“AKADEMİSYENLERİN BARIŞ KARŞITI BİLDİRİ YAYINLAMASI ÜRKÜTÜCÜ”

14 Ocak 2016 14:00, Basın


“AKADEMİSYENLERİN BARIŞ KARŞITI BİLDİRİ YAYINLAMASI ÜRKÜTÜCÜ”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Bu suça ortak olmayacağız” diyerek devleti ve devletin güvenlik güçlerini suçlayan, “barış” adı altında barış karşıtı bir bildiriye imza atan akademisyenleri kınıyoruz. Toplumun fikir ve kanaat önderleri olması gereken akademisyenlerin barış karşıtı bir bildiri yayınlaması ürkütücüdür” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, ‘bu suça ortak olmayacağız” diyerek “barış” adı altında devleti ve devletin güvenlik güçlerini suçlayan akademisyenlere yönelik bir açıklama yaptı. Arslan, açıklamasında şunları kaydetti:

 

“Kendilerini ‘barış için akademisyenler’ olarak adlandırılan ve ‘barış’ adı altında barış karşıtı bir bildiriye imza atan 1.128 akademisyeni kınıyoruz. Toplumun fikir ve kanaat önderleri olması gereken akademisyenlerin barış karşıtı bir bildiri yayınlaması ürkütücüdür. Bu akademisyenler, geçmiş dönemin alışkanlıklarıyla hareket etmekte, ‘barış’ adı altında, devletini ve devletin güvenlik güçlerini suçlu ilan etmektedir. Toplumun gerçeklerinden bihaber olan, toplumda kutuplaşmalara neden olan, terör örgütünü ve terör örgütünün yaptıklarını görmezden gelen bu bildiriye imza atan akademisyenleri gerçekleri görmeye davet ediyoruz.

 

Hiçbir akademisyenin kullanmayacağı bir dil ve saldırgan bir üsluptaki bu bildiriyi kimler hazırlamıştır, durum bu iken bu bildiriye imza atan 1.128 akademisyenin hangisi bu bildirinin hazırlanışına katkı sağlamıştır ve akademisyenler bu bildiriyi görerek mi imzalamışlardır sorularını sormak istiyoruz.

 

HAK-İŞ olarak, terörün her türlüsüne karşıyız. Terör saldırıların amacının, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir korku havası ve kaos ortamı yaratmak olduğunu biliyoruz. Milletimizi ayrıştırarak, ülkemizin huzurunu bozmaya, kaos ve istikrarsızlık ortamı yaratmaya çalışanlara prim verilmemelidir.

 

Terörün ve şiddetin biran önce son bulması, kardeşlik, huzur ve güven ortamının egemen olması için, toplumun bütün kesimlerinin daha soğukkanlı ve sağduyulu olması ve Türkiye’nin barışçıl bir geleceği için katkı yapması gerekir. Sivil toplum kuruluşlarının, akademisyenlerin, bireylerin, kurumların ve halkın bu barışçıl geleceği kurmak için sağduyulu çalışmalar yapması ve katkı vermesi gerekir. Hepimizin bu hassasiyette davranma zorunluluğu ve sorumluluğu bulunmaktadır. HAK-İŞ olarak, toplumun fikir ve kanaat önderleri olması gereken akademisyenleri bu bilinçle ve sorumlulukla hareket etmeye davet ediyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Ocak 2016 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu