ARSLAN, ÖZ BÜRO-İŞ SENDİKASI TİS İMZA TÖRENİ'NE KATILDI

18 Mayıs 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, ÖZ BÜRO-İŞ SENDİKASI TİS İMZA TÖRENİ'NE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Mayıs 2016 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Reşat Moralı Salonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, KAMU-İŞ Genel Sekreteri Erhan Polat ve Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba'nın katılımı ile gerçekleştirilen Öz Büro-İş Sendikası ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (KAMU-İŞ) arasında akdedilen T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Toplu İş Sözleşmesi (TİS)  imza törenine katıldı.


İmza törenine ayrıca, Öz Büro-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri ile T.C Kültür ve Turizm Bakanlığında Öz Büro-İş Sendikamız üyesi olan temsilciler hazır bulundu.


1 Ocak 2016 tarihi ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bağlı İşletmelerdeki toplamda 2850 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesini imzalayan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, sözleşmenin işçiler için büyük avantajlar sağladığını ifade ederek iyileştirme, seyyanen zam, yol ücreti, ek ödeme, ilk 6 ay ücret zammı ve ekonomik kazanımlarıyla kültür emekçilerinin yıllardır yaşamak zorunda kaldığı düşük ücret haksızlığının sona erdirildiğini ifade etti.

 

Arslan, kamuda son yıllarda gerçekleştirilen en iyi Toplu İş Sözleşmelerinden birine imza atıldığına vurgu yaparak, yeni kazanımların tüm üyelerimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mayıs 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu