ARSLAN’DAN KKTC CUMHURBAŞKANI AKINCI’YA ZİYARET

15 Mayıs 2015 14:00, Haberler


ARSLAN’DAN KKTC CUMHURBAŞKANI AKINCI’YA ZİYARET

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret etti.

 

Arslan, KKTC Kamu-Sen’in 16. Olağan Genel Kurulu için Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile birlikte 15 Mayıs 2015 tarihinde Kıbrıs’a gitti. Arslan, Kıbrıs temasları kapsamında Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ve KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ve Kamu-Sen Yönetimi ile birlikte KKT Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncıyı ziyaret etti.

Genel Başkanımız Mahmut Aslan Cumhurbaşkanı Akıncı’nın önemli bir dönemeçte bu göreve geldiğini belirterek, “KKTC halkının büyük bir teveccüh ve beklentisi var. Bu beklentiyi oluşturmak da sizin şahsınızla ilgilidir. Bundan dolayı da çözüme yönelik beklentilerin gerçekleşeceğini umut ediyoruz” dedi.

 

Süreci yakından takip ettiklerini belirten Aslan, müzakerelerin 15 Mayıs 2015 tarihi itibariyle başlamış olmasının çok önemli ve heyecan verici olduğunu, bugünkü görüşmenin de tarihi bir görüşme olduğunu kaydetti.

 

Karşılıklı somut adımların atılmasının adaya yönelik çözüm umutlarını artırdığını söyleyen Aslan, sürecin artık neticelendirilmesini umut ettiklerini belirtti.

 

2014 yılında açıklanan ortak mutabakat metnini HAK-İŞ ve Kamu-Sen olarak birlikte desteklediklerini dile getiren Aslan, HAK-İŞ’in Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri olduğunu kaydetti.

 

HAK-İŞ’in 21 sendikası olduğunu, bunların bir tanesinin de KKTC’deki Kamu-Sen olduğunu ve yakın işbirliği yaptıklarını söyleyen Aslan, özellikle Kıbrıs’ta olup biten her şeyden yakından ilgilenmek durumunda olduklarını belirtti.

 

Aslan, “Umarım bu dönem çözümün de gerçekleştiği bir dönem olur. Biz bu heyecanı bir de 2004 yılında yaşadık. Referandumda da çok ciddi bir destek vermiştik. Biz referandumun etkilerinin halen sürdüğünü düşünüyoruz. Bu yeni süreç de böyle bir heyecan oluşturdu” dedi.

 

Akıncı, “Bizim çalışanlarımızın da Avrupa normlarına kavuşması en büyük arzumuzdur. Aslında Avrupa’yı beklemeden bunları elde etmemiz lazım. Bu yönde elbette hükümetlerin, meclisin, sendikaların çalışmaları oldu ama yine de bir kurumsal yapının içine girmenin getireceği farklılıklar vardır” dedi.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 2004 yılından bu yana çözüm sürecine verdiği desteği görmenin kendisini mutlu ettiğini kaydeden Akıncı, Türkiye’de önemli bir yere sahip konfederasyonun desteğinin kamuoyu açısından önemli olduğunu kaydetti.

 

Çözüm sürecinde Türkiye’de kamuoyu desteğine ihtiyaç olunacağını dile getiren Akıncı, “Benzeri bir durum Yunanistan için de geçerli. Bizim burada Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar olarak varacağımız mutabakat elbette esastır ama Türk ve Yunan kamuoylarından gelecek desteğin çok ciddi anlamı olacaktır ve bu destek hükümetlerle de sınırlı kalmamalıdır. Sizin gibi kuruluşların, sivil toplumun vereceği desteğin de çok büyük anlamı ve önemi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bugün önemli bir başlangıç yapıldığını vurgulayan Akıncı, sonunu da iyi getirmek için çok çalışmak gerektiğine söyledi.

 

Akıncı, müzakerecilerin zaman kaybetmeden 15 Mayıs 2015 tarihi itibariyle başladığını, 28 Mayıs’ta tekrar liderler görüşmesi yapılacağını, fakat onun öncesinde sosyal içerikli buluşmaların da olacağını söyledi.

 

Halkın gösterdiği teveccühle zor ama onurlu bir görev üstlendiğini, bunu en iyi şekilde yerine getirmek için çabalarının süreceğini söyleyen Akıncı, görevinin Kıbrıs sorununu konuşup müzakere sürecini başarıyla sonuçlandırmaktan ibaret olmadığını söyledi. Akıncı, şöyle devam etti:

 

“Bir yandan Kıbrıs müzakereleri sürecek, olabilecek en erken zamanda sonuçlanması için çalışacağız ama yaşam devam ederken de yapmamız gerekenler var. Bağımsız ve tarafsız kimlikle tüm siyasi partilere eşit mesafede, tüm renkleri kucaklayan bir anlayışla, dil-din-ırk-köken farkı gözetmeksizin daha iyi bir yapı kurmak için hükümetlerin, meclisin, sivil toplumun atacağı adımlara rehber niteliğinde Cumhurbaşkanı olarak elimden gelen katkıyı yapmak istiyorum. Toplum bu niyetimin farkındadır. O nedenle seçtiler. Görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım.”

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Mayıs 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu