HAK-İŞ’TEN SAKARYA HALKINA 1 MAYIS DAVETİ

26 Nisan 2016 14:00, Haberler


HAK-İŞ’TEN SAKARYA HALKINA 1 MAYIS DAVETİ


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, kadını, erkeği, genci, yaşlısı bütün Sakaryalıları Pazar günü Kent Meydanında yapılacak olan 1 Mayıs Kutlamalarına davet etti.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin, Ali Cengiz Gül ile Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ve HAK-İŞ İl Temsilcisi Mesut Gökdemir, sendika üyelerimiz vatandaşlara karanfil dağıttı ve HAK-İŞ’in Sakarya Kent Meydanında yapacağı 1 Mayıs kutlamalarına davet etti. Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve beraberindekiler 26 Nisan 2016 tarihinde Sakarya’da HAK-İŞ İl Temsilciliği önünde toplanarak, vatandaşlara ve esnafa karanfil dağıtarak 1 Mayıs kutlamalarına katılım çağrısında bulundu.


Arslan, 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı Sakarya Kent meydanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Arslan, "1 Mayıs'ları 1 Mayıs'a uygun olarak, birlik anlayışıyla her yıl ihya ediyoruz. Bu yıl 1 Mayıs'ı Sakarya'da kutlayacağız. Bölgedeki diğer illerden de buraya katılacak arkadaşlarımızla Pazar günü bu meydanda bütün ülkeye, dünyaya önemli mesajlar vereceğiz. Ülkemizin yeterince sorun stokları var" dedi.


HAK-İŞ’in 1 Mayıs toplantılarında kardeşlik ortamının olduğunu belirten Mahmut Arslan, "Başta yeni anayasa olmak üzere, pek çok temel konularda görüşlerimizi Sakarya'daki Kent Meydanı'ndan hem ülkemize, hem de dünyaya haykırmak istiyoruz. Türküler söyleyeceğiz, yeri gelecek ağıtlar yakacağız. 1 Mayıs'ı farklı bir şekilde kutlamanın çabası içinde olacağız. Eleştirilerimizi yapacağız, hükümete ve işverenlere yönelik. Bizim alanlarımızda çatışma olmaz, bizim alanlarımızda askerimize, polisimize saldırı olmaz. Bizim alanlarımızda kardeşlik türküleri söylenir" diye konuştu. Mitinglerde artık TOMA'ları ve gaz bombalarını görmek istemediklerini ifade eden Arslan, şöyle konuştu:


"1 Mayıslar'ın üzerindeki bu kaosun, 1 Mayıs'ları gerginlik günü olarak kutlamak isteyen, sadece TOMAları, suları, copları, gazları gördüğümüz 1 Mayıs'ları artık Türkiye'de istemiyoruz. Ülkenin bütün alanlarını 1 Mayıs alanı olarak görüyoruz. Bütün işçiler bu kutlamayı barış içinde yapabilmelidir. 1 Mayıs'ı belli alanlara hapsederek, belli alanları mabetleştirerek, kutsayarak 1 Mayıs'ın içinin boşaltılmasına Hak-İş olarak karşıyız. Türkiye'nin hangi sorunu varsa bu meydandan yüksek sesle haykıracağız. Teröre karşı durduğumuzu, terörizme karşı nereden, kimden hangi anlayışla olursa olsun, terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu göstereceğiz."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Nisan 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu