ÖZ BÜRO İŞ SENDİKASI GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

21 Eylül 2015 14:00, Haberler


ÖZ BÜRO İŞ SENDİKASI GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Öz Büro İş Sendikası 2. Olağan Genel Kurulunu 20 Eylül 2015 tarihinde Ankara/Kızılcahamam’da gerçekleştirdi. Olağan Genel Kurul seçim sonuçlarına göre, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanlığına Abdülbaki Gülbaba, Genel Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Adem Gündoğan, Rezmi Karataş, Celal Karaca seçildi.


Öz Büro İş Sendikası 2. Olağan Genel Kuruluna Konfederasyonumuz Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan,  Mehmet Şahin,  Mustafa Toruntay, Hak-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların yöneticileri, delegeler ve çok sayıda misafir katıldı.

Genel Kurulda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından verilen önerge üzerine Divan Başkanlığına Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin ve üyeliklere de  Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İrfan Kemal Tosun ve Burcu Ayaz Akardeniz seçildi.


Genel Kurulda, son günlerde artan terör olayları dolayısıyla şehit olan güvenlik güçleri unutulmadı, salonda “Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz, Terörü Lanetliyoruz” yazılı bir pankart asıldı.


Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve  Mehmet Şahin, Öz Büro İş Sendikası’nın 2. Olağan Genel Kurulu’nun Öz Büro İş Sendikası teşkilatına, büro çalışanlarına, Hak-İş’e ve tüm çalışma hayatına hayırlı olması dileğinde bulundu. Şahin, son günlerde artan terör olaylarına değinerek, Türkiye’nin bu sorunların üstesinden başarıyla geleceğini söyledi.


“Öz Büro İş Sendikamızı Geleceğe Taşıyacağız”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Büro İş Sendikası’nın kısa bir zaman dilimi içerisinde birçok imkânsızlığa rağmen %1 barajını aştığını ve toplu sözleşme ehliyetini aldığını, taşeron firmalardaki toplu sözleşme süreçlerini de başlattığına dikkat çekerek sendikanın kurulduğu günden günümüze büyük işler başardığını vurguladı. Öz Büro İş Sendikası’nı bundan sonra daha zorlu ve meşakkatli bir sürecin beklediğini belirten Arslan, şöyle devam etti:

“O yüzden bizim Öz Büro İş Sendikamızı geleceğe taşımak için daha önemli yapacağımız işlerimiz, daha çok ulaşacağımız hedeflerimiz olacaktır. Onun için birinci aşamayı tamamladık ama yeni bir aşamayı da beraber yaşayacağız. Artık taşeron firmalarda çalışan arkadaşlarımızın toplu sözleşmelerini bir an önce tamamlayacağız ve yasal düzenlemelerin yerine getirilmesine çalışacağız. Bunların gerçekleştirilmesi ise büyük bir misyon ve sorumluluk üstlenmeyi gerektirir. 28 binleri 280 binlere taşımak için, örgütlü mücadeleyi daha disiplinli hale getirmek, dayanışmayı arttırmak, iç tartışmaları, küçük hesapları bir kenara bırakarak biz olmanın bilinciyle hareket edilmeli. Öz Büro İş Sendikası’nı geleceğe taşımak için bu sorumlulukla hareket edeceğiz.


Hak-İş’in 2011’deki genel kurulunda aldığı kararlardan biri de bütün işkollarında Hak-İş’in sendikası olacak hedefine ulaşmış olduk. En son İnşaat İşkolunda bir sendikamız kuruldu, hem inşaat sektöründe çalışanlar için hem ülkemiz için hem de Hak-İş için hayırlı olsun. Diğer sendikaları da barajı geçmiş, toplu sözleşme yapabilen bir noktaya taşımak istiyoruz ve o sendikaları işkollarının en büyük sendikası yapacağız."


“HAK-İŞ’i Türkiye’nin Zirvesine Taşıyacağız”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hak-İş’in 2011 yılı genel kurulunda bütün işkollarında Hak-İş’in sendikası olacak hedefine İnşaat işkolunda kurulan sendika ile ulaşıldığını belirterek bunun inşaat sektörüne, ülkemize ve Hak-İş’e hayırlı olması temennisinde bulundu. Arslan, şu anda Hak-İş’e bağlı 17 sendikanın barajı aştığını, diğer 3 işkolundaki sendikaları da barajı geçmiş ve toplu sözleşme yapabilen bir noktaya taşımak istediklerini kaydederek Hak-İş’in bütün işkollarında örgütlenmesini tamamlayan sendikalarının işkollarının en büyük sendikaları yapmak istediklerini vurguladı.

Türkiye’de 13 milyon işçinin olduğu bir ortamda Hak-İş’in 400 bin üyesinin bulunduğunu ve bunun yeterli olmadığını söyleyen Arslan, “Hak-İş’i Türkiye’nin bir numarası yapmak zorundayız. Hak-İş bu ülkenin mayasıdır. Çalışmalarımızın rahatlıkla gelip üye olabilecekleri ve kendilerini ifade edebilecekleri ve milyonları aşan bir yapımızın olması gerekiyor” dedi. Sendikal örgütlenmenin önemine değinen Arslan, “En kötü sendika bile sendikasızlıktan iyidir. Çağdaş köleliği ortadan kaldırmanın yolu sendikal örgütlenmeyi artırmaktan geçmektedir” dedi.


“Albayrağımızla Sorunu Olanlarla Sorunumuz Var”


Ankara’da gerçekleştirilen “Teröre Hayır Kardeşliğe Evet” mitinginde en çok katılımı Hak-İş’in gerçekleştirdiğini kaydeden Arslan, gerek organizatörlüğünde gerek fikriyatında Hak-İş’in büyük bir sorumluluk aldığını vurguladı. Arslan, ülkemizde hangi görüşten olursa olsun herkesin birlik, beraberlik içinde gerçekleştirdiği bu eylemin bu yönüyle de bir ilke de imza attığını söyledi. Türkiye’nin teröre karşı en iyi yöntemleri kullanarak mücadele ettiğini söyleyen Arslan, herkesi soğukkanlı, sakin ve sağduyulu olmaya çağırarak, yaratılmaya çalışılan kaos ortamından kaçınılması gerektiğini vurguladı. Arslan, “Elbette ki bizlerin Albayrağımızla sorunu olanlarla sorunumuz var, elbette ki terörün her türlüsünü lanetliyoruz ve tepkimizi ortaya koyuyoruz. Ancak bunu yaparken, sorumlu bir sivil toplum örgütü olarak toplumun ayrıştırılması ve kutuplaştırılmasına yönelik oyunlara da gelmeyeceğiz. Sözlerimi bitirirken genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diler, bütün kardeşlerime hayırlı bayramlar dilerim. Yolunuz açık ve aydınlık olsun” dedi.


Konuşmalarının ardından Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Metin Karagöz Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a plaket takdim etti.


Yapılan seçim sonuçlarına göre Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Abdülbaki Gülbaba da, genel kurulda emeği geçen herkese teşekkür ederek genel kurulun ülkemize, çalışma hayatına, iş koluna ve Hak-İş/Öz Büro İş camiasına hayırlı olması temennisinde bulunarak “yeni bir genel kurul icra ettik. Sizlerin verdiği güven ve onay ile bizlerin de aldığı güç ve heyecan ile ülkemizin her noktasında örgütlenmemizi yoğunlaştırıp, büro emekçilerinin umudu olmaya çalışacağız” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Eylül 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu