ÇASGEM’İN PAYDAŞ ÇALIŞTAYINA KATILDIK

23 Şubat 2016 14:00, Haberler


ÇASGEM’İN PAYDAŞ ÇALIŞTAYINA KATILDIK


Genel Sekreterimiz Dr. Osman YILDIZ, ÇASGEM’in Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi İçin Teknik Yardım Projesi kapsamında yapılan “Paydaş Çalıştayı”na katıldı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) binasında 18 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen çalıştaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Konuk, ÇASGEM’den İsmail Akbıyık ve Kenan Yavuz ile sosyal taraf temsilcileri katıldı. Çalıştayın moderatörlüğünü ise Prof. Dr. Mehmet Barca yürüttü.


Konfederasyonumuz uzmanlarından Recep Atar’ın da takip ettiği çalıştayda katılımcılar, 11-12 Kasım 2015 tarihlerinde Kapadokya’da yapılan çalıştayda ortaya çıkan görüşleri içeren rapor çerçevesinde eleştirilerini ve önerilerini paylaştı.


Paydaş Çalıştayında söz alan Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, “ÇASGEM’in 60 yıllık geçmişi önemli bir birikimdir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı bir kurum olan ÇASGEM, çalışma hayatı ve toplum açısından referans oluşturacak çalışmalar yapabilir. Ulusal mesleki yeterliliklere dayalı eğitim modülleri oluşturabilir. Her faaliyeti kendi üzerine alması, ÇASGEM’i yavaşlatabilir. Bu nedenle, üniversitelerle ve ilgili kuruluşlarla işbirliğine giderek bazı faaliyetlerini yaptırabilir. ÇASGEM’in eğitimleri toplum ihtiyaçlarına cevap verebilir ve sertifikalandırılabilir ise, bu kurumun toplum nezdindeki imajı olumlu yönde değişecektir. Sosyal ortaklar olarak ÇASGEM ile birlikte ortak faaliyetler yapabilmeliyiz. Finansman açısında katılımcılığı öngören bir yapı oluşturulabilir. Gelecekte ÇASGEM’in eğitim, araştırma ve politika üretme alanlarında çalışmalar yapmasını bekliyoruz” dedi.

 

Paydaş çalıştayı, katılımcılarından eleştiri, görüş ve önerilerini yazılı bir şekilde proje ekibine ulaştırması talebiyle sona erdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Şubat 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu