“KADINLAR GÜNÜNÜ BİNLERCE KADIN ÜYEMİZLE KUTLAYACAĞIZ”

05 Mart 2016 14:00, Haberler


“KADINLAR GÜNÜNÜ BİNLERCE KADIN ÜYEMİZLE KUTLAYACAĞIZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımlarıyla binlerce kadın üyenin katılımıyla kutlayacağını söyledi.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şubesi tarafından 3 Mart 2016 tarihinde düzenlenen Kadınlar Günü Programında konuştu.


Çalışan kadınların kadın olmalarından kaynaklanan sorunları olduğunu belirten Arslan, “Kadınlar söz sahibi olmayı sadece evde değil, meydanlarda da göstermelidir. Bu yıl HAK-İŞ olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Ankara’da, Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımlarıyla 5 bin kadın üyemizle birlikte kutlayacağız” dedi.


Kadınlara yönelik kötü uygulamaların ciddi bir şekilde tartışılması gerektiğini ve bunun da feminist bir yaklaşımın dışında milli ve yerli değerlerle yapılması gerektiğini belirten Arslan, bu anlayış doğrultusunda Hak-İş ve sendikalarımızın kadınların sorunlarını çözmeye yönelik adımlar attığını anlattı. Arslan, “Kadınların karşılaştığı sorunların çözümü için canla başla çalışıyoruz. Kadınların mutlaka çalışma hayatına girmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Hak-İş olarak bu konuda ciddi bir farkındalık ortaya koyduk. Kadınların yaşadıkları sorunların çözümünde olsun, kadına yönelik politikaların geliştirilmesinde olsun öncü bir rol üstlendik” dedi.


Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da yaptığı konuşmada kadınlara eşit fırsatlar verilmesi gerektiğini, kadınlara eğer bulundukları yerde eşit fırsatlar verilmesi halinde hedeflerine ulaşabildiklerini söyleyerek, yöneticilerin de fırsat eşitliğini gözetmesi gerektiğini vurguladı. Kadınların sosyal hayatlarını, ekonomik hayatlarını geliştirmek adına yapmış oldukları projeleri anlatan Ak, örf, adet, gelenek ve dinen kadınlar hak ettikleri yerde olsalar da onları engelleyenlerin olduğunu, kendileri düşen görevin de o engelleri kaldırmak olduğunu ifade etti.

 

200’ü aşkın kadın ve davetlinin katıldığı programda Hak-İş Konfederasyonu Kadın Komite Başkanı Fatma Yavuz, Hizmet-İş Sendikası Genel Merkez Kadın Komite Başkanı H. Yüsra Erilli Kurumlu ve Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere de birer konuşma yaptı.

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Mart 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu