SÜMEYYE ERDOĞAN’A YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUZ

28 Ağustos 2015 14:00, Basın


SÜMEYYE ERDOĞAN’A YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUZ

 

HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırıyı bütün kadınlara yönelik yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz ve bu saldırıyı yapanların, destekleyenlerin ve üyesi oldukları partinin başta Sümeyye Erdoğan olmak üzere bütün kadınlardan özür dilemesini bekliyoruz.

 

Türk toplumu inanç ve ahlaki değerleriyle vücut bulmuş bir toplumdur. Bu değerlere uygun olarak yoluna devam eden HAK-İŞ Konfederasyonu, kadına ve kadının toplum içerisindeki konumunun geliştirilmesine özellikle önem vermekte, bu konuda çalışmalar ve projeler hayata geçirmektedir.

 

Kadınların kimliğinden dolayı aşağılanması, siyasete malzeme edilmeye kalkılması ancak acizlikle ifade edilebilir. Sümeyye Erdoğan’a yönelik çirkin saldırıyı kabul etmek de mümkün değildir. Kadın hakları savunuculuğunu yaptığına inandığımız CHP Genel Başkanının, saldırıyı danışmalara mal eden açıklaması ile bu olayın sorumluluğundan kurtulmaya çalışması yeterli bir davranış değildir.

 

HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak, bugüne kadar kadının her türlü itibarsızlaştırmasına karşı çıktığımız gibi bugün de Sümeyye Erdoğan’a yönelik saldırıyı kınıyor ve şahsında bütün kadınlara yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz.

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ağustos 2015 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu