SUDAN HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

02 Eylül 2016 14:00, Haberler


SUDAN HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

 

Sudan’dan Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Türkiye-Afrika Medeniyet Köprüsü Projesi” kapsamında Türkiye’de bulunan bir heyet Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i ziyaret ederek Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile görüştü.

 

Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Elsadigg Kodi Gabreldar Ali’nin başkanlığındaki heyet, 2 Eylül 2016 tarihinde HAK-İŞ’i ziyaret ederek Genel Sekreterimiz Yıldız ile görüştü. Heyet, 15 Temmuz’da Türkiye’de yaşanan darbe girişimi dolayısıyla üzüntülerini bildirirken, Türk halkının canı pahasına da olsa demokrasiye sahip çıkmasından duydukları mutluluğu ifade ettiler.

 

Genel Sekreterimiz Yıldız da Türkiye’nin yaşadığı zor süreçte Sudan’ın gösterdiği ilgiden ve dostluktan dolayı teşekkür etti. SWTUF Genel Sekreterinin Türkiye’ye gelerek “Demokrasi Nöbetlerine” katıldığını ve Sudan’da Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da katılımıyla Türkiye’ye destek toplantısı düzenlendiğini anımsatan Yıldız, iki ülkenin ve halklarının dost ve kardeş olduğunu, bu dostluğun 15 Temmuz sürecinde bir kez daha görüldüğünü ifade etti.

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Eylül 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu