ÇATI PROJEMİZİN 3. AYLIK YÖNETİM TOPLANTISI YAPILDI

28 Temmuz 2016 14:00, Haberler


ÇATI PROJEMİZİN 3. AYLIK YÖNETİM TOPLANTISI YAPILDI

 

İşçilerin Ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Operasyonu adlı çatı projemizin 3. Aylık Yönetim Toplantısı, 27 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan başkanlığında HAK-İŞ Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sosyal Politika ve İstihdam Sektör Yöneticisi Zeynep Aydemir Koyuncu, Sözleşme Makamı (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi) Uzmanı Ünal Dikbaş, Proje Ekip Lideri Michael Heathcote, Operasyon Koordinasyon Birimi (OCU) Koordinatörü Şahin Serim, Proje Eş Uzmanları Murat Onur Sayılan ve Recep Atar, Projemiz Ortağı işveren kuruluşu MÜSİAD Proje ve Yatırım Uzmanı Selçuk Yılmaz, ANKON Proje Koordinatörü Emine Üzgül ile Proje Ofis Müdiresi Ezgi Elif Topaloğlu katıldı.

 

Operasyon yararlanıcısı HAK-İŞ, proje ortağı MÜSİAD, Sözleşme Makamı ve AB Delegasyon temsilcisi, Proje Teknik Ekibi (ekip lideri, kilit uzmanlar) ve Proje eş uzmanlarının katılımıyla her ayın son haftası içerisinde yapılan Proje Aylık Yönetim Toplantılarında, proje uygulama döneminin önceki aylarında yapılan faaliyetler değerlendirilmekte ve gelecek aylarda yapılacak faaliyetlerin planı gözden geçiriliyor.

 

18 Nisan 2016 tarihinde uygulamaya konulan çatı projemiz olan “İşçilerin Ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Operasyonu” 3. Aylık Yönetim Toplantısı’nda Genel Başkanımız Arslan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetinde, darbe girişimi sonrasında uygulamaya konulan olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının en kısa zamanda kaldırılması yönünde güçlü bir siyasi irade mevcuttur. Yine, devletimiz ve hükümetimiz Avrupa Birliği ile üyelik müzakerelerinde ve projelerinde daha hızlı kararlar alınması yönünde irade vardır. Dolayısıyla, HAK-İŞ olarak bu projemizin zamanında başarıyla sonuçlandırılması için üzerimize düşen her ne varsa fazlasıyla yapacağız. Eylül ayında yapılması planlanan projemiz açılış ve tanıtım toplantısına en üst düzeyde katılım sağlanması yönünde gereken katkıyı sunacağız.”” dedi.

 

Toplantıda Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ve OCU Koordinatörümüz Şahin Serim, adı geçen projemizin başarıya ulaşması yönünde gereken desteğin artarak devam edeceğine vurgu yaparken, Proje Ekip Lideri Michael Heathcote, katılımcıları önceki aylarda yapılan proje faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve önümüzdeki 2 ay boyunca yapılacak faaliyetlerden bahsetti.

 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sosyal Politika ve İstihdam Sektör Yöneticisi Zeynep Aydemir Koyuncu, Projemiz Endüstri İlişkileri ve Sosyal Diyalog Kilit Uzmanlığı pozisyonu için önerilen adaylar ile ilgili olarak; “Proje faaliyetlerinin zamanında ve aksamadan yürütülebilmesi için ihtiyaç duyulan tüm uzmanların en kısa sürede işbaşı yaptırılmasını istiyoruz. OHAL durumu, yabancıların Türkiye’de çalışmasına engel teşkil etmiyor; çünkü, Fransa gibi AB üyesi ülkelerde de benzer durumlar yaşanıyor” şeklinde bir değerlendirme yaparak, “Projenin bir sonraki aylık yönetim toplantısının tüm kilit uzmanların katılımıyla, olabilirse MÜSİAD Genel Merkezi’nde yapılması ile proje açılış ve toplantısının Ekim ayında gerçekleştirilmesini önerebilirim” dedi.

 

Proje ortağımız MÜSİAD adına söz alan MÜSİAD Projeler ve Yatırımlar Sorumlusu Selçuk Yılmaz da, MÜSİAD yöneticileri ve uzmanlarının bu projeyi oldukça önemsediklerini, dolayısıyla bu büyük projenin başarıyla uygulanmasına ve sonuçlandırılmasına gereken katkıların yapılacağını aktardı.

 

Projemiz faaliyet takvimi çerçevesinde, önümüzdeki birkaç ay içerisinde, mal ihalesi değerlendirme süreci tamamlanacak; sektörel fırsatlar ve meydan okumalar eğitimi ile ileri düzey eğitimi modül kitapçıklarına son şekillerinin verileceği çalıştaylar yapılacak; projemiz logosu tasarlanacak; web sitesi ve sosyal medya hesapları yayına sokulacak; promosyon malzemeleri üretilecek ve İş Yaşamı Becerileri Eğitim programı, Türkiye çapında, yerel düzeyde 15 ilde (Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Bursa, Denizli, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon) 13 sektörden 650 işveren ve 5.850 işçinin katılımıyla uygulanacak.

 

İşçilerin Ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Operasyonu Hakkında Bilgi Notu İçin Tıklayınız

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Temmuz 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu