UMC HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

18 Mayıs 2016 14:00, Haberler


UMC HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET


Uganda merkezli Müslüman Konseyler Birliği (UMC) heyeti, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i ziyaret ederek Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile görüştü.


Doğu, Orta ve Güney Afrika’da 21 ülkede faaliyet gösteren Müslüman Konseyler Birliği (UMC) Genel Sekreteri Haroun Rashid Kasangaki başkanlığındaki heyette, Pearl of Afrika (Afrika’nın İncisi) Radyosu Müdürü Bashir Kazibu ve Voice of Afrika (Afrika’nın Sesi) Radyosu Editörü Karim Kaliisa yer aldı.


Uganda’da yayın yapan lisanslı 30 TV istasyonu arasında İslami içerikli yayın yapan tek TV istasyonu olan Selam TV Genel Müdürü ve UMC Genel Sekreteri Haroun Rashid Kasangaki, ülkesindeki faal 400’ü aşkın radyo istasyonu arasında sadece 6’sının Müslümanların olduğunu ifade ederek “Uganda devleti ve hükümeti ile iyi ilişkiler içerisindedir. 40 milyonluk bir kitleye hizmet sunmakta, eğitim merkezimizde gazeteciler ve muhabirler yetiştirmektedir. Hem yayınlarımızın kalitesini yükseltmek hem de daha geniş kitlelere ulaşabilmek için Türkiye’de Anadolu Ajansı, TRT gibi medya kuruluşları, Memur-Sen, HAK-İŞ gibi STK’lar ile işbirliğine gitmek için geldik. Heyetimize ve projelerimize gösterdiğiniz alaka için teşekkür eder, gelecekte işbirliğimizin gelişmesini arzu ederim” dedi.


Genel Başkanımız Arslan, Uganda’daki konfederasyon ve sektör sendikaları ile ilişkiler kurduğumuzu belirterek gelecekte başkent Kampala’ya gittiklerinde UMC ve Selam TV’yi ziyaret edebileceklerini aktardı. Ziyaret için teşekkür eden Genel Başkanımız Arslan, gelecekte UMC ve Selam TV’nin hizmet yelpazesinin genişlemesinden memnuniyet duyacağını belirterek başarılar diledi.


Görüşmede, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız da, “Toplumlara İslâm Dini’nin barış ve kardeşlik dini olduğunu, terörizme karşı durduğunu anlatmalıyız. UMC ve Selam TV yöneticileri olarak sizleri, sunduğunuz hizmetler için tebrik ediyoruz. HAK-İŞ olarak 40’ı aşkın ülkedeki sendikalar ile ilişkiler yürütüyoruz. Uganda’daki sendikalar ile de ilişkilerimiz vardır.  HAK-İŞ olarak bir dizi yayın yapıyoruz.  Türkiye’de, Anadolu Ajansı başta olmak üzere, basın-yayın organlarında çalışanlar, Konfederasyonumuza bağlı Medya-İş Sendikası’nın üyesidir.  Gelecekte kendi radyo ve TV kanalımız olmasını arzu ediyoruz. Taleplerinizi değerlendireceğiz. İşbirliğimizin devamını diliyorum” dedi.

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mayıs 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu