YILDIZ, BRÜKSEL’DE TERÖRÜ KONUŞTU

23 Mart 2016 14:00, Haberler


YILDIZ, BRÜKSEL’DE TERÖRÜ KONUŞTU

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, ETUC İcra Kurulu toplantısı için gittiği Brüksel’de PERC İcra Kurulu toplantısında terör konusunda değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, Türkiye’nin terör konusunda yaşadığı acıları paylaştığı icra kurulu toplantısının ardından 22 Mart 2016 tarihinde Brüksel’de bombalar patladı.

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 21-22 Mart 2016 tarihinde Brüksel’de ETUC ve PERC icra Kurulu toplantılarına katıldı. Yıldız, 21 Mart 2016 tarihinde PERC İcra Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 3 milyon civarında olan büyük bir göç akımını başarıyla yönettiğini, bu yönetimin de misafirperverlik şeklinde olduğunu söyledi.

 

Türkiye ve Türk toplumunun göçmenleri kardeş olarak misafirperverlik anlayışıyla karşıladığını ifade eden Yıldız, “Biz sendikalar STK’lar ve halk olarak mültecilere karşı olumlu bir söylem içerisindeyiz. Türkiye ayni zamanda ülke etrafında yaşanan savaş ve çatışmaların negatif etkilerini yaşamakta ve ciddi bir terörizm ile karşılaşmaktadır. Dolayısıyla Türkiye ülke içinde ve çevresindeki terörizm ile mücadele etmektedir. Terörist örgütler Türk toplumuna bombalar patlatarak büyük bir fatura çıkarmaktadırlar. Bombalarla masum insanları, barışı ve güvenliği hedef almaktadırlar. Son altı ayda dört ayrı bomba ile 170’e yakın insanı öldürdüler. Büyük şehirler hedef alınmaktadır. Türkiye mülteciler, bombalar ve terör, haklar ve özgürlükler olmak üzere üç konuyu ayrı ayrı ele almaktadır.

 

PERC Başkanının Türkiye’ye yönelik olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında sorunu kişiselleştirerek suçlamalarda bulunmasını doğru bulmadığını ifade eden Yıldız, “Gazetecilerin tutuklanması Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili değil mahkemelerle ilgili bir süreçtir” dedi.

 

Yıldız, Türkiye’nin göçmenlerin yaşama hakkını güvenceye aldığını belirterek, “Biz HAK-İŞ olarak Türkiye’de haklar ve özgürlüklerin tamamen yerine getirilmesi konusunda ciddi bir yaklaşım ve çalışma içerisindeyiz. Ancak haklar ve özgürlükleri göçü ve terörizmi tartışırken hatırlamayın. Türkiye göç konusunda model bir ülke olmaktadır” dedi.

 

HAK-İŞ’in 7 Martta dünya kadınlar günü dolayısıyla 7.000 kadın çalışanın katılımıyla büyük ve uluslararası bir toplantı yaptığını anımsatan Yıldız, destek olan ve katılan ülkelere, PERC ve ETUC’a teşekkür etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Mart 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu