ARSLAN, SUDAN’DA DEMOKRASİ MİTİNGİNE KATILACAK

09 Ağustos 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, SUDAN’DA DEMOKRASİ MİTİNGİNE KATILACAK

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF), tarafından FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Türkiye'ye destek kapsamında Hartum'da düzenlenecek "demokrasi mitingine” katılmak üzere Sudan’a gitti.

 

Arslan, 10 Ağustos 2016 Çarşamba günü (yarın) Sudan’da gerçekleştirilecek “Demokrasi Mitinğine” katılmak üzere Sudan’a giderek, miting öncesinde bir dizi temaslarda bulundu.

 

Arslan, Sudan temasları kapsamında, SWTUF Genel Başkanı Yusuf Abdul Kerim ve Yönetim Kurulu üyeleriyle yarın Hartum da gerçekleştirilecek Türkiye’ye destek mitinginin detayları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

Arslan, Afrika Siyasi Partileri Konseyi Genel Sekteteri Dr. Nafie Ali Nafie ve Ulusal kongresi (İktidar Partisi ) STK sorumlusu Prof. Fathy Mohamed Khalifa ile de görüşerek, Türkiye’deki darbe girişimi hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

 

“Sudanlı Sendikacı "Demokrasi Nöbeti"Ne Katılmıştı”

 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen SWTUF Genel Sekreteri Sirralkhatim Abdulgadir, Ankara'daki demokrasi nöbetine katılmış ve Hak-İş'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştu.

 

Türkiye'deki demokrasi nöbetlerinden oldukça etkilenen Abdulgadir’in ülkesine dönmesinin ardından SWTUF Türkiye'ye destek kapsamında Hartum'da da "demokrasi nöbeti" etkinliği düzenleme kararı aldı ve HAK-İŞ’i de bu etkinliğe davet etti.

 

“Hartum Sokaklarında Türk Bayrağını Dalgalandıracağız”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sudan’dan Türkiye’ye gelen bu desteği son derece önemsediğini belirterek, "SWTUF Bu etkinliğe bizi de davet etme nezaketinde bulundular. Davet kapsamında bugün Sudanlı yöneticileri ziyaret ettik. Yarın ise demokrasi nöbeti etkinliğine katılıp, Hartum sokaklarında Türk bayraklarını dalgalandıracağız. Türk halkı ile Sudan halkı arasındaki dostluk orada bir kez daha vücut bulacak. FETÖ'nün ülkemize yaptığı hainliği tüm dünyaya anlatmak için başka ülkelerdeki bu tür organizasyon ve etkinliklere de katılacağız” dedi.

 

Sudan’daki “Demokrasi Mitingi”ne Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katılacak.

 

 

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Ağustos 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu