ARSLAN, SWTUF 16. GENEL KURULUNA KATILDI

13 Mayıs 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, SWTUF  16. GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Dış İlişkiler Uzmanımız Ahmed Halfaya 9-10 Mayıs 2016 tarihlerinde Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (SWTUF) "Üretimi Güçlendirmek ve Sosyal Diyalog, İstikrar ve Barışı Desteklemek" konulu 16. Genel Kuruluna katıldı.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu (SWTUF) ile ikili işbirliğinin önemine değindi ve gerçekleştirilen eğitim seminerlerinin başarılı olduğunu ifade etti. Arslan, Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu'nun Genel Kurulu için gerçekleştirilen ziyarette bir dizi temasta bulunuldu.


Genel Başkanımız, Genel Kurul için Sudan'da bulunan 18 heyet ile birlikte Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından, HAK-İŞ heyeti, Dış İlişkiler Bakanı Prof. Dr. İbrahim Ghandour ile birebir görüşme gerçekleştirdi.


Genel başkanımız Mahmut Arslan, Ghandour ile gerçekleştirilen görüşmede Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu (SWTUF) ile ilk kez 2014 yılında gerçekleştirilen ikili işbirliği anlaşmasının güncellendiğini ve bu kapsamda 5 eğitim semineri düzenlendiğine değindi. Eğitim seminerlerinin dördünün Türkiye'de, birinin de Kartum'da yapıldığını aktaran Arslan, Sudan İşçi Sendikalar Federasyonu'nun, HAK-İŞ Konfederasyonu'nun Afrika'daki diğer konfederasyonlarla işbirliğini pekiştirmesinde ve ortak programlar düzenlemesinde önemli bir aktör olduğunu ifade etti.


HAK-İŞ'in Afrika’ya açılan kapısının Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu'nun olduğunu belirten Arslan, bundan sonraki süreçte de Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu ile işbirliği faaliyetlerinin devam ettirileceğinin önemine vurgu yaptı.


Görüşmelerde, Dış İlişkiler Bakanı Prof. Dr. İbrahim Ghandour Genel başkanımız Mahmut Arslan'a Afrika Sendikalar Birliği'ne (OATUU) ve Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu'na (SWTUF) vermiş olduğu destekler için teşekkür etti.


Ambargo konusunda Sudan'a en çok destek veren ülkenin Türkiye'nin olduğuna dikkat çeken Ghandour, verilen bu destek için memnun olduklarını yineledi. Özellikle sağlık alanında verilen desteğin çok önemli olduğunu ve Darfour ilinde en büyük Türk hastanesini inşa ederek Türkiye'nin Sudan'a çok önemli bir hizmette bulunduğunu belirtti.


Görüşmelerin ardından, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sudan Büyükelçimiz Cemalettin Aydın'ı ziyaret etti.

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Mayıs 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu