DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NDAN HAK-İŞ’E ZİYARET

04 Mayıs 2016 14:00, Haberler


DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NDAN HAK-İŞ’E ZİYARET


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 4 Mayıs 2016 tarihinde HAK-İŞ’i ziyaret ederek Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Settar Aslan, Mehmet Şahin ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile görüştü. Arslan, HAK-İŞ’in uluslararası ilişkilerdeki rolü ve Azerbaycan’da Dağlık Karabağ için başlatılan imza kampanyasına HAK-İŞ tarafından verilen destek hakkında bilgi verdi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “uluslararası ilişlerdeki aktif rolü ve insani konulardaki hassasiyetinden ötürü HAK-İŞ’e teşekkür ediyoruz” dedi.


ÇAVUŞOĞLU: “HAK-İŞ’İN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR BİZLERE GÜÇ VERİYOR”

 

HAK-İŞ’in yaptığı çalışmaları takdirle izlediğini ifade eden Çavuşoğlu, “Dışişleri Bakanlığı olarak yurtdışındaki faaliyetleriniz, yurtdışındaki muhataplarınızla kurduğunuz yakın ilişki ve işbirliği, uluslararası örgütler nezdinde yaptığınız çalışmalar bizleri çok mutlu ediyor. Gerçekleştirdiğiniz bu çalışmaları yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz” dedi.

 

Özellikle insani konuklarda HAK-İŞ’in büyük bir hassasiyet gösterdiğinin altını çizen Çavuşoğlu, “yurtdışındaki mazlumlara yönelik yaptığınız çalışmalar, insani yardımlar ve duruşunuz gerçekten bize de güç veriyor. İnsanı yardım ve yurtdışındaki mazlumların vicdani sesi olmakta bizim dış politika olarak da devlet olarak da hükümet olarak da önceliğimizdir. Sizlere özellikle bu yaptığınız çalışmalar ve verdiğiniz destekler için teşekkür ediyoruz. Başarılı çalışmalarınızın devamını gönülden diyorum” dedi.

 

ARSLAN, ÇAVUŞOĞLU’NA STK’LARA OLAN İLGİSİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Dışişleri Bakanımızı HAK-İŞ Konfederasyonunda ağırlamak bir ayrıcalık. Yoğun dış politika gündeminizin ve çalışmalarınızın arasında bize vakit ayırmanız ve çalışmalarımızı yakından takip ederek konfederasyonumuzu ziyaret etmenize HAK-İŞ adına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Uluslararası ilişkilerin devlet tarafından yürütülen diplomatik tarafı olmasının yanında bir de sivil tarafı olduğuna değinen Arslan, Çavuşoğlu’nun Bakanlığı döneminde özellikle sivil toplum kuruluşları ve sendikalarla yakından ilgilenmesinin, çalışmaları yakından takip etmesinin ve STK’ları teşvik etmesinin Türk dış politikasında yeni ve umut verici bir durum olduğunu ifade etti.

 

“HAK-İŞ OLARAK ULUSLARARASI İLİŞKİLERE ÖZEL BİR YER AYIRIYORUZ”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonunun uluslararası ilişkilere özel bir yer ayırdığını vurgulayarak, HAK-İŞ’in ITUC üyesi ve genel kurulunda olduğunu, ETUC ve PERC icra kurulunda olduğunu, bu sebeple HAK-İŞ’in bütün dünyayı kendine faaliyet alanı olarak gördüğünün altını çizdi.

 

“AZERBAYCAN, DAĞLIK KARABAĞ İÇİN BAŞLATILAN KAMPANYANIN GELDİĞİ NOKTA GURUR

VERİCİ”

 

Avrupa konseyinin almış olduğu kararın hayata geçirilmesi için Türkiye’nin sivil toplum olarak başlattığı özellikle Dağlık Karabağ işgaline son kampanyasında gelinen noktayı gurur verici olarak değerlendiren Arslan, “kampanya için konfederasyonumuzun bütün sendikalarını harekete geçirdik. Üyelerimize ve temsilcilerimize doğrudan ulaştık. HAK-İŞ’in başkanlar kurulunu da geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de topladık ve burada da güçlü bir mesaj verdik. Pazar günü Sakarya da Türkiye’nin bu yılki en geniş katılımlı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladık. Konuşmalarımızda kampanyaya katılımı teşvik ettik. Dağlık Karabağ’da gerçekleşen işgalin son bulması konusunda, kısa zaman içerisinde gerçekleşen bu büyük sivil inisiyatifi ve milli duruşu da gurur verici olarak değerlendiriyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 


 

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Mayıs 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu