HAK-İŞ’TEN KILIÇDAROĞLU’NA ZİYARET

24 Ağustos 2016 14:00, Haberler


HAK-İŞ’TEN KILIÇDAROĞLU’NA ZİYARET

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Başkanlığındaki HAK-İŞ Yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığındaki, Genel Başkan Yardımcılarımız A. Cengiz Gül ve Mustafa Toruntay, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız’dan oluşan HAK-İŞ heyeti 24 Ağustos 2016 tarihinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti.

 

Arslan, CHP’ye 15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterdiği tavır ve sonrasında izlediği politika dolayısıyla, ülkemiz ve emekçiler adına teşekkür ederek, “Milletimiz büyük bir dayanışma sergileyerek darbecileri alt etmiştir” dedi. Arslan, CHP’nin ve teşkilatının darbe girişimi sırasında ve sonrasında izlediği politikaya dikkat çekerek, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında ülkemizin geleceği adına gösterdiğiniz yapıcı tavır ve aldığınız sorumluluk dolayısıyla ülkemiz, geleceğimiz ve emekçiler adına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İktidarı, muhalefeti ve demokrasisi güçlü olan bir Türkiye’nin büyük ve güçlü olacağına dikkat çeken Arslan, “Bu kapsamda 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde ve sonrasında hükümetimiz ve muhalefet partilerimiz arasında başlayan birlik ve beraberlik görüntüsünü memnuniyetle izliyoruz ve devamını diliyoruz. Türkiye'nin geleceği için bu birliktelik, uzlaşma ve dayanışmayı destekliyoruz. Bu yeni yaklaşımla birlikte Türkiye’nin pek çok sorununun çözülebileceğine inanıyoruz. Sorumluluk sahibi herkesin bu konuda gerekli özeni göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü siyasi görüşlerimiz, ideolojilerimiz farklı olabilir ancak ortak paydamız demokrasidir” dedi.

 

Yaşadığımız kötü tecrübenin, tüm devlet kurumlarının bir daha darbe girişimine imkan verilmeyecek biçimde yeniden yapılandırılması gerektiğini ortaya koyduğunu ifade eden Arslan, “Bu sürecin muhalefet partileriyle işbirliği içerisinde kolay bir şekilde sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Türkiye’nin en kısa zamanda toparlanmasını, ekonomik şartlarının düzelmesini ve güven unsurunun yeniden tesis edilmesini temenni ediyoruz. Ulusal ve uluslararası kamuoyuna, bütün farklılıklarımıza rağmen dayanışmamızı, farklı kesimlerle bir arada barış içerisinde yaşayabildiğimiz bir kez daha göstermemiz gerekiyor. Bu anlayışla Türkiye terörün üstesinden gelebilir. Türkiye terörü mutlaka yenmelidir. Bunun için önce iktidara, sonra muhalefete ve ardından topluma görev düşmektedir” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, süreçle ilgili CHP ‘nin çalışmaları, politika ve katkılarına ilişkin bilgi verdi ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Ağustos 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu