MİLLETİMİZ DARBE GİRİŞİMİNE CESARETLE GÖĞSÜNÜ SİPER ETMİŞTİR

16 Temmuz 2016 14:00, Basın


BASIN AÇIKLAMASI


MİLLETİMİZ DARBE GİRİŞİMİNE CESARETLE GÖĞSÜNÜ SİPER ETMİŞTİR

 

Darbe girişiminin başlangıcından itibaren, Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve STK’lar, demokrasiden yana olan tavrını net şekilde ortaya koymuş ve geçmişte olduğu gibi bugün de sağlam bir demokratik duruş sergilemiştir. Yöneticilerimiz, üyelerimiz ve halkımız sokaklara tereddütsüz inmiş, darbe girişimine cesaretle karşı durmuştur. Bütün halkımıza, çalışanlarımıza ve üyelerimize bu dik duruşu için teşekkür ediyoruz. Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın temsilcileri şehit olmuştur; ayrıca çok sayıda yaralımız bulunmaktadır. Şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

 

Türk Milleti; Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Hükümeti, partileri, milletvekilleri ve sivilleriyle birlikte, inanılmaz bir demokrasi mücadelesi vererek, yüz yıllık darbe geleneğine karşı koymuştur.

 

FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması’na mensup cuntacı bir grup askerin kalkıştığı darbe girişimi, Türk Milleti’nin bütününden ağır bir cevap almıştır. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanı, geçmişte birilerin yaptığı gibi şapkasını alıp gitmemiştir. Başbakan ve Hükümet üyeleri, saklanacak delik aramamıştır. Siyasî partilerimizin liderleri, darbeye karşı olduklarını net bir şekilde açıkladılar. Polislerimiz, ‘Sonrasında ne olacak?’ demeden, vatan görevine koştu. Medya kuruluşlarımız başarılı bir demokrasi sınavı vermiştir. Sivil Toplum Kuruluşlarımız, darbeye karşı sağlam bir duruş sergilemiştir.

 

Ve nihayet, 78 milyon tek vücut olarak, 81 ilde, sabaha kadar uyumayıp, meydanlara akın etti. Milletimiz, hem kendi iradesine ve hem de seçtiği liderlerine sahip çıkarak, cuntacıların sokağa sürdüğü tankların üzerine çıktı. Camilerden okunan ezan ve sala ve çağrılar bütün bir milletimize moral kaynağı olmuştur.

 

Başta TRT olmak üzere, cuntacıların işgal ettiği kamu kurumları, bizzat vatandaşlarımız tarafından basılarak, cuntacıların işgaline son verildi.

 

Evet… Dün gece Türk Milleti büyük bir badire atlatmıştır. Elbette bu darbe girişimi bir ‘şer’ girişimi olmuştur. Fakat, bu şer’e karşı, Demokrasiyi özümsemiş olan milletimiz, hem kendi iradesine, hem de seçtiği liderlerine sahip çıkarak, bu ülkede artık kolay kolay darbe yapılamayacağı yolunda, hem cunta heveslilerine ve hem de onları kullanan efendilerine en net mesajı vermiştir.

 

Bu darbe girişiminin, milletimizin maruz kaldığı son darbe girişimi olduğuna inanıyoruz. Milletimizin, cuntacıların darbe girişimini boşa çıkartarak, Bu, Türk Milleti’nin demokratik rüştünün ortaya koymuştur.

 

Türkiye, bugünden itibaren, kendisinden ve demokrasisinden çok daha emin bir şekilde yoluna devam edecektir. 15 Temmuz Başarısız Darbe Girişimi, ülkemiz ve milletimiz için bir milat olmuştur. Uyanık olmaya, geleceğimize ve demokrasimize sahip çıkma kararlılığımızı sürdüreceğiz.

 

Darbe girişimi sırasında, ülkesi, devleti ve milleti uğruna şehit düşen asker, polis ve sivillerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Türk Milletine ve Devletine de büyük geçmiş olsun diyoruz.

 

Mehmet Şahin

Genel Başkan Vekili


 

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Temmuz 2016 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu