HİZMET-İŞ 12. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

31 Mayıs 2015 14:00, Haberler


HİZMET-İŞ 12. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

MAHMUT ARSLAN YENİDEN HİZMET-İŞ BAŞKANI

 

Konfederasyonumuzun bağlı Hizmet-İş Sendikasının 12. Olağan Genel Kurulu “Erdemli Bir Sendikal İnşa İçin… İşkolu Zirvesi’nden Türkiye Zirvesine” temasıyla şölen havasında gerçekleştirildi.

 

29-31 Mayıs tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen Genel Kurula Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ak Parti MKYK üyesi, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan, Ali Cengiz Gül, Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız ve Konfederasyonumuza bağlı sendikaların genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri Ak Parti Milletvekili Adayları Jülide Sarıeroğlu ve Aydın Ünal, Ak Parti Kars Milletvekili adayı Mehmet Uçum, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, HSYK üyesi Muharrem Özkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sendika Üyeliği ve İstatistik Daire Başkanı Hicret Bozoklu, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, pek çok sivil toplum örgütünün temsilcisi, delegeler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Şube, il ve bölge başkanları, delegeler ve misafirlerden oluşan bine yakın katılımcının katıldığı Genel Kurulu, 17 ülkeden küresel emek hareketinin 21 sendika temsilcisi de takip etti.

12. Genel Kurulun Divan Başkanlığına Ak Parti Manisa Milletvekili ve MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Divan Başkan vekilliğine Hizmet-İş Genel Sekreteri Devlet Sert, Divan Kâtip üyeliklerine ise Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Genel Merkez Kadın Komite Başkan Yardımcısı Arzu Tekin ve Van Şube Kadın Komite Başkan Yardımcısı Melek Kurt seçildi. Divan Başkanı’nın teşekkürü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez işçi kostümüyle kısa bir tiyatro gösterimi yaptı.

 

ARSLAN: “ERDEMLİ SENDİKAL ANLAYIŞI HÂKİM KILACAĞIZ”

 

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan HAK-İŞ Genel Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Kurula gösterilen sıcak ilgi ve katılımdan dolayı teşekkür ederek, Hizmet-İş’in 36 yıl boyunca gerçekleştirdiği sendikal ve sosyal çalışmalardan onur duyduğunu söyledi. Genel Başkanımız Arslan, Hizmet-İş'in, 36 yıl önce, HAK-İŞ üst kimliği altında “Erdemli Bir Sendikal İnşa” için “Önce İnsan Önce Emek” ilkesiyle, yatağı kirletilemez medeniyet köklerinden doğduğunu, yerli ve milli değerlerle beslenerek çağlayıp büyüdüğünü; engellenmeye, üzerine çamur atılmaya çalışılsa da ilk günkü saflığını hep koruduğunu ve bu büyük ırmağın hiçbir zaman kirlenmediğini belirtti. Genel Kurulu tarihin akışını değiştiren önemli bir günde icra ettiklerini kaydeden Arslan, “29 Mayıs, Medeniyet emekçilerimizin İstanbul’un Fethi ile Batının kapılarını açtığı fethin yıl dönümü. Aynı zamanda bu yıl; son medeniyet coğrafyamız olan Anadolu’ya, var gücüyle saldıran emperyalistleri, çelikten göğüsleriyle durduran ecdadın, yedi düvele karşı savaştığı Çanakkale Destanı’nın 100. Yıldönümü. Nasıl ki, 562 yıl önce batının kapıları muhteşem fetihle açılmışsa yerli ve erdemli bir sendikal inşanın kapıları da, ilk defa başta Hizmet-İş Sendikası olmak üzere Hak-İş’e bağlı diğer sendikalarla açılmıştır. Nasıl ki, 100 yıl önce Çanakkale’de bu medeniyet havzası her türlü imkânsızlık ve zor şartlarda müdafaa edildiyse, onların uğruna şehit oldukları değerler bugün başta Hizmet-İş Sendikası olmak üzere Hak-İş’e bağlı diğer sendikalarda da yaşamaktadır” dedi. Hizmet-İş'in kararlı, onurlu, ilkeli ve sorumlu dava yürüyüşünü çelik iradesiyle “İşkolu Zirvesi”ne taşıdığını belirten Arslan, “4 yıl önce, 11. Genel Kurulumuzda “Örgütlenme… Zirve… Yapabiliriz!” diye söz vermiş, hedef koymuştuk. Sizlerle birlikte durmadık, susmadık, yılmadık, 4 yıl sonra yâni bugün bu hedefe ulaştık. Bu başarı sizin çelikten iradeniz ve sarsılmaz birliğinizin eseridir. Hizmet-İş, Erdemli Bir Sendikal Anlayışı, 12. Olağan Genel Kurul ile birlikte aynı kararlılık, inanç, azim ve heyecanla hak ettiği “Türkiye Zirvesine” de taşıyacaktır” dedi.

“HİZMET-İŞ TÜM TAŞERON İŞÇİLERİNİN UMUDUDUR”

 

Arslan, “modern köleliğe dönüşen” taşeron işçiliğinin kamu ve özel sektörde her geçen gün yaygınlaşarak ülkemizin ve çalışma hayatının en önemli sorunlarından birisi haline geldiğini belirtti. Taşeron işçiliğin örgütsüzlüğü, güvencesiz çalışmayı, kayıt dışını, kuralsızlığı tetiklediğini, insan onuruna yaraşır iş yaşamını yok saydığını söyleyen Arslan, Türkiye’de taşeron şirketlerde 1 milyon 200 bin civarında işçi çalıştığını, bunların 800 bin kadarının kamuda, 400 bin kadarının ise özel sektörde bulunduğunu ifade ederek durumun vahametine dikkat çekti. Bu vahim tablonun bir önce ıslah edilmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, “Hizmet-İş olarak, 35. Kuruluş Yıldönümümüz olan 24 Ocak 2014’te “Hakkın Bize Emanet” temasıyla 81 ilden 5 bin taşeron işçisini Ankara’da buluşturduk. Onları sahiplendik. “Sendika Seni Korur” sloganımızla onların umudu olduk. “Bütün haklar mücadele ile alınır” gerçeğiyle, birlikte ve tek yürek olarak verdiğimiz mücadele sonunda; Toplu iş sözleşmesi yapma yolunu açtık. Asıl işlerde taşeron çalıştırmayı engelledik. İhalelerin en az üç yıl olarak yapılması şartı getirildi. Kıdem tazminatlarına güvence getirildi. Ve bugün itibariyle binlerce taşeron şirket çalışanı TİS sürecine dâhil olmuştur” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ÖRGÜTLENME TABLOSU VAHİMDİR”

 

Hizmet-İş Sendikasının, taşeron işçilerinin yuvası, sığınağı ve umudu olmaya devam edeceğine işaret eden Arslan, taşeron şirketlerinin yüreklerini de ancak Hak-İş ve Hizmet-İş’in insan yüreğine çevirebileceğini söyledi. İşverenlerin sendikal örgütlenmeyi kendilerine tehdit olarak gördüklerini, emekçileri işsizlikle terbiye etmeye çalıştıklarını belirterek, bu olumsuz durumun sendikal örgütlenmenin önündeki en büyük engellerden birini oluşturduğunu belirtti. İşverenlerin küresel rekabet için sendikal örgütlenmenin zaruretini anlamaları gerektiğine dikkat çeken Arslan, sosyal barış ve iş barışı için işçi ve sendikaların işverene rakip değil, iş ve işyeri sorumluluğu taşıyan sosyal ortaklar olduğunu belirterek bu sosyal ortaklığın da tek taraflı işleyen bir süreç yerine karşılıklı işlediğine işaret etti. “7 Kasım 2013’te noter şartının kalkmasıyla birlikte örgütlenmenin önündeki önemli bir engel kalkmasına ve iş kolu barajı düşürülmesine rağmen, sendikalaşma tablosu, küresel dünyada bölgesel bir güç olma yolundaki Türkiye’ye yakışmamaktadır. Son resmî verilere göre ülkemizde 13 milyon sigortalı çalışan bulunmaktadır. Bunların sadece 1 milyon 297 bin 464’ü sendikalıdır. Yâni çalışanların sadece %9,85’i sendikalıdır. Geri kalan %90 işçi sendikasız, örgütsüzdür. Örgütlenme tablomuz böylesine vahimdir” diye konuştu.

“KIDEM TAZMİNATI GÜVENCE ALTINA ALINMALIDIR”

 

Arslan, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasıyla çalışma hayatının önemli gündem maddeleri arasında yer alan kıdem tazminatı ve iş kazalarının üstesinden gelinebileceğini söyledi. Arslan, şöyle konuştu: “Hizmet-İş, Kıdem tazminatı konusunda yaşanan sorunları ortadan kaldıracak, kıdem tazminatını istisnasız her bir çalışan için güvence altına alacak, haksızlıkların, adaletsizliklerin olmadığı, uygulanabilir ve sürdürülebilir güçlü bir sistemin kurulmasını talep ediyoruz. Aynı şekilde iş cinayetlerine dönüşen iş kazalarının önlenmesi için iş sağlığı ve güvenliğine yönelik tedbir ve denetimlerin arttırılması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Her şeyden önce bunun da bir zihniyet değişimini gerekli kıldığının bilincindeyiz ve eğitim çalışmalarımızı bu konuda yoğunlaştırmaktayız.”

 

“SOSYAL SENDİKACILIĞI SÜREKLİ HALE GETİRDİK”

 

Hizmet-İş’in sendikal hareketi klasik bir ücret sendikacılığının ötesine taşıyarak gerek üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına Eğitim Yardımı ile, gerek bütün üyeleri kapsayan Ferdi Kaza Sigortası ile sendikal harekette yeni uygulamaları hayata geçirdiklerini hatırlatan Arslan “İmzamız işçinin kararıdır” diyerek toplu iş sözleşmelerini “Eğitilmeyen öğütülür” diyerek eğitim programlarını, Kadın, Engelli, Gençlik ve Kültür-Sanat Komiteleri ile alan çalışmalarını bir okul kimliğiyle sürekli hale getirdiklerini söyledi.

 

“KÜRESEL PLATFORMLARDA ÇÖZÜM YOLLARI ARIYORUZ”

 

Küresel sermayenin sınır tanımadığı bir dünyada küresel emek hareketinin de sınırlarını aşması gerektiğini belirten Arslan, şöyle konuştu: “Hizmet-İş’in olarak küresel emek hareketine katkı vermeye devam ediyoruz, projeler geliştiriyoruz. Bildiğiniz gibi Sendikamız Uluslararası Kamu Hizmetleri Federasyonu (PSI) ve Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (EPSU)’nun saygın bir üyesidir. Ayrıca; Ortadoğu, Orta Asya, Kafkaslar, Balkanlar, Güneydoğu Avrupa ve Afrika’da faaliyet gösteren 34 ülkeden 41 sendika ile uluslararası emek dayanışmasını sürdürüyoruz. Bu faaliyet dönemimizde 20 ülkeden 24 sendika ile yeni işbirliği anlaşmaları imzaladık. İşbirliklerimizi sadece kâğıt üzerinde bırakmıyoruz. Mevcut sorunları sahipleniyor, küresel platformlarda çözüm yolları arıyoruz. Bu da bizim küresel bir emek ailesi olarak birlikteliğimizi gerektiriyor; çünkü biz, geleceğimizi birlikte kurmak zorunda olan misyon sendikalarıyız.

 

İŞKOLUNUN ZİRVESİNDEN TÜRKİYE ZİRVESİNE…

 

İnsanların mutlu ve huzurlu olduğu bir Türkiye için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemiz insan olma sorumluluğumuz gereğidir. “Hak-İş ve Hizmet-İş erdemli bir sendikal inşa için üzerine düşeni yapmış ve yapmaya da devam edecektir. Ülkemize, bölgemize ve küremize sorumluluklarımızı ertelemeden sürdüreceğiz.”

 

“YENİ VE SİVİL ANAYASA, YENİ TÜRKİYE’NİN İLK VE ACİL İHTİYACI’DIR”

 

Arslan, başta Anayasa olmak üzere, yaşadığımız tüm toplumsal sorunların kaynağı olan 12 Eylül ürünü darbe yasalarının bütün izlerinin silinmesi gerektiğine vurgu yaptı. Arslan, “Ülkemiz uzun süren antidemokratik süreçler, fiili ve sanal darbeler, çeteleşmelerden sonra nihayet bağırsaklarını temizleme iradesi göstererek kendi geleceğine sahip çıktığı bir aşamaya gelmiştir. Demokratik, çoğulcu, özgürlükçü ve katılımcı Yeni ve Sivil Anayasaya acil ihtiyacı vardır. Bu doğrultuda Türkiye’nin huzurunu bozacak her türlü tehdidin ve terörün kaynağının da kurutulması gerekmektedir. Ülke insanının huzur ve refahı için tarihi imkân ve fırsatlar heba edilmemelidir. Türkiye’nin uzun yıllar enerjisini ve kaynaklarını tüketen terörün sonlandırılması için ortaya konulan “çözüm iradesi”ni önemsiyoruz” diye konuştu.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI YALÇIN AKDOĞAN: “BİZ MİLLETE, SİZ İŞÇİLERE HİZMET EDİYORSUNUZ”

 

Genel Kurula katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, kamuya ilk girdiğinde belediyede geçici işçi olarak çalıştığını ve Hizmet-İş Sendikasının da o zamanlarda belediyelerde güç kazandığını, adalet aradığını ifade ederek, “Aslında hepimiz adalet için uğraşıyoruz. Sizler Sendikada bizler de siyasette aynı idealler peşinde koşuyoruz. Aslında hepimiz bir bütünün parçalarıyız. İnsana hizmet varlık sebebimiz” dedi.

“KİMSE İŞÇİNİN SIRTINDAN GEÇİNEMEZ”

 

“Önümüzde bir seçim var. Bir ahitleşme, yani dert edinme, söz verme, ahde vefa göstermek, birbirini gözetmek var. Bizim kültürümüzde alın teri kutsaldır. Çalışmak ibadet gibi telakki edilmiştir” şeklinde konuşan Akdoğan, şöyle devam etti: “Biz iktidara geldiğimizde devletin işçisine borcu vardı. ‘Devletin işçisine borcu mu olur’ dedik. İşçiden kesilen 15 katrilyonu ödedik. Kimse işçinin sırtından geçinemez dedik. ‘Alınterinin, emeğinin karşılığı verilecek’ dedik. Ak Parti Türkiye’yi üç kat büyüttü. İşte bu berekettir. Onun bereketiyle Türkiye’yi büyütüyoruz. Trenler, köprüler, hava limanları, şehir hastaneleri bu bereketle yapılıyor. İşte bunun temelinde işçinin alın teri var.”

 

“CİDDİ BİR SENDİKASIZLAŞTIRMA POLİTİKASI VAR”

 

Konuşmalarının devamında çalışma hayatına yönelik görüşlerini dile getiren Akdoğan, sendikasızlaştırma ve kayıt dışılığa yönelik değerlendirmelerde bulundu. Akdoğan, şunları kaydetti: “Ciddi bir sendikasızlaştırma politikası vardır. Buna karşı el birliğiyle çaba göstermemiz gerekiyor. Bunun son bulması bize topyekûn kazandırır. Bizim dönemimizde bu çok negatif bakılan kavramlar ilk defa anlam kazandı. İşçinin emeğiyle, alın teriyle birlikte Türkiye büyüdü. Sadece hükümet çabalarıyla büyümedi. Biz bu millet için her türlü mücadeleyi veririz. Statükoya, tabulara karşı ezberleri bozmak için büyük bir mücadele verdik. Millet bizim arkamızda olduğu sürece bunların üzerine gittik. Çalışma hayatında önemli düzenlemeler yapıldı. Taşeronlarla ilgili, geçici işçilerle ilgili önemli gelişmeler oldu bizim hükümetimiz zamanında. Kayıt dışılık ile etkin bir şekilde mücadele veriyoruz. Bugün işçi sayısı 13 milyona çıktı. Sadece geçen yıl 1 milyon 300 bin istihdam oluşturduk. Güven ve istikrar sayesinde bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Yeni Türkiye’yi sendikalarımızla sivil toplum kuruluşlarımızla kuracağız, ekonomik kazanımlarımızı koruyacağız.”

AK PARTİ ANKARA MİLLETVEKİLİ ADAYI JÜLİDE SARIERDOĞLU: “HAK-İŞ AİLESİNE MENSUP OLMANIN ONURUNU YAŞADIM”

 

HAK-İŞ Kadın Komitesi eski Başkanı, Ak Parti Ankara Milletvekili adayı Jülide Sarıeroğlu, Hak-İş’te çeşitli görevlerde bulunduğunu hatırlatarak, HAK-İŞ'ten çıkan ilk kadın milletvekili adayı olmanın onurunu yaşadığını söyledi. Hayatında HAK-İŞ camiasının çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, HAK-İŞ’te kazandığı deneyimlerin siyasi hayatında yol gösterici olacağını belirterek, genel kurulun hayırlı olmasını temenni etti.

AK PARTİ ANKARA MİLLETVEKİLİ ADAY AYDIN ÜNAL: “HAK-İŞ BİR OKULDUR”

 

Ak Parti Ankara Milletvekili Aday Aydın Ünal, HAK-İŞ'in bir okul olduğunu, HAK-İŞ'te çalıştığı dönem içerisinde belki de, bir mastır seviyesinde eğitim gördüğünü, HAK-İŞ'ten ayrıldıktan sonra da hiçbir zaman emek mücadelesine duyarsız kalmadığını, bundan sonra da, HAK-İŞ'le her zaman birlikte olacağını ifade etti.

DSP GENEL SEKRETERİ HASAN ERÇELEBİ: “TAŞERONLUK TÜRKİYE’YE YAKIŞMIYOR”

 

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, “Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu en önemli sorunlar, emek dünyasının sorunlarıdır. Çünkü Türkiye'de şu anda işsizlik hat safhadadır. Şu an yaşadığımız taşeronluk sistemi geçmişteki kölelik sisteminden daha beterdir. Böyle bir sistem ülkemize yakışmıyor” dedi.

MEMUR SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜNAY KAYA: “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ’İN MEMUR-SEN'İN KURULUŞUNDA EMEĞİ VAR”

 

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, “Hizmet-İş ve Hak-İş'in, Memur-Sen'in kuruluşunda büyük emeği var. Memur-Sen ve Hak-İş, Türkiye'nin sivilleşmesi ve demokratikleşmesinde birlikte mücadele veriyorlar. Hak-İş'in taşeron işçilerle ilgili çalışmaları ve kadro mücadelesinde de el ele, omuz omuza olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

BEM-BİR-SEN GENEL BAŞKANI MÜRSEL TURBAY: “GÜVENCELİ İŞ İSTİYORUZ”

 

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Hizmet-İş ve Bem-Bir-Sen yerel yönetimlerde destan yazan iki emek örgütüdür. Taşeronlaşma sistemini kaldıracak olan, Hizmet-İş ve Bem-Bir Sen'dir. Ele ele verdikten sonra yerel yönetimlerde yapamayacakları şey yoktur. Güvenceli iş istiyoruz. Aynı kulvarda hizmet üreten Bem-Bir-Sen olarak ülkemizin önemsiyoruz” dedi.

HİZMET-İŞ KURUCU ÜYESİ NEDİM İSLAMOĞLU: “HİZMET-İŞ’İN KURULUŞUNA BİR DÜKKÂNDA KARAR VERİLDİ”

 

Hizmet-İş’in Kurucu Üyesi Nedim İslamoğlu, Sendikamızın bugün geldiği noktadan onur duyduğunu ifade ederek, “Hizmet-İş’in kuruluşuna bir dükkânda karar verdik. 36 yıl sonra yani bugün Hizmet-İş’in 12. Genel Kurulunu icra ederken görüyorum ki Türkiye’nin en büyük sendikası olma yolunda hızla ilerliyor. Bu tablo beni gururlandırıyor” dedi.

HSYK ÜYESİ AV. MUHARREM ÖZKAYA: “HİZMET-İŞ’TE MÜCADELEYİ ÖĞRENDİM”

 

HSYK üyesi Av. Muharrem Özkaya da Hizmet-İş’te uzun yıllar çalıştığını hatırlatarak, “20 yıl önce aranızda bir avukat olarak katıldığımda, bu sendikada mücadeleyi, çileyi gördüm. Bu sendikada bütün zorlukları gördüm. Dolayısıyla HAK-İŞ demek, mücadele demektir. HAK-İŞ karakter kazandırır, onurlu mücadele demektir. Bu sendikanın kurucusu aradan 36 yıl geçtiği halde heyecanını, aşkını kaybetmiyorsa bize bir şey kazandırmıştır. Her bir üyemize, temsilcimize, tavsiyem şudur; aldığımız bu vekâletlere ihanet etmemeliyiz. HAK-İŞ adaletin, dürüstlüğün, mücadelenin, onurun, ekmeğin adıdır” şeklinde konuştu.

YABANCI SENDİKACI KONUKLAR KONUŞTU

 

12. Genel Kurulumuza katılan Rusya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, İran, KKTC, Kosova, Makedonya, Moritanya, Senegal, Eritre, Bahreyn, Irak, Malavi, Somali ve Tanzanya’dan gelen sendika başkan ve uzmanları da birer selamlama konuşması yaparak, yaptıkları ikili işbirliği anlaşmaların bilgi ve deneyim paylaşımından öteye geçerek, ülkeler arası dostluk ve ilişkiyi pekiştirdiğini ve küresel emek hareketine ivme kazandırdığını ifade ettiler. Protokol konuşmalarından sonra gündem gereği Komisyonlar oluşturuldu, raporlar ibra edildi, zorunlu organlara müracaatlar yapıldı. Genel Kurul’un birinci günkü gündemi sona erdi.

ARSLAN YENİDEN HİZMET-İŞ BAŞKANI

 

Genel kurulda yapılan seçimler sonucunda Mahmut Arslan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeledi.

Seçim sonuçları açıklandıktan sonra bir teşekkür konuşması yapan Genel Başkan Mahmut Arslan, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

Genel Kurulun her zaman olduğu gibi, sendikaya yakışır bir bütünlük içerisinde gerçekleştiğine vurgu yapan Arslan, “Bizim sadece ülkemize değil, bölgemize ve küremize olan sorumluluklarımız var. Ülkemizin bütün emekçileri bizi bekliyor. Küresel emek hareketine de etkin ve saygın bir sendika olarak katkılarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

Yapılan seçimler sonucu, Mahmut Arslan yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Genel Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Hüseyin Öz, Halil Özdemir, Celal Yıldız ve Mehmet Keskin seçildiler.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Mayıs 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu