ARSLAN, ÇİN'İN BAŞKENTİ PEKİN'DE L20 ZİRVESİNE KATILDI

14 Temmuz 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, ÇİN'İN BAŞKENTİ PEKİN'DE L20 ZİRVESİNE KATILDI


Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut ARSLAN ,Pekin'deki L20 Zirvesine katıldı.


HAK-İŞ, G20'nin bir ayağı olan L20 Zirvesi,Çin'in başkenti Pekin'de ''Yeni Ekonomik Büyüme Modelleri'' başlığı altında "Nitelikli İstihdam, Mesleki Eğitim, Dijitalleşmenin İstihdama Etkileri, İklim Değişikliği ve Sendikal Haklar'' gibi konuların görüşüldüğü toplantı 12-13 Temmuz 2016 tarihinde Çin'in başkenti Pekin'de gerçekleştirildi.


L20 Zirvesine, Türkiye'den Genel Başkanımız Mahmut ARSLAN başkanlığındaki HAK-İŞ heyeti katıldı.HAK-İŞ'in yanı sıra DİSK'te bir heyetle katıldı.Ayrıca G20 Zirvesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve çok sayıda hükümet yetkilisi de G20'nin toplantılarına katıldı. L20 Zirvesinde görüşülen konuların sonuçları, G20 Ekonomi Bakanları toplantısına sunuldu.


Genel başkanımız Mahmut ARSLAN, L20 Zirvesinde konuştu. Konuşmasının başında Türkiye'deki ve Dünya'daki bütün Terör faaliyetlerini, Teröre karşı Uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekerek başta İstanbul'daki Terör Saldırıları  olmak üzere  son dönemde Türkiye'ye Yönelik yapılan Terör Saldırılarını kınadı. ARSLAN, bu Terör saldırılarının aslında Terör yoluyla Ülkeleri dizayn etme projesinin bir parçasıdır dedi.


ARSLAN, konuşmasına Terör konusundan sonra, Çevresel gelişmeler, Çevre, Su, Hava, Toprak kirliliği, Doğal kaynakların azalması, Küresel ısınma ve İklim değişikliği, Çölleşme, Adil Ğeçiş ve Endüstriyel Dönüşüm odaklı hususlara yer verdi. ARSLAN, Türkiye’nin 2015 yılında 10. Dönem başkanlığını üstlendiği G20 Zirvesi, 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirildiğini ifade ederek G-20, günümüzde öne çıkan en önemli uluslararası aktörlerden biridir. G-20 dünya ekonomisinin yüzde 85’ini, dünya ticaretinin yüzde 75’ini ve dünya nüfusunun üçte birini oluşturan gerçekten çok büyük ve önemli bir platform. Buradan hareketle G-20, dünya politikasında etkili olan ve politikalara şekil veren bir konumdadır. G-20’nin içinde üye olarak yer almak, G-20’ye Dönem Başkanlığı yapmak,  dünyaya G-20 perspektifinden bakmak, Türkiye’nin dünyada ulaştığı başarı noktasını göstermektedir dedi.


ARSLAN, aktif bir G-20 üyesi olarak biz de, bu çatı altındaki çalışmalara ciddi katkı verdik, vermeye devam ediyoruz. L20 Türkiye Komitesi olarak, G-20 çalışmalarına etkin olarak katılıyoruz. HAK-İŞ olarak, G-20 Çalışma Bakanları toplantılarına, Şerpa toplantılarına, istihdam komitesi başta olmak üzere komite toplantılarına, B20-L20 ortak deklarasyonlarına, panellere, devlet başkanları toplantılarına katılarak ve yayınlar yaparak katkı yapmaya devam ediyoruz.


HAK-İŞ olarak, ITUC, ETUC ve OECD/TUAC gibi üyesi olduğumuz sendikal kuruluşlarla birlikte, dünyadaki sosyal sorunların çözümü için, sosyal politikaların geliştirilmesine katkı sağlamayı ve rol almaya devam etme kararlılığımızı vurgulamak isteriz. Bunun yanında, Çin İşçi Sendikaları Federasyonu’na da davetlerinden ve ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederiz. Kendilerine başarılar diliyoruz.


ARSLAN, birlikte, çölleşmeyle ve diğer çevre sorunlarıyla mücadele etmek ve doğaya karbon salımını azaltmak için uluslararası ortak bir eyleme ihtiyaç duymaktayız. Çölleşmeyle ve diğer çevre sorunlarıyla mücadele de özellikle doğadaki karbondioksit miktarının azaltılması için ormanların çoğaltılması da gerekliliğine dikkat çekti. Bu kapsamda, HAK-İŞ olarak Hatıra Ormanları oluşturarak, fidan dikimleri gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de, sivil toplum örgütü olarak daha etkin olmaya devam edeceğiz dedi.


HAK-İŞ olarak, L20 toplantıları çerçevesinde “İklim, Adil Geçiş ve Endüstriyel Dönüşüm” konulu oturuma katılarak, sendikaların iklim değişikliği, çölleşme ve diğer çevre sorunlarına karşı daha duyarlı olması gerektiği söyledi.


G20’nin 11. Dönem başkanlığının Çin Halk Cumhuriyeti olması sebebiyle, bugün tüm dünyanın yakından takip ettiği bir programa daha tanıklık ediyor Çin Halk Cumhuriyeti’nin G20 öncelikleri olarak sürdürülebilir kalkınma,  küresel ekonomideki dönüşüm çerçevesinde uluslararası işbirliğini seçmesini takdir ediyoruz. Bu üç önceliğin sosyal gelişimi tetikleyeceğine inanıyor. Burada konfederasyonumuz HAK-İŞ adına bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum dedi.


Genel Başkanımız Mahmut ARSLAN Çin Halk Sendikalar Konfederasyonu Temsilcisiyle karşılıklı görüşmeden sonra bir hediye takdim etti.


Genel başkanımız ayrıca Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman SOYLU, ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow'unda bulunduğu özel bir toplantıya katıldı.

 

Genel başkanımızın konuşma metninin tamamı için tıklayınız


 


HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Temmuz 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu