YETERLİLİK ODAKLI İSG EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI..

26 Aralık 2015 14:00, Haberler


YETERLİLİK ODAKLI İSG EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI..


HAK-İŞ Konfederasyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) işbirliği ile gerçekleştirilen “Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Projesi”nin son eğitimi olan İstanbul- Avrupa eğitimi 25-26 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Elite World Prestige Otel’de gerçekleştirildi.


Türkiye genelinde 10 pilot ilde gerçekleştirilen “Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim” projesi, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı 5 sektörde (Metal, Ormancılık, Genel İşler, Gıda, Tekstil) faaliyet gösteren sendikaların örgütlü olduğu işyerlerinden seçilen 1250 iş yeri temsilcisi ve çalışana, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığıyla, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından oluşturulan Ulusal Yeterliliklere Dayalı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitimi verildi.


Eğitimin son ayağı olan İstanbul- Avrupa eğitim programına HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, ÇASGEM Başkanı İsmail Akbıyık ve Gazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Genel Başkan Danışmanı Gizem Yaşar Tutar da katıldı.


Programın açılışında konuşan Arslan, iş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatında herşeyin üzerinde bir öneme sahip olduğunu belirtti. Yaşanan elim kazalardan ders alınması gerektiğine değinen Arslan, bu konuların takipçisi olunması gerektiğini ekledi. 11. Çalışma Meclisi’nden bilgiler veren Arslan son olarak HAK-İŞ, MEMUR-SEN, İHH ve TÜRK KIZILAY’ı tarafından “Merhamet Tırları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayırbucak’a Ulaşacak” sloganıyla başlatılan Yardım Kampanyası konusunda bilgiler verdi.


ÇASGEM Başkanı İsmail Akbıyık, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan eğitimlerin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak sürecin paydaşı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Açılış programının sonunda Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve ÇASGEM Başkanı İsmail Akbıyık, A Sınıfı İSG Uzmanı eğitmenlerimize teşekkür plaketi takdim ettiler.


Genel Başkan Mahmut Arslan ve Gizem Yaşar Tutar sınıflardaki eğitimlere katıldılar.


Eğitim programına; İstanbul genelinde Hizmet-İş, Öz Orman-İş, Öz İplik-İş, Öz Taşıma-İş, Öz Gıda-İş, Çelik-İş Sendikaları üyelerinden oluşan 150 işçi ve işçi temsilcisi katılım gösterdi.


Ayrıca Konfederasyon düzeyinde Proje Koordinatörü Şahin Serim, Projenin Sosyal Diyalog Uzmanı Rıdvan Günay, Konfederasyon uzmanı Sümeyra Uzun ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Murat Onur Sayılan katıldı. Ayrıca seminere eğitici olarak ÇASGEM Mobbing Eğitim Uzmanı İsmail Akgün, A Sınıfı İSG Uzmanları; ÇASGEM İşyeri Hekimi ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimleri Sorumlu Müdürü Şah Şeyhmus Ektirici, Hatay Dörtyol Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Akı, Müdür Yardımcıları Mehmet Polat ve Mehmet Pancar, Teknik Öğretmenler Adem Soysal, Yasin Kocabıyık ve Önder İnkaya katılmışlardır.

 

Proje kapsamında İstanbul'da 4 ayrı sınıf ortamında toplam 150 çalışana İSG eğitimi verildi. Eğitimin sertifika törenine katılan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül katıldı. Eğitim sonrasında Genel Başkan Yardımcımız eşliğinde katılımcılara "Katılım Belgesi" takdim edildi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Aralık 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu