ŞAHİN, ERİTRE ULUSLARARASI DAYANIŞMA FORUMUNA KATILDI

30 Mart 2016 14:00, Haberler


ŞAHİN, ERİTRE ULUSLARARASI DAYANIŞMA FORUMUNA KATILDI

 

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin, Eritre Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (NCEW) düzenlediği “Düzgün İş İçin Pratik Öneriler Verilmesi” konulu uluslararası dayanışma forumuna katıldı. Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin Türkiye'de mültecilerin durumu ile ilgili bilgi aktardı.

 

NCEW'in Uluslarası Dayanışma Konferansı 23-25 Mart 2016 tarihlerinde Eritre'nin başkenti Asmara'da gerçekleştirildi. HAK-İŞ’i Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin ve Dış İlişkiler Biriminden Ahmed Halfaya’nın temsil ettiği toplantıya yaklaşık 55 ülkeden temsilci katıldı. toplantıda, göç, çalışanların sorunları, istihdam yaratmak, kapasite geliştirme, zorunlu işçilik hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Eritre Dış İlişkiler Bakanı Osman Saleh Mohammed, NCEW'in Genel Sekreteri Tekeste Baire, ITUC-AF Genel Sekreteri Kwasi Amankwah’ın selamlama konuşmasıyla başlayan toplantıda, Ghana Silah Kuvvetleri Üniversitesi Dekanı Prof. Vladmir Dnaso sendikaların bölgesel entegrasyonu ve birliği ile ilgili sunum yaptı. ITUC-AF Genel Sekreteri Kwasi Amankwah Afrika Sendikal Hareketleri, riskler ve gelecek ile ilgili konuşma yaptı. Eritre Ekonomik Kalkınma Bakanı Yemane Gherbremeskel Eritre Ekonomi Kalkınma Planı, Sosyal Adalet İçin Fırsatlar ve Riskler ile ilgili konuşma yaptı. Toplantının ikinci gününde yabancı konfederasyonların temsilcileri ILO, ACFTU, COSATU, DGB, HAK-İŞ, SWTUF VE UIL Göçmen işçilerle ilgili sunumlar yapıldı.

 

Ziyaret esnasında Zaer Tekstil Fabrikası ve Bisha Maden sahasına ziyaret gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Mart 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu