ITUC-AP 3. GENEL KURULUNA KATILDIK

07 Ağustos 2015 14:00, Haberler


ITUC-AP 3. GENEL KURULUNA KATILDIK

 

Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin ve Settar Aslan ile Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ve Dış İlişkiler Uzmanı Fulya Pınar Özcan, 1-3 Ağustos 2015 tarihlerinde Hindistan’da gerçekleştirilen ITUC-AP Genel Kuruluna katıldı. Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Kongrenin Kayıt-Yetki komitesinde görev aldı.

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, sendikaların demokraside ve endüstriyel ilişkiler sistemindeki önemine değindi. Şahin, “Hak-İş ailesi çağdaş Türk sendikacılığının dinamiklerine paralel olarak üyelerinin haklarını savunmaktadır ve bu amaç için mücadele etmeye hazırdır” dedi.

Modern, küresel dünya için yeni bir ekonomi inşa etme mücadelesinde en önemli yollardan birinin sosyal diyalog olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti;

 

“Sendikalar işçileri demokraside ve ülkenin endüstriyel toplumunun temellerini şekillendiren ve ülkeyi daha geniş bir vizyonla genişleten özgürlük platformunda temsil eden emsalsiz yerlerdir. Örgütlenme olarak seçilen Kongre sloganından dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isterim.

 

Hak-İş olarak imkânlarımız dâhilinde bu ufkun ötesini görmeye çalışmakta ve bu doğrultuda gereğini yerine getirmeye hazırız.

 

Hak-İş ailesi çağdaş Türk sendikacılığının dinamiklerine paralel olarak üyelerinin haklarını savunmaktadır ve bu amaç için mücadele etmeye hazırdır.

 

Modern, küresel dünya için yeni bir ekonomi inşa etme mücadelesinde en önemli yollardan biri sosyal diyalogdur.

 

Türkiye’nin bütün eksiklikler, engeller, ertelemeler, statükonun direnci ve zorluklara rağmen sürdürülebilir ve dengeli kalkınmaya, saygın işe, gelişmiş yaşam standartlarına ve insan haklarına doğru dönüşümünü vurgulamalıyız. Ülkenin demokratik ve yenilikçi gücü olarak, hak ve özgürlükleri kararlılıkla sürdürmeliyiz.

 

Bu yolda ilerlerken, uluslararası dayanışmanın önemine istinaden, ITUC-AP ülkelerimizde hak ve özgürlükler alanındaki pozitif gelişmelerde protesto mesajı yoluyla dayanışma sağladığı kadar girişimlerimizi de takdir edip cesaretlendirmelidir.

 

Krizden ulusal ve küresel adalete geçmek için yapılması gereken çok şey olduğunu biliyoruz. Fakat zorluklar ve problemlerle karşı karşıya gelmeye ve bu hedeflere ulaşmaya hazırız.

 

Hak ve özgürlükleri korumak için savaştık. Toplumun olduğu kadar kadınların, gençlerin ve engelli işçilerin sendikal hareketteki rolünün arttırmak için çok çalıştık. Bunu sonlandırmak için stratejiler geliştirdik ve bunları başarılı bir şekilde uyguladık.

 

İnformal ekonomiye karşı savaşmaktayız. Daha iyi sendika kanunları için çabalıyoruz, özellikle mesleki eğitimde olmak üzere eğitim programları geliştirmekteyiz. Daha iyi ve daha güvenli çalışma koşulları sağlamak için mücadele etmekteyiz. Bütün çalışanların örgütlenmesini geliştirmekteyiz. Şu sıralar spesifik olarak taşeron işçileri kapsamlı bir şekilde örgütlemeyi başardık.

 

Göç meselesine öncelik vermekteyiz. Göç meselesi bizim ve herkes için son derece önemli bir mesele çünkü Türkiye özellikle Irak ve Suriye’den gelen 2 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapıyor. Biz uluslararası camianın bu meseleye aktif olarak dâhil olmasını istemekteyiz. Barış ve demokrasi bu bölgede, özellikle Suriye’de acilen inşa edilmelidir.”

 

İşçilerin her zaman yüksek bedeller ödediğinin asla unutulmaması gerektiğini ifade eden Şahin, “Türkiye’de ve dünyada hak ve özgürlükler için sendikal mücadelemize ITUC ve ITUC-AP’in dayanışmaları ve katkılarıyla devam edeceğiz. ITUC-AP sekretaryasının çalışmalarını takdir ediyoruz. Suziki kardeşimize ve takımına yaptıkları başarılı işler için teşekkür ediyoruz. 3. ITUC-AP Konferansında herkese başarılar diliyoruz” dedi.

 

Dış İlişkiler Uzmanımız Fulya Pınar Özcan, kadın komitesini temsilen panelde konuşma yaparak, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Kadın Stratejisini anlattı. Özcan, HAK-İŞ’in kadın konusunu öncelikli gördüğünü ve siyasi iradenin konuya tam desteğinin olduğunu, HAK-İŞ’in kadın çalışmaları konusunda kapsamlı çalışmalar yaptığını ve karşılığında da kadın üye sayısını artırdığını vurguladı.

 

Suzuki Yeniden Genel Sekreter

 

ITUC-AP’nin mevcut Genel Sekreteri Nouriki Suzuki ile birlikte bir adayın daha yarıştığı seçimlerde Suzuki başarılı olarak yeniden genel sekreter seçilmiştir.

 

HAK-İŞ ITUC-AP’nin İcra Kurulunda Asil Üye

 

HAK-İŞ, ITUC-AP’nin icra kurulunda asil üye olarak yer almayı başarmıştır. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Fulya Pınar Özcan da icra kurulunun kadın grubunda üye olmuştur.


HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Ağustos 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu