YETERLİLİĞE DAYALI MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI YAPILDI

01 Haziran 2016 14:00, Haberler


YETERLİLİĞE DAYALI MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI YAPILDI

 

Konfederasyon Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 31 Mayıs 2016 tarihinde bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak için gittiği Kayseri’de, Hizmet İş Sendikamızın gerçekleştirdiği Avrupa Birliği projesi olan ‘Yeterliliğe Dayalı Eğitim Programıyla Genç Makine Bakımcılar Yetiştirme Projesi’nin açılış ve tanıtım toplantısına katıldı.

 

Radisson Bule Otelde gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Ağaç-İş Sendikamız Genel Başkanı Eyup Karaderili, Hizmet İş Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Öz Ağaç İş Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Atnan Kıyak, İŞKUR Kayseri İl Müdür Yardımcısı Bekir Güngör, Seyyid Burhaneddin Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü ve öğretmenleri ve HAK-İŞ’e bağlı sendikaların şube başkanları ile sendika üyeleri katıldı.

 

Toplantının açılışında konuşan Genel Başkanımız Arslan, Sendikal mücadelenin yalnızca toplu iş sözleşmesi yapmaktan ibaret olmadığını, topluma faydalı olması gereken sendikaların, eğitim konusunda da önemli bir mücadele alanı olduğunu ifade etti. Türkiye’de, imam hatip okullarında yapılan değişikliklerle birlikte, meslek liselerinin de önünün kesildiğini belirten Arslan, vasıflı ara eleman ihtiyacının, tüm sektörlerde giderek daha ciddi bir sorun oluşturduğunu vurguladı.

 

Arslan, Gelişmiş Ülkelerdeki Mesleki Eğitim Düzeyine Ulaşmalıyız

 

Arslan, "Ülkedeki bütün organize sanayi bölgelerine gittiğimiz zaman işçi ihtiyacından bahsediliyor. Kalifiye işçi ihtiyacını ne yazık ki biz çözemiyoruz. Burada Milli Eğitim Bakanlığı'nın devreye girmesi lazım. Özellikle mesleki eğitim konusunda Türkiye’nin bir dönem yaşadığı krizler, imam hatip liselerini cezalandırmak adına meslek liselerine getirilen sınırlamalar, ayrımcılıklar, üniversite kapılarının bu gençlere kapatılmasının sonucu, ne yazık ki uzun süre meslek liselerinin ihmal edilmesine neden olmuştur. Mesleki eğitim ciddi şekilde ihmal edildi. Son yıllarda yeni bir atak gördük. Bu da açıkçası bizi heyecanlandırıyor. Ama dünyayla kıyasladığımız zaman maalesef tersine bir yapıyı hala istediğimiz noktaya dönüştüremedik. Gelişmiş ülkelerde mesleki eğitimin toplam eğitimdeki oranı yüzde 65, düz liseler yüzde 35 iken maalesef bizde bu tam tersi. Bu sistem olumlu yönde değişiyor ama hala istediğimiz noktada değil" dedi.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet İş Sendikamız Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik de katılımcılara proje hakkında bilgiler vererek, “Yeterliliğe dayalı eğitim programları uygulayarak gençlere mesleki beceri ve yeterlilik kazandırmak gençlerin iş gücüne katılımını sağlamak sınav ve belgelendirme sistemi yoluyla MYK belgelerini almalarına imkân sağlamaktır. Özel hedefimiz ise Kayserimizde 17 ile 29 yaş grubunda en az lise mezunu ve dengi okul mezunu işsiz 80 gence 480 saatlik yeterliliğe dayalı makine bakımcısı seviye 4 mesleki eğitim ve 10 saatlik kişisel gelişim eğitimi vererek gençlerimizin Kayseri‘de istihdam edilmesi ve kurumlarımızın ihtiyacı olan makine bakımcılarını yetiştirmektir. Yerel düzeyde oluşturulacak Kayseri Eğitim İstihdam Platformu(KEİP) Kayseri Büyükşehir Belediyesinden 3 temsilci, Milli Eğitim Müdürlüğünden 1 temsilci Seyyid Burhanettin Endüstri Meslek Lisesi’nden 3 temsilci, Ulaşım A.Ş.’den 2 temsilci, Makine İkmal Daire Başkanlığından 2 temsilci, proje ekibinden uzman 4 temsilci, İŞKUR İl Müdürlüğünden 2 temsilci bu projeyi koordine edecektir” diye konuştu.

 

Programda Proje Koordinatörü Fatih Mehmet Bakırtaş ise ‘Yeterliliğe Dayalı Eğitim Programıyla Genç Makine Bakımcılar Yetiştirme Projesi’ ile 80 gence makine bakımcısı eğitimi vereceklerini söyleyerek, projenin 12 ay devam edeceğini ve bedelinin 343 bin Euro olduğunu belirttikten sonra proje ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Haziran 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu