15 TEMMUZ TÜRKİYE’NİN BEKASINA YÖNELİK İHANETİN ADIDIR

29 Temmuz 2016 14:00, Haberler


15 TEMMUZ TÜRKİYE’NİN BEKASINA YÖNELİK İHANETİN ADIDIR

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye’nin büyük bir tezgâhla karşı karşıya olduğunu ifade ederek, 15 Temmuz Türkiye’nin bekasına yönelik ihanetin adıdır. Bu ihanetin arkasında Türkiye’yi teslim almak var” dedi.

 

Genel Başkanımızın Konya'daki konuşmasını izlemek için tıklayınız...

 

Arslan, Konya Mevlana Bulvarı’nda darbe girişimine karşı demokrasi için bir araya gelen vatandaşlara hitap etti.

 

Uluslararası güçlerin Türkiye için hesaplarının bitmediğine ve tuzakların başka biçimde devam edeceğine işaret eden Arslan, “Bu ihanet şebekesinin ağababaları emperyasilt Amerika ve onun yavrusu İsrail boş durmuyor. Son kaleyi düşürmek için hesaplar devam ediyor. İşte bugün bunun için buradayız, bunun için meydanlardayız” diye konuştu.

 

TÜRKİYE MAZLUMLARIN SON KALESİDİR

 

15 Temmuz gecesi Kudüs başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde Türkiye için dualar edildiğini belirten Arslan, “Dünyanın bütün mazlumlarının gözü Türkiye’de. Çünkü Türkiye yeryüzünü bütün mazlumları için son kale, son umuttur. Çünkü mazlumların Türkiye’den başka gidecek yeri yok. Balkanlardan Kafkaslara, Afrika ve Ortadoğu’dan Uzakdoğu’ya kadar nerede bir problem yaşansa Türkiye’ye sığınıyorlar. Filistinli kardeşlerimizin de, Suriyeli kardeşlerimizin de geldiği yer burasıdır. Dolayısıyla bizler yeryüzündeki bütün mazlumların sorumluluğunu taşıyoruz. Ve bugün bu meydanı dolduranlar, yeryüzünü bütün mazlumları adına buradadır” ifadelerini kullandı.

 

HAİNLERİN HESABI YERLE YEKSAN OLDU

 

“Siyasal görüşlerimiz, fikirlerimiz, yaşam biçimlerimiz, istikametimiz farklı olsa da bu ülkenin vatandaşları olarak 15 Temmuz gecesi ve sağımıza ve solumuza kim var diye bakmadan tanklara siper olduk, meydanları doldurduk” diyen Arslan, “Evlerinde dualarıyla, meydanlarda haykırışlarıyla milletimiz ve demokrasimizden yana taraf olan, ihanet şebekesine karşı dimdik duran herkesten Allah razı olsun. Emperyalistlerin bir hesabı var, ama hesapların en büyüğünü yapan Rabbimizin de bir hesabı var. Elhamdülillah bu hainlerin hesabı yerle yeksan oldu” diye konuştu.

 

Siyasi liderlerin ihanete karşı ortak duruşu önemlidir

 

15 Temmuz’un geleceğimizi birlikte inşa etmek için tarihi bir fırsat oluşturduğunu ifade eden Arslan, şunları söyledi: “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız, Hükumetimiz, parlamentomuz, muhalefet partilerimiz ve tüm sivil tolum örgütlerimiz olarak bu ihanet şebekesine karşı durduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi liderleri külliyeye davet etmesi tarihi bir adımdır. Bu birliktelik ve darbe girişimine karşı ortak mesaj vermeleri çok önemlidir. Bunu devam ettirmelerini diliyorum. Çünkü ün dayanışma günü, omu omuza verme günüdür.”

 

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AKYÜREK’TEN ARSLAN’A TEŞEKKÜR

 

Mevlana Bulvarı’nda demokrasi nöbeti tutan halka hitap eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 29 Temmuz akşamı demokrasi nöbetinin organize edilmesine ve demokrasiye katkılarından dolayı Genel Başkanımız Arslan’a teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Temmuz 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu