ARSLAN: “ARTAN TERÖR OLAYLARI 15 TEMMUZ’UN DEVAMIDIR”

04 Eylül 2016 14:00, Haberler


ARSLAN: “ARTAN TERÖR OLAYLARI 15 TEMMUZ’UN DEVAMIDIR”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Temmuz işgal girişiminin başarısız olmasından sonra başka taşeronların devreye sokulduğunu işaret ederek, “Millet olarak her gün askerimizin, polisimizin, korucularımızın şehadet haberleriyle uyanıyoruz. Ancak bu da uzun süremeyecek, tez zamanda bertaraf edilecektir” dedi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Eylül 2016 tarihinde Hizmet-İş Erzurum Şube Genel Kuruluna katildi. Genel Kurula Genel Başkanımız  Arslan’ın yanı sıra, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Hizmet-İş Sendikamuzin Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Başkanlari, HAK-İŞ ve MEMUR SEN’e bağlı sendikaların şube başkanları, Komite Başkanları, basın mensupları ve delegeler katıldı.

 

ERZURUM ŞUBEMİZİN 6. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Erzurum Şubemizin 6. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

4 Eylül 2016 tarihinde Palan Otel’de gerçekleştirilen Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum Şube Başkanımız Erol Aksakal, Van Şube Başkanımız Abdullah Efeoğlu, Muş Şube Başkanımız Yaşar Kalır, Trabzon Şube Başkanımız İhsan Bülbül, Elazığ Şube Başkanımız Kazım Cavlı, Malatya Şube Başkanımız Bünyamin Geleri, Sivas Şube Başkanımız Nihat Şimşek, Erzincan Şube Başkanımız Harun Mutlu, Rize Şube Başkanımız Mehmet Alaca, Kars İl Başkanımız Fikret Kepenekçi, Teşkilatlanma Uzmanımız Zeki Özen, Öz Büro-İş Malatya İl Başkanı Yılmaz Diler, HAK-İŞ ve MEMUR SEN’e bağlı sendikaların şube başkanları, Genel Merkez Kadın Komite Başkan Yardımcımız Arzu Kahveci,  Malatya Şube Kadın, Gençlik, Engelliler ve Kültür-Sanat Komite Başkanları, basın mensupları ve delegeler katıldı.

 

Şube Genel Kurulunda delegeler ve misafirlere hitap eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Temmuz işgal girişiminin başarısız olmasından sonra başka taşeronların devreye sokulduğunu işaret ederek, “Millet olarak her gün askerimizin, polisimizin, korucularımızın şehadet haberleriyle uyanıyoruz. Ancak bu da uzun süremeyecek, tez zamanda bertaraf edilecektir” dedi.

 

Arslan, “HAK-İŞ olarak 15 Temmuz’da üç şehit verdik. Tırmandırılan terör olaylarında üye çocuklarımız şehit olmaya devam etmektedir. Ateş düştüğü yeri yakıyor, ancak geri adım atmamalıyız. Hainleri sevindirecek yanlışlar yapmamalıyız. Bu ülkenin geleceği ve birliği için bize ihtiyaç varsa gereğini yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

KALICI BİR UZLAŞMA KÜLTÜRÜ İNŞA ETMELİYİZ

 

15 Temmuz ve sonrasında oluşan siyasi ve milli birlikteliği önemsediklerini ve devam etmesini arzu ettiklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti: "15 Temmuz’un mesajını doğru okumalıyız. Özellikle siyasette oluşan ortak tavır önemlidir, bunu önemsiyoruz. 7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da sağlanan birlik, uluslararası toplumu etkilemiş, 15 Temmuz’un senaryo olduğu üzerine yapılan algı operasyonlarını etkisizleştirmiştir.”

 

ARSLAN’DAN KILIÇDAOĞLU VE BAHÇELİ’YE UZLAŞMA TEŞEKKÜRÜ

 

Arslan, konuşmasında, 15 Temmuz ve sonrasında otaya koydukları demokratik tavır ve uzlaşıdan dolayı CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli’ye teşekkür ederek, yakalanan uzlaşının FETÖ ve PKK ile mücadelenin de ötesine taşınarak korunması ve geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Arslan, siyasal düşüncelerimizi yapıcı bir üslup içinde belirtmeli, birlikteliğimizi korumalı,  kalıcı bir uzlaşma dilini ve kültürünü inşa etmeliyiz” dedi.

 

FETÖ’CÜLER İLE MÜCADELE TOPLUM VİCDANI YARALANMADAN SÜRDÜRÜLMELİ

 

Batı destekli hainlere karşı mücadele kapsamında alınan OHAL kararını ve kararnameleri desteklediklerini, ancak uzun süreli devam ettirilmesinin de bazı sakıncalar doğurabileceğini belirten Arslan, “FETÖ’cüleri temizleyelim derken, toplum vicdanını da yaralamayalım. Bir kısım insanların hasmını bertaraf etmek için, FETÖ’cülerin de kendilerini izlemek için alakasız insanları ihbar ettiğini duyuyoruz. Devletin bu örgütten temizlenmesi için kesin olarak bildiğimiz FETÖ’cüleri ihbar edelim” dedi.

 

HAK-İŞ’İN, MİLLETİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN BİR KADROSU VAR

 

15 Temmuz’un ABD ve AB’nin Türkiye’yi işgal girişimi olduğunu belirten Arslan, “NATO’da ve diğer uluslararası örgütlerde birlikte olduğumuz ülkeler büyük bir oyun oynadılar. Taşeronları vasıtasıyla karanlık bir girişimde bulundular. HAK-İŞ olarak ilk saatlerden itibaren bunlara karşı koyduk. Çünkü bize ihtiyaç duyduğu her an milletine onun değerlerine sahip çıkan bir kadromuz var” dedi.

 

4 Eylül’ün Sivas Kongresi’nin yıldönümü olduğunu hatırlatan Arslan, “Bu kongrede alınan ulusal nitelikli kararların arkasında Erzurum Kongresi ve Erzurumlular var. Erzurumlu kardeşlerimi 15 Temmuz işgali ve 1915 Ermeni vahşetine karşı koydukları kahraman duruşlarından dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de HAK-İŞ’in istikrarlı bir sendikal ve demokratik kültüre sahip olduğunu ifade ederek, “Birçok demokratik gelişmede HAK-İŞ’in gösterdiği gayreti biliyor ve takdir ediyoruz” dedi.

 

Hizmet-İş'in Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi de HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in 28 Şubat’ta darbeye desteğe zorlandığını kaydederek, “Ne 28 Şubat’ta, ne öncesi ve sonrasında antidemokratik girişimler içinde yer almadık” dedi.

 

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de “15 Temmuz’da kimlerin gerçekçi olduğunu gördük. Biz 28 Şubat’ta Beşli çeteleri gördük. HAK-İŞ milli duruşundan dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEKMEN’DEN ARSLAN’A TESBİH HEDİYE

 

Şube Genel Kurulunda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Genel Başkanımız Arslan'a tesbih hediye etti.

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Eylül 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu