ARSLAN: “15 TEMMUZ TÜRKİYE’Yİ İŞGAL GİRİŞİMİYDİ”

25 Ağustos 2016 14:00, Haberler


ARSLAN: “15 TEMMUZ TÜRKİYE’Yİ İŞGAL GİRİŞİMİYDİ”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş’in Olağanüstü Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı. Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrası süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arslan, 15 Temmuz'un Türkiye'yi işgal girişimi olduğunu söyledi.

 

25 Ağustos 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya, Hizmet-İş Genel Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Denetleme Kurulu, Genel Disiplin Kurulu, Şube, İl ve Bölge Başkanları, Genel Başkan Danışmanları, Profesyonel Şube Yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

 

Başkanlar Kuruluna ayrıca, Hizmet-İş’in Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ile Hizmet-İş Sendikamızla yürütülmekte olan bir projeden dolayı Türkiye’de bulunan Arnavutluk Kamu İdareleri ve Kamu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Entela Hysnellari de katıldı.

 

Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzda değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’yi işgal harekâtı olduğunu söyledi.

 

“HAK-İŞ, FETÖ’NÜN SIZAMADIĞI BÜYÜK ÖRGÜTLERDEN BİRİDİR”

 

Arslan, “15 Temmuz, Türkiye’nin bölgesinde güçlü ve oyun kurucu bir ülke olmasının, güçlü ekonomi ve demokrasiye hızla kavuşmasını engelleme girişimidir. Bu felaket Cenab-ı Allah’ın lütfu ve milletimizin iradesiyle bertaraf edilmiştir” dedi.

 

Darbe girişiminin içerideki taşeron FETÖ’cü hainler tarafından gerçekleştirilmeye çalışıldığını hatırlatan Arslan, HAK-İŞ’in, FETÖ’nün sızamadığı önemli ve etkin örgütlerden biri olduğuna dikkat çekti.

 

HAK-İŞ’in aynı zamanda, darbe girişimi esnasında sokağa çıkan ilk örgüt olduğunu da vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ mensupları, darbe girişimi vuku bulduğu andan itibaren ve hatta çağrıları beklemeden sokağa çıkmıştır. Bu mücadelede şehit ve gazi olan üyelerimizden dolayı onur duyuyoruz, gururluyuz” diye konuştu.

 

"FETÖ İLE MÜCADELEDE HEDEF SAPTIRMALARA KARŞI DİKKAT OLUNMALI"

 

Arslan, şunları kaydetti: “Hain FETÖ örgütü ile mücadeleyi önemsiyor ve destekliyoruz. Ancak mücadelenin hukuk zemini içerisinde yapılmasına dikkat edilmelidir. Başka deyişle; FETÖ örgütü ile mücadele ederken, bunlarla mücadele eden insanların yaftalanmasına da sebep olunmamalıdır. Biz HAK-İŞ olarak, Ergenekon davası sürecinde uzun tutukluluk sürelerinin sıkıntı doğuracağını belirtmiştik. Orada bu durumun FETÖ örgütünün bir tezgahı olduğu sonradan ortaya çıktı. Ancak orada pek çok insan uzun tutukluluktan dolayı intihar etti, aileleri dağıldı. Bugün aynı hatanın tekrarlanmamasına dikkat edilmelidir. İsimsiz ihbar mektuplarıyla hedef saptırmalara karşı dikkat olunmalıdır.”

 

FETÖ örgütü ile mücadele için alınan OHAL kararının aceleye getirilmesinden dolayı bir kısım eksikleri olduğunu, ancak bütünüyle değerlendirildiğinde OHAL kararının desteklediklerini ifade eden Arslan, sürecin inkitaya uğratılmaması gerektiğini belirtti.

 

TERÖRE KARŞI HERKES NET OLMALIDIR

 

Arslan, “Bu bağlamda PKK ve DAEŞ’e yönelik mücadeleyi de desteklediklerini kaydederek, “FETÖ’nün amaçlarına paralel şekilde PKK ve DAEŞ’in saldırılarını artırdığını görüyoruz. Türkiye’ye yeni sorunlar oluşturmaya çalışıyorlar. Burada bazıları riyakar davranıyor. HDP DAEŞ’i eleştiriyor, PKK’yı sahipleniyor. HDP bu çifte standarda son vermelidir. FETÖ ile PKK biri diğerine tercih edilemez. Bütün partiler, sivil toplum örgütleri net olmalıdır. Güçlü olmak istiyorsak, her türlü tehlikeye karşı birlikte mücadele etmek zorundayız. HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak bizim tavrımız nettir. Bütün darbelere, darbe girişimlerine ve terörün her türlüsüne karşıyız. Bugüne kadar antidemokratik girişimler karşısında iktidarda kim olduğuna bakmadan demokrasiden yana tavır aldık. Sorumlu davrandık” şeklinde konuştu.

 

Arnavutluk Kamu İdareleri ve Kamu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Entela Hysnellari de, Hizmet-İş Sendikamız ile yürütmekte oldukları ortak bir projeden dolayı aramızda bulunduğunu belirterek, “HAK-İŞ ile sendikal ilişkilerimizden dolayı mutluyuz. İlişkilerimizin geliştirilmesini istiyoruz. Sendikaların merkezleri insanın vücudu, şubeleri ise damarlarıdır. Vücut damarlar sağlam olmadan sağlıklı olamaz. Bu yüzden teşkilatı önemsiyoruz. Üyelerimizin selamlarını iletiyorum. İşbirliğimizin devamını ve başarılı olmasını dilerim” dedi.

 

Olağanüstü Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısının ardından sonuç bildirgesi yayınlandı.

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Ağustos 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu