ARSLAN, BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM İLE GÖRÜŞTÜ

23 Haziran 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM İLE GÖRÜŞTÜ

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Arslan, taşeron ve mevsimlik işçiler başta olmak üzere çalışma hayatının gündemine ilişkin talep ve önerilerini Başbakan Yıldırım’a iletti.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 22 Haziran 2016 tarihinde Türkiye AB KİK heyeti ile birlikte Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret etti. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, KİK Heyeti ile görüşmenin ardından, Başbakan Yıldırım’a taşeron ve mevsimlik işçilerin kadro talebini iletme fırsatı buldu. Arslan, taşeron ve mevsimlik işçilerin büyük bir beklenti içerisinde bulunduğunu ve kamuda daimi işçi statüsünde istihdam edilmek istediklerini belirterek, Başbakan Yıldırım’dan bu konunun biran önce sonuçlandırılmasını istedi.

 

Arslan, ayrıca kıdem tazminatı başta olmak üzere çalışma hayatını yakından ilgilendiren konulara ilişkin düzenlemelerin sosyal diyalog içerisinde, sendikaların ve çalışanların görüşleri de alınarak hayata geçirilmesi gerektiğinin önemine işaret etti. Arslan, sosyal taraflarla herhangi bir istişare gerçekleştirilmeden, kamuoyuna yapılan açıklamaların, kafa karışıklığına ve tepkilere neden olduğunu ifade etti.

 

Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşmeye Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, TOBB, TESK, TÜRK-İŞ, TZOB, TİSK, MEMUR-SEN ve TÜRKİYE KAMU-SEN Başkanları katıldı.

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Haziran 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu