YETERLİLİK ODAKLI İSG EĞİTİM PROJESİ KAYSERİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

12 Kasım 2015 14:00, Haberler


YETERLİLİK ODAKLI İSG EĞİTİM PROJESİ KAYSERİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) işbirliği ile gerçekleştirilen “Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Projesi” Kayseri eğitimi gerçekleştirildi.

 

Türkiye genelinde 10 pilot ilde gerçekleştirilecek olan “Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim” projesi, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı 5 sektörde (Metal, Ormancılık, genel İşler, Gıda Tekstil) faaliyet gösteren sendikaların örgütlü olduğu işyerlerinden seçilecek 100 iş yeri temsilcisi veya baş temsilci ve 1025 çalışana Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığıyla, Mesleki yeterlilik kurumu (MYK) tarafından oluşturulan Ulusal Yeterliliklere dayalı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitimi verilmesini amaçlıyor.

 

Eğitim programına; Kayseri genelinde Hizmet-İş, Çelik-İş, Öz İplik-İş ve Öz Ağaç-İş Sendikası üyelerinden oluşan 189 işçinin katılımıyla gerçekleşen eğitim semineri HAK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi (Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı) Serhat Çelik ve ÇASGEM Temsilcisi İsmail Akgün'ün açılış konuşması ile başladı. Ayrıca eğitim programına Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selçuk Erdem, Çelik İş Kayseri Şube Başkanı Celalettin Korkmaz ve Öz Ağaç İş Sendikası Şube Başkanı Yiğit Bekar’da iştirak etmişlerdir.

Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde 7-8 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim seminerine HAK-İŞ Konfederasyonunu temsilen Uzman Rıdvan Günay katılmıştır. Ayrıca seminere eğitici olarak ÇASGEM Mobbing Eğitim Uzmanı İsmail Akgün, A Sınıfı İSG Uzmanları; ÇASGEM İşyeri hekimi ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimleri Sorumlu Müdürü Şah Şeyhmuz Ektirici, Hatay Dörtyol Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Akı, Müdür Yardımcıları Mehmet Polat ve Mehmet PANCAR, Teknik Öğretmenler Adem Soysal, Yasin Kocabıyık ve Önder İnkaya, Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi A sınıfı İSG Uzmanları İlyas Gündüz, Hasan Dirim ve Ömer Ünsal katılmışlardır.

 

Böyle bir seminerin Kayseri’de çalışan işçiler için büyük bir şans olduğunu belirten Kayseri HAK-İŞ İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, “HAK-İŞ Konfederasyonu (HAK-İŞ) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) iş birliği ile toplam 10 pilot ilde gerçekleştirilecek olan seminerin Kayseri ayağı başlamış bulunmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği konusunda HAK-İŞ tarafından belirlenen A Sınıfı İSG uzmanları tarafından 2 gün boyunca eğitimler verilecektir. Gerçekleştirilen eğitimler sonunda katılımcılarımıza katılım belgesi verilecektir. Seminerin gerçekleşmesinde emeği geçen HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ve ÇAŞGEM kurumuna teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Ayrıca ÇASGEM Temsilcisi İsmail Akgün, ÇASGEM hakkında bilgiler verdi.

 

Proje kapsamında Kayseri'de 6 ayrı sınıf ortamında toplam 189 çalışana İSG eğitimi verildi. Eğitim sonrasında katılımcılara "Katılım Belgesi" takdim edildi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Kasım 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu