SWTUF’TAN HAK-İŞ'E GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

01 Ağustos 2016 14:00, Haberler


SWTUF’TAN HAK-İŞ'E GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

 

Sudan İşçi Sendikalar Federasyonu (SWTUF) Genel Sekreteri Dr. Sirralkhatim Alamin Abdulgadir, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i ziyaret ederek, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşananlar dolayısıyla geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

SWTUF Sudan İşçi Sendikalar Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Sirralkhatim Alamin Abdulgadir, 1 Ağustos 2016 tarihinde Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i ziyaret etti. Abdulgadir, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile görüştü. Türkiye'de yaşanan darbe kalkışmasına karşı destek olmak için Türkiye'ye geldiğini belirten Abdulgadir, Türkiye’ye HAK-İŞ’e tüm emekçilere ve halka geçmiş olsun dileğinde bulundu ve dayanışma duygularını ifade etti.

 

Abdulgadir, SWTUF Konfederasyonu olarak Türkiye’de yaşanan darbe girişimine ilişkin bir bildiri yayınladıklarını ve yaşananları kınadıklarını belirterek, “Sudan’da bulunan STK’lar ve halkla birlikte yürüyüş gerçekleştirerek Türk halkının yanında olduğumuzu ifade ettik. Allah bir daha böyle günleri göstermesin. SWTUF ve Sudan halkı olarak her zaman Türkiye'nin yanındayız ve desteğe hazırız. Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz” dedi. Abdulgadir, Türkiye’nin eşine az rastlanır bir şekilde, milli birlik ve beraberlik içerisinde darbe girişimine karşı üstün bir başarı gösterdiği söyledi.

 

Abdulgadir, önümüzdeki günlerde Türk halkının milli iradesine destek olmak için Sudan’da yeniden bir yürüyüş düzenleyeceklerini belirterek, bu kapsamda HAK-İŞ Konfederasyonu temsicilerinide davet edeceklerini söyledi.

 

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay da Sudan İşçi Sendikalar Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Sirralkhatim Alamin Abdulgadir'e kardeşlik duyguları ile ülkemize gelerek, Türk halkının milli iradesinin yanında olmalarından ve Konfederasyonumuzu ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Abdulgadir, Türkiye’nin demokrasi mücadelesine destek olmak amacıyla 31 Temmuz 2016 tarihinde, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile birlikte “15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanında” demokrasi nöbetine katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Ağustos 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu