HAK-İŞ, MEMUR-SEN, İHH ve TÜRK KIZILAY’INDAN YARDIM

24 Aralık 2015 14:00, Haberler


HAK-İŞ, MEMUR-SEN, İHH ve TÜRK KIZILAY’INDAN YARDIM


HAK-İŞ, MEMUR-SEN, İHH ve TÜRK KIZILAY’ı “Merhamet Tırları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayırbucak’a Ulaşacak” sloganıyla yeni bir yardım başlattı.

Mardin, Cizre, Sur, Nusaybin ve Silopi’de PKK terör örgütünün açtığı hendekler yüzünden bölgede yaşayan insanlar ile Suriye’de artarak devam eden saldırılardan dolayı zor durumda olan Bayırbucak Türkmenlerinin acil ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.


“Merhamet Tırları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayırbucak’a Ulaşacak” sloganıyla başlatılan HAK-İŞ Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla başlatıldı.


Yardım tanıtımın yapıldığı basın toplantısına HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Tük Kızılay’ı Göç ve Mülteci Hizmetleri Müdürü Bayram Selvi, İHH Genel Başkan Vekili Yavuz Dede katıldı.


ARSLAN, “MAĞDUR VE MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYI GÖREV BİLİYORUZ”


Yardımın tanıtıldığı basın toplantısında konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş, Memur-Sen, İHH ve Türk Kızılay’ının “Merhamet Tırları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayırbucak’a Ulaşacak” sloganıyla yeni bir yardım için bir araya geldiğini belirterek, “Yardım ile Mardin, Cizre, Sur, Nusaybin ve Silopi ile Suriye’nin Bayırbucak bölgesinde mağdur olan insanlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Arslan, HAK-İŞ olarak, dünyanın neresinde bir mazlum varsa derisinin rengine, diline, dinine bakmaksızın tüm mağdur ve mazlumların yanında olmayı görev bildiklerini ve insani amaçlı bütün yardımlara katıldıklarını söyledi.

Mardin ve Şırnak’ın bazı ilçelerinde şehirlerin hendekler açılarak işgal edilmesi sonucu insanların evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını, imkanı olmayanların ise zor şartlarda yaşamaya çalıştıklarını kaydeden Arslan, “Bu insanların suçu sadece o bölgede yaşamak, teröre karşı olmaktır. Onlara karşı da bir şeyler yapmak zorundayız. Yine Suriye’nin Bayırbucak bölgesinde savaştan dolayı mağdur olan insanlarımız var. Göçe ve açlığa zorlanıyorlar. Geçmişte nasıl Kobanidekilerle dayanışma içinde olmuşsak, Bayırbucak Türkmenleri için de dayanışma içinde olmamız gerekiyor” diye konuştu.


ARSLAN, TÜM VATANDAŞLARDAN YARDIMA DESTEK İSTEDİ


Tüm HAK-İŞ teşkilatı ve üyelerini yardıma katılmaya davet eden Arslan, şunları kaydetti: “Bizim yardımımız bölgede ihtiyaçlar olduğu müddetçe devam edecek. İlk hedefimiz 80 ilden 80 tır dolusu yardımı bu bölgedeki insanlara ulaştırmaktır. İlk start yarın Ordu ve Denizli illerimizden vereceğiz, merhamet tırlarını yola çıkaracağız. Yardıma HAK-İŞ ve MEMUR-SEN olarak ilk etapta 50’şer bin liralık bir katkıyı sağladık. Daha öncekilerde olduğu gibi bu yardımın da başarılı olacağımıza inanıyoruz. Başta HAK-İŞ mensupları olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan bu yardıma destek olmaları talep ediyorum.”

ALİ YALÇIN: “MERHAMET KÖPRÜLERİ KURACAĞIZ”


Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen olarak her birini medeniyet paydaşı olarak gördüğümüz sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek bu yardımı başlatmış bulunuyoruz. Hendek mağduru kardeşlerimize, Esad mağduru Türkmen kardeşlerimize ulaşacak, merhamet köprüleri kuracağız” dedi.


Cizre, Sur, Nusaybin ve Silopi’de hendek kurmak suretiyle yeni bir vesayet kurulmaya çalışıldığı ifade eden Yalçın, şöyle konuştu: “Üç gün bölgede başkanlarımızla toplantı yaptık. Durum değerlendirme yaptık. İnsanlar son derece mağdurlar. Bayırbucak’ta Rusya’nın misket bombalarıyla, sortileriyle hayatı çekilmez hale getirmesine karşı onlara merhamet köprüsü olacağız. Yanlarında olacağız. Teşkilatlarımızdan beklentimiz, yardımları düzgün organizasyonlarla ulaştırabilmektir.”


TÜK KIZILAY’I GÖÇ VE MÜLTECİ HİZMETLERİ MÜDÜRÜ BAYRAM SELVİ, YARDIMIN BEREKETLİ VE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ


Tük Kızılay’ı Göç ve Mülteci Hizmetleri Müdürü Bayram Selvi, Türk Kızılay’ı olarak sınırın sıfır noktasında çok faaliz ve yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Ayrım yapmadan Türk halkının şefkat eli olarak Bayurbucak Türkmenlerinin de yanındayız. Bugüne kadar 3 binden fazla çadır, 30 binden fazla battaniye ulaştırdık. Bugünün bereketli ve hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

 

İHH GENEL BAŞKAN VEKİLİ YAVUZ DEDE, MEMUR-SEN’E TEŞEKKÜR ETTİ


İHH Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, Suriye de son 5 yıldır büyük bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, “Rusya’nın saldırmasından sonra orada tekrar göç hareketi başladı. Bunların büyük bir kısmını Bayırbucak Türkmenleri oluşturuyor. Orada 180 kampı idare ediyoruz. Yapmış oldukları hayırlı çalışmalardan dolayı HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’e teşekkür ediyorum” dedi.

MEMUR-SEN, İHH ve BEMBİR-SEN’DEN ARSLAN’A HAYIRLI OLSUN TEBRİĞİ


Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İHH Genel Başkan Vekili Yavuz Dede ve Bem Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Genel Başkanımız Arslan’ı tekrar seçilmesinden dolayı tebrik ederek, hediye takdim ettiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Aralık 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu