HAK-İŞ BAŞKANLAR KURULU AZERBAYCAN’DA TOPLANDI

15 Nisan 2016 14:00, Haberler


HAK-İŞ BAŞKANLAR KURULU AZERBAYCAN’DA TOPLANDI

 

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu, Azerbaycan’da kardeş Azerbaycan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (AHİK) işbirliğinde gerçekleştirildi. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye ve Azerbaycan'ın iki dost ve kardeş ülke olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki dayanışma ve kardeşliğin ihya edilmesi açısından toplantıların önemine değindi. Arslan, HAK-İŞ’in Dağlık Karabağ davasında Azerbaycan’ın yanında olduğunu söyledi.

 

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu, 15 Nisan 2016 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de toplandı. Başkanlar Kurulu Toplantısı öncesinde, Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığındaki HAK-İŞ Başkanlar Kurulu, Şehitlik ve Haydar Aliyev’in Kabrini Ziyaret etti. Ziyarete AHİK Genel Başkanı Settar Mahbeliyav ve Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycan Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Namık Ata katıldı.

 

Şehitlik ziyaretinde ardından HAK-İŞ Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 13. Olağan Genel kurulunun ardından ilk Başkanlar Kurulunu Kıbrıs’ta gerçekleştirdiğini, ikincisini Azerbaycan’da gerçekleştirdiğini söyledi. Arslan, HAK-İŞ’in Başkanlar kurulunun Azerbaycan’da gerçekleştirilmesinin bir millet iki devlet anlayışının tipik bir göstergesi olduğunu kaydetti.

 

Arslan, Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ Topraklarında işgalin son bulması için uluslararası farkındalık oluşturmayı hedefleyen imza kampanyasına Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in destek verdiğini, sendikalarımızın bu konuda önemli çalışmalar yürüttüğünü belirterek, Sendikalarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

 

Türkiye ve Azerbaycan’ın “Tek Millet, iki devlet” olduğunu, derin kardeşlik bağları ile birbirine bağlı olduğunu anımsatan Arslan, bu sorumluluğun gereği olarak bütün üyelerimize kampanyaya imzalarıyla destek vermesi konusunda çağrı yaptı. Arslan, "Verilecek her türlü destek Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan’ın kınanması, ABD ve Avrupa Konseyi’nin olaya duyarsız kalmaması açısından son derece önem taşımaktadır” dedi.

 

Arslan, Baskanlar Kurulu toplantisinda Türkiye ve Azerbaycan ile ulusal ve uluslararası sorunlara ilişkin sendikaların rolü, taşeron çalışma, mevsimlik ve geçici işçi sorunu, asgari ücret, kıdem tazminatı gibi çalışma hayatının önemli gündem maddelerinin ve Hak-İş'in Sakarya'da gerçekleştireceği 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin değerlendirmeler yapılacağını ve önemli kararlar alınacağını kaydetti.

 

AHİK Genel Başkanı Settar Mahbeliyav, Türkiye ve Azerbaycan’ın kardes iki ülke olduğunu belirterek, "Bizi bölmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçi Müsteşarı Meral Barlas, Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanlığı Bakan Yardimcisi İdris İsayev de birer selamlama konusmasi yapti.

 

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Arslan, konuşmacılar hediye takdim etti.

 

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu toplantısı sonrasında bir sonuç bildirisi yayınlanacak.



 


HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Nisan 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu