ARSLAN, ÖĞRENCİ GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

05 Mayıs 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, ÖĞRENCİ GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın eğitim yardımı yaptığı öğrenci gençlerle bir araya geldi.

 

Hizmet-İş Gençlik Komitesi tarafından organize edilen “Gençlik Komitesi-Üniversiteliler Buluşması”na Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın başkanlığında Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Keskin ve Celal Yıldız, Genel Sekreter Ali Rıza Yılmaz,  Genel Merkez Gençlik Komitesi Başkanı Osman Sarı, Genel Merkez Kültür-Sanat Komitesi Başkanı Fatih Bakırtaş ve  eğitim yardımı alan üniversiteli öğrenciler katıldı.

 

Programda konuşan Genel Başkanımız Arslan, gençlere sendikanın kapısını açtıklarını ve onlarla karşılıklı faydayı içeren projeler üretmek istediklerini söyledi.

 

Sendikaların gençlere, gençlerin de sendikalara ihtiyaç duyduklarını belirten Arslan, “HAK-İŞ ve ÇEKAT (Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Araştırma Topluluğu) arasında bir anlaşma imzaladık. Buna göre, öğrencilere belirli dönemlerde staj imkânı veriyoruz, bu arkadaşlarımızdan bazılarını işe alıyoruz” dedi.

 

Sendika olarak gençlere ‘nasıl katkı verebiliriz?’, ‘onlarla birlikte neler yapabiliriz?’ sorularının cevabını aradıklarını ifade eden Arslan, gençleri HAK-İŞ ve Hizmet-İş’in yayın organlarında yazı yazmaya ve yürütülmekte olan kısa film yarışması vb. projeler içinde yer almaya davet etti.

 

Arslan, “Gençler, ülkemiz ve sendikalarımızın geleceği için önemlidir. Bugüne kadar 30 bini aşkın gencimize Eğitim Yardımı yaptık. Onları Gençlik Komitemizin doğal üyesi olarak kabul ediyoruz. Kendilerine doğal üye kimlikleri vereceğiz. Gençlerimize daha geniş imkânlar sunmak istiyoruz. Onların okul ve hayat şartlarını kolaylaştırmak istiyoruz. Sendikalarımıza personel alımı yaparken bizimle iletişim halinde olan üye çocukları arasından tercih yapmak istiyoruz. Gençleri sendikal mücadelemize katmak, genç sendikacılar yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Gençlik Komitesi Başkanı Osman Sarı da komite olarak gençlere yönelik çalışmaları ve hedeflerini anlattı.

 

Toplantıda gençler de söz alarak, yaşadıkları sorunlar ve sendikalardan  beklentilerini anlattılar.

 

Genel Başkanımız Arslan, toplantıdan sonra gençlerle yemek yedi.

 

 

 

 

 

 

 


 

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Mayıs 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu