ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU YAPILDI

27 Temmuz 2015 14:00, Haberler


ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU YAPILDI

 

Öz Sağlık-İş Sendikası Olağanüstü Genel Kurulu 25 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanlığına Devlet Sert seçildi.

 

Öz Sağlık-İş Sendikası Olağanüstü Genel Kurulunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından verilen önerge üzerine Divan Başkanlığına HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Sekreteri Osman Yıldız ve üyeliklere de Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz ile Öz Sağlık-İş Sendikası Erzurum İl Temsilcisi Ebru Kılıç getirildi. Genel Sekreterimiz Yıldız, HAK-İŞ’in 12. Olağan Genel Kurulunda başlattığı “örgütlenme seferberliği” kararına uygun olarak, HAK-İŞ’in sağlık sektöründe Öz Sağlık İş Sendikası ile örgütlenme çalışmalarına başladığını anımsattı. Yıldız, başta taşeron işçiler olmak üzere sağlık sektöründe çalışan bütün işçileri Öz Sağlık-İş Sendikasında örgütlemeye davet etti.

Olağanüstü Genel Kurulda ilk konuşmayı yapan Genel Başkan Mustafa Özüpek, Öz Sağlık-İş Sendikasının sendikal tarihte ilklere imza attığını belirterek kurulduğu günden bir yıl gibi kısa bir sürede örgütlenip yüzde 1 barajını aştığını ve toplu iş sözleşmesi imzalayabilme başarısı gösterdiğini söyledi. Yoğun bir örgütlenme içerisinde olduklarını söyleyen Özüpek, “Bu konuda da bize her türlü desteği esirmeyen HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’a teşekkürlerimi sunuyorum, inşallah yakın gelecekte inanıyorum ki işkolumuzun önde gelen sendikalarından biri olacağız” diyerek genel kurula katılanlara teşekkür etti.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Arslan da, kısa süre içerisinde yüzde 1’lik barajı aşarak toplu iş sözleşmesi yapma ehliyeti alan Öz Sağlık-İş Sendikasını kutladı ve örgütlenmenin hiç de kolay olmadığını vurguladı. Hak-İş Konfederasyonu’nun gerek Türkiye’de gerekse de çalışma hayatında önemli bir yeri olduğunu söyleyen Arslan, “Bu sorumlulukla hareket edilmesi gerek, insanlar sizden ekmek bekliyor, Toplu İş Sözleşmesi bekliyor, kardeş sendikamız olan Öz Sağlık-İş Sendikasının da genel kurulunun bu duygu ve düşüncelerle iş koluna ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da yaptığı konuşmada Hak-İş Konfederasyonunda çalışırken ne görev verildiyse gayretle yapmaya çalıştıklarını, HAK-İŞ ailesi içerisinde Öz Sağlık-İş Sendikası ile ilk kadın başkanı olduğunu ve kadınların sendikalar içerisinde aktif görevler alması için çalıştıklarını belirtti. Öz Sağlık İş Sendikasının şu an için ciddi bir örgütlenme potansiyeli olduğunu söyleyen Sarıeroğlu, herkesin ortak gayreti ile bu beklentilerin, ümitlerin boşa çıkartılmaması gerektiğini vurguladı.

 

Konuşmalarının devamında gündeme yönelik değerlendirmeler de bulunan Sarıeroğlu, ülkemizde ve bölgemizde son günlerde sıcak gelişmeler olduğunu, büyük özverilerle ve fedakarlıklarla başlatılan çözüm sürecinin suistimal edildiğini belirtti. En çok bugünlerde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, Şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanlığına Devlet Sert seçilirken, Mustafa Özüpek, Emre Kocaman, Mevlüt Görgülü ve Seyyide Sema Sarıtaş da Yönetim Kurulu üyeliğine getirildiler.

 

Genel Başkanlığa seçilen Devlet Sert, genel kurulda emeği geçen herkese teşekkür ederek, genel kurulun ülkemize, çalışma hayatına, iş koluna ve HAK-İŞ/Öz Sağlık-İş camiasına hayırlı olmasını diledi. Sert, “Yeni bir genel kurul icra ettik. Bildiğiniz gibi genel kurullar, enerjimizi yenileyeceğimiz, bayrak yarışını devam ettireceğimiz dönüm noktalarıdır. Sizlerin verdiği güven ve onayla biz de bu genel kuruldan aldığımız güç ve heyecanla ülkemizin her noktasında örgütlenmemizi yoğunlaştırıp, tüm sağlık çalışanlarının umudu olmaya çalışacağız” diyerek bu güvene layık olmaya çalışacaklarını ifade etti.



HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Temmuz 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu