ARSLAN, ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİS TÖRENİNE KATILDI

07 Eylül 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİS TÖRENİNE KATILDI

ARSLAN, “15 TEMMUZ TÜRKİYE’NİN İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞIDIR


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamız ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. Arslan, 15 Temmuz'un Türkiye Cumhuriyeti tarihinin çok önemli bir gecesi olduğunu ve o geceyi "İkinci Kurtuluş Savaşı" olarak gördüklerini ifade etti.


HAK-İŞ/Hizmet-İş Sendikası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi imza töreni 7 Temmuz 2016 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Hizmet-İş Sendikası genel merkez yöneticileri ve şube yöneticileri, Belediye bürokratları ve işçiler katıldı.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türkiye Cumhuriyeti tarihinin çok önemli bir gecesi olduğunu ve o geceyi "İkinci Kurtuluş Savaşı" olarak gördüklerini ifade etti.


Arslan, "15 Temmuz, Emperyalizmin, dünyanın küresel güçlerinin Türkiye'yi işgal hareketinin önemli bir adımıydı. Bu adımı halkımızın direnişiyle ortadan kaldırdık. Konfederasyonumuzun mensupları ilk andan itibaren 15 Temmuz'da halkın iradesinin yanında, ülkemizin geleceğinin yanında, demokrasimizin yanında saf tutmuştur. Hak-İş olarak demokrasiye inanıyoruz. 15 Temmuz'daki tehlikeyi halkın iradesi oradan kaldırdı. Hak-İş olarak halk iradesinin yanında olmanın gururunu yaşıyorum” diye konuştu.


15 Temmuz'dan sonra oluşturulan yeni iklimi de desteklediklerini belirten Arslan, siyasi görüşlerin, inançların farklı olabileceğini, ancak ülkenin ortak paydası olan demokraside ve vatan bütünlüğünde birlikte hareket etmek gerektiğini vurguladı.


Hedefimiz Bütün Çalışanların Sendikalı Olmasıdır


Arslan, 15 Temmuz kaybedilmiş olsaydı bugün yapılan toplu iş sözleşmesi töreninin de yapılma imkanı bulunmayacağına işaret ederek, şöyle devam etti:


"Toplu sözleşmeler yapılır, uygulanır ve yenisi yapılır. Toplu iş sözleşmeleri çalışanlar için tabii ki çok temel kazanımdır. Biz toplu sözleşme düzeninin devam etmesini önemsiyoruz. Sadece büyükşehir belediyesinde, ilçe belediyelerinde kadrolu çalışanlar için değil, hedefimiz bütün çalışanların sendikalı olmasıdır. HAK-İŞ onun için taşeron işçiliği konusunda bir öncülük yapmıştır. Bu öncülük sonucu bugün belediyelerde istediğimiz noktada olmasak da Türkiye'de yaklaşık 250 bin taşeron işçiyi örgütleyen bir konfederasyonuz. İnşallah önümüzdeki süreçte taşeron işçiliği konusundaki atılacak adımların çalışanların bütününü kucaklayacak şekilde olması için çaba sarf edeceğiz."


Arslan, gerek ekonomik yapısı gerekse finans dengeleri açısından bakıldığında Türkiye'deki büyükşehir belediyeleri içerisinde Antalya Büyükşehir Belediyesinde çalışanların ortalama ücretlerin 30 büyükşehir içerisinde en üst noktada olduğuna dikkati çekti.


Toplu iş sözleşmesinin uzun müzakerelerin ardından imzalandığını ifade eden Arslan, "İyi bir toplu iş sözleşmesinin anlamı bence şudur: İmzaladığınız sözleşmeyle çalışanlar iş güvencesinden endişe duymuyorsa, elde edilen haklar zamanında ödeniyorsa ve iş yerinde iş barışı sağlanıyorsa iyi bir iş sözleşmesi sağlanmış demektir” diye konuştu.


Geleceği Birlikte İnşa Etme Anlayışını İnşa Etmeye Çalışıyoruz


Arslan, “Artık yeni sendikal anlayışlara geçmemiz gerekiyor. İşletmenin geleceği ve çalışanların güvencesini düşünmemiz gerekiyor. Biz buna sosyal ortaklık diyoruz. Dayanışma içinde olursak sendikacılığı ayakta tutabiliriz. Bu iş ideolojik anlayışla olmuyor. HAK-İŞ olarak uzlaşma, dayanışma, geleceği birlikte inşa etme anlayışını inşa etmeye çalışıyoruz. Bunu başarmak zorundayız” dedi.


Türel: “Bütün Çalışanlarımız Bizim İçin Değerlidir”


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise büyükşehir belediyesinde çalışan bütün emekçilerin kendileri için önemli, değerli ve kutsal olduğunu ifade ederek, “Çalışma arkadaşlarımız ister temizlik, ister kanalizasyon, ister büro işlerinde çalışsın bizim için hepsi bir ve değerlidir” dedi.


Çalışanların hakkını vermeye azami ölçüde gayret gösterdiklerini belirten Türel, “Biz belediyeyi devralmadan önce işçilerimiz ve memurlarımızın maaşları birkaç ay geriden geliyor, ikramiyeleri ödenmiyordu. O dönem milletvekiliydim ve işçilerin protestolarını gördüğümde içim parçalandı. Yüksek ücretlere imza atıp sonra maaşlarını bile ödeyemeyenler, Antalya’ya bir çivi bile çakmadan gittiler. Kul hakkı ilk önce hesaba çekileceğimiz konudur. Önceki dönemin personele borcunu biz kapattık. Bütçenin karşılamayacağı bütçeyi imzalayamayız. Bu gerçekler ışığında Hakk’a ve hukuka uygun bir şekilde bir sözleşme imzaladık. Çalışanımızı enflasyona yenik düşürmedik. Bugün imzaladığımız sözleşme ile özellikle ücretleri düşük olan arkadaşlarımızın ücretleri yüzde elli artırıldı. En yüksek olan işçilerimize bile enflasyon oranında artış yapıldı. Ayrıca, enflasyon farkı doğarsa onu da ücretlere yansıtacağız. Bu bizim işçimize sevgimizin saygımızın göstergesidir. Antalya olarak Türkiye’nin misafir odasıyız. Her işçimiz bir başkan sorumluluğunu taşımalıdır. İşimizin kıymetini idrak etmeliyiz” şeklinde konuştu.


Ülkemizde sendikacılık geleneğinin daha çok ücret düzeyinde kaldığını kaydeden Türel, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in bu anlamda diğerlerinden ayrıldığını belirterek, “İşçimizin ailesini, çocuklarının eğitimini, konut edindirme desteklerini sözleşmede HİZMET-İŞ ile birlikte oluşturduk. Sözleşme dışında da her şeyi birlikte ortaya koyabilmeliyiz” dedi.


Sözleşme Antalya Büyükşehir İşçisini Sevindirdi


2 yıl süreli olarak altı aylık dilimler halinde ilk yıl yüzde 4’er, ikinci yıl için yüzde 3’er ve sosyal haklar da her yıl için yüzde 10 artış sağlanan toplu iş sözleşmesi, Antalya Büyükşehir işçisini sevindirdi. Toplu iş sözleşmesi 680 büyükşehir işçisini ilgilendiriyor.

 

Genel Başkanımız Arslan, sözleşme töreninde Başkan Türel’e bir vazo, Türel de Arslan’a bir kahve takımı hediye etti.

 


 

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Eylül 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu