HAK-İŞ KADIN DOSTU İŞYERLERİNİ BELGELENDİRME PROJESİ KARAMAN VE KAYSERİ EĞİTİMLERİ YAPILDI

05 Mayıs 2016 14:00, Haberler


HAK-İŞ KADIN DOSTU İŞYERLERİNİ BELGELENDİRME PROJESİ

KARAMAN VE KAYSERİ EĞİTİMLERİ YAPILDI


HAK-İŞ ve ÇASGEM ortaklığında yürütülen ''Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi''nin Karaman ve Kayseri Belgelendirme Komite Toplantısı ve Eğitimleri başarıyla tamamlandı.


HAK-İŞ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığında yürütülen “Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi’'nin Karaman Belgelendirme Komite Toplantısı ve Eğitimi 03-04 Mayıs 2016 tarihlerinde Grand Karaman Hotel'de gerçekleştirildi.

 

HAK-İŞ İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Karaman Şube Başkanı Mehmet Bayrakçı, Öz Gıda İş Sendikası Karaman Şube Başkanı Adnan Gürsoy, SGK Karaman İl Müdürü Serdar Fındık, İŞKUR Karaman İl Müdürü Kenan Ateş, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı ve Proje Uzmanı Fatma Yavuz, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı ve Basın Müşaviri Birsen Çiçek Odabaşı, HAK-İŞ Hukuk Müşaviri Av. Ahmet Serdar Karagöz,  Hizmet-İş Sendikası Hukuk Müşaviri Kiraz Bilge Akçomak, Öz Gıda-İş Sendikası Kadın Komite Başkanı ve Mesleki Yeterlilik Uzmanı Eda Güner ile proje ortağı ÇASGEM adına Eğitim Uzmanı Münevver Güzel katıldı.

 

Karaman'da gerçekleştirilen eğitimlerden Hizmet-İş ve Öz Gıda-İş Sendikalarının işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan toplam 40 kişi yararlandı.

 

Karaman eğitim programında HAK-İŞ İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Karaman Şube Başkanı Mehmet Bayrakçı, Öz Gıda-İş Sendikası Karman Şube Başkanı Adnan Gürsoy,  SGK Karaman İl Müdürü Serdar Fındık ve İŞKUR Karaman İl Müdürü Kenan Ateş bir selamlama konuşması yaptı.

 

HAK-İŞ İl Temsilcisi Bayrakçı, HAK-İŞ Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi’nin Karaman’da gerçekleştirilmesinin önemine değinerek bu proje ile birlikte Karaman’da önemli bir farkındalık yaratılacağına dikkat çekti.

 

Bayrakçı “HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan başta olmak üzere bu projenin Karaman’da gerçekleştirilmesi konusunda emeği ve desteği olan herkese teşekkür ediyoruz’’ dedi.

 

Kayseri Eğitim Programı

 

Kayseri Eğitim Programı da 05- 06 Mayıs 2016 tarihlerinde Kayseri Ommer Hotel’de gerçekleştirildi.

 

Söz konusu eğitimlere HAK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi / Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik ve Öz İplik -İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Turgay Ulutürk katıldı. Kayseri’de gerçekleştirilen eğitimlerden Hizmet-İş ve Öz İplik-İş Sendikalarının işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan toplam 40 kişi yararlandı.

 

HAK-İŞ İl Temsilcisi Serhat Çelik toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, kadının çalışma hayatındaki önemine değinerek HAK-İŞ’in kadın çalışmalarında önemli başarılar elde ettiğini ifade etti. Çelik, HAK-İŞ ‘in kadın istihdamının artırılması, kadınların çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda önemli çalışmalara imza attığını belirterek, Kayseri başta olmak üzere 7 ilde uygulanan Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi’nin de bunlardan biri olduğunu söyledi.

 

Çelik, HAK-İŞ’in son olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın katılımlarıyla, 81 il ve 33 ülkeden kadın temsilcileri Ankara’da büyük ve görkemli bir programda buluşturduğunu, HAK-İŞ teşkilatı olarak bundan gurur duyduğunu ifade etti.

 

Karaman ve Kayseri’de gerçekleştirilen söz konusu eğitimlere ayrıca Hizmet-İş Sendikası, Öz Gıda-İş Sendikası ve Öz İplik-İş Sendikası’nın Kadın Komite Başkanları ve üyeleri de katıldı.

 

Proje hakkında bilgilendirme konuşması yapan HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz, proje ile kadın istihdamının artacağını ve iş yerlerinde kadının çalışma şartlarının düzeleceğini ifade ederek kadınların karar alma mekanizmaları içinde yer alacağını belirtti. Bu projenin toplamda 80 iş yerinde uygulanacağını da sözlerine ekledi.

 

Proje kapsamında işçi ve işveren temsilcilerine ''SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi Kriterleri, İSG Alanında İş Yerlerinde Yapılması Gerekli Düzenlemeler, Çalışma Hayatında Haklar ve Kadın, Mobbing (Psikolojik Taciz) ve Kadın, Sendikalar, İletişim ve Sosyal Medya konularında eğitimler verildi.

 

Söz konusu eğitimler katılımcıların görüşlerini ifade ettiği, sorularını yönelttiği enteraktif bir ortamda gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Mayıs 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu