İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde İslam ülkelerindeki sendikaların oluşturacağı bu birliği önemsiyoruz. İslam ülkelerindeki çalışma hayatlarındaki birçok problemin bu şekilde çözülebileceğini düşünüyoruz. Bize düşen tüm katılımcıların bu konuyu kendi ülkelerinde gündeme taşımaları ve çözüme öncülük etmeleridir. Ekonomik sosyal komiteler, sendikaların aralarındaki irtibatı ve uluslararası etkileşim ve etkiyi artırması bakımından da önemlidir”

 

İslam dünyasında sendikacılık hareketlerinin daha fazla kuvvetlenmesi ve önemsenmesi gerektiğini ifade eden Arslan, “İslam dininin Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v), emek ve işçinin önemini vurgulamıştır. Kendi medeniyet dünyamıza bakarak olup bitenleri objektif bir şekilde değerlendirmeli ve sosyal diyalog zeminini oluşturmalıyız. Memur-Sen ve SESRIC’in aldığı inisiyatif sonucu uluslararası kuruluşlarda yer alan bir çok dostumuzla diyaloğumuzu kuvvetlendirdik ve yeni bir yol haritası üzerinde çalışmış olduk” dedi. 


Eski HAK-İŞ Yöneticilerimiz İslam Dünyasında Sendikacılık Uluslararası sempozyumuna katıldılar.


Eski HAK-İŞ Yöneticilerimiz AK Parti Manisa Milletvekili HAK-İŞ Eski Yöneticisi ve Hizmet-İş Sendikamız Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Çorum Milletvekili Eski HAK-İŞ Yöneticisi Agah Kafkas, HAK-İŞ Eski Başkan Danışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal ve Memur-Sen adına TBMM İdare Amiri AK Parti Ankara Milletvekili, Memur-Sen Onursal Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da sempozyuma katıldı. Hüseyin Tanrıverdi sempozyumda bir konuşma yaptı. Konuşmasında sendikal deneyimlerini paylaşarak sendikacılık sistemini güçlendirmemiz ve sosyal diyaloğa daha fazla önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Ekim 2016 11:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu