ARSLAN: “TÜRKİYE’DE SEÇİMLER NORMALLEŞMEYE BAŞLIYOR”

12 Mayıs 2015 14:00, Haberler


ARSLAN: “TÜRKİYE’DE SEÇİMLER NORMALLEŞMEYE BAŞLIYOR”

 

Genel Başkanımız Arslan, 7 Haziran seçimlerine yaklaşırken partilerin tutumlarına bakıldığında ideolojik tartışmalardan çıkıldığına, vatandaşın menfaatine yönelik çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek, ülkemizdeki seçimlerin normalleşmeye başladığını vurguladı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 12 Mart 2015 tarihinde TRT AVAZ kanalında, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Yazıcı tarafından moderatörlüğü yapılan "Düşünce Avazı" programına, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile birlikte katılarak “1 Mayıs Kutlamaları, 7 Haziran Seçimleri ve Sendikaların Uluslararası Faaliyetleri” hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in ortaklaşa Konya’da gerçekleştirdiği 1 Mayıs kutlamaları hakkında açıklamalarda bulunan Arslan, Medeniyetlere başkentlik etmiş hoşgörü merkezi Konya’da taleplerin yüksek sesle dile getirildiği, heyecanlı, coşkulu, kavgasız ve kargaşasız bir emek ve dayanışma günü kutlamasının gerçekleştirildiğini ifade etti. 1 Mayıs denildiğinde insanların aklına kaos, kargaşa ve kavgaların geldiğini ve bunun 1 mayısın kendi doğasına aykırı olduğunu ifade eden Arslan, başta Taksim olmak üzere gerginlik ortamlarında yaşanan sorunların çözüme kavuşturulmasında hep birlikte el ele vererek başarı sağlanacağının altını çizdi.

Arslan, “Taksim gerilimini çözmek için karşılıklı inatlaşmadan çıkılması gerekmektedir. Gerginlikten ve uzlaşmazlıktan çıkmamız, sorunlar yerine öneriler dile getirmemiz gerekiyor. Kitleleri daha geniş katılımlı alanlara çekmemiz gerekli, bu şekilde taksim tabusunu da yıkmış olacağız. Bu konuda bize büyük görevler düşüyor. Çünkü 1 Mayıs’ın 129 yıllık bir tarihi geçmişi var. Dünyada 166 ülke coşkulu etkinliklerle 1 Mayıs’ı kutluyor. Özellikle kamuoyunu yönlendirme iradesine sahip medya organları, Taksim haricindeki kutlamalara bir muhabir yolluyor ve 3G yayın ile haberleri aktarıyor. Ancak taksime tabir yerindeyse karargâh kuruyorlar. Taksim'de yapılan kavga kaos ve kargaşa görüntülerinden uzaklaşmak için medya organlarına da büyük görevler düşüyor” dedi.

7 Haziran seçimlerine yaklaşırken ülkemizin seçim atmosferinin normalleşmeye başladığını vurgulayan Arslan, bu durumun umut verici bir gelişme olduğunu ifade etti. Partilerin seçim beyannamelerinde ve miting alanındaki konuşmalarında dikkat çekici başlıkların öne çıktığını dile getiren Arslan, “İlk defa normal bir seçim gerçekleştiriyoruz. Partiler artık doğrudan vatandaşın cebine hitap eden, ekonomik vaatlerde bulunuyor. İdeolojik tartışmaların ötesinde, vatandaşa ne tür yararımız olur düşüncesi ile tartışmalarına yön veriyorlar. Emeklilere ilave maaş verilmesi, taşeron sisteminin tamamen kaldırılacağı iddiaları, asgari ücretin açık arttırmaya çıkarılması açıkçası işçilerin hoşuna gidiyor. Bu vaatler ne kadar yerine getirilir bilinmez ancak Türkiye’de seçimlerin normalleşmeye başladığını görüyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ’in uluslararası alandaki faaliyetlerinin her geçen gün arttığına değinen Arslan, HAK-İŞ’in uluslararası alanda üç farklı kapsamda çalıştığını bunların yardım faaliyetleri, ikili işbirliği anlaşmaları ve uluslararası sendikalar konfederasyonlarına üye olması olduğunu ifade etti. Yardım konusunda eldeki imkânların sonuna kadar kullanmayı HAK-İŞ’in felsefe edindiğini belirten Arslan, “Somali Sendikalar Konfederasyonu binasını yaptırıyoruz şu anda HAK-İŞ olarak, yine Moritanya’da bir konfederasyonumuzun genel merkezini Memur-Sen ile birlikte inşa ettik, önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız, Gazze’de 400 yetimin barınacağı yetimhane yaptırdık. Pakistan’da depremde yıkılan bir kız lisesini faaliyete geçirdik, Bosna Hersek konfederasyonunun tadilat projesini TİKA ile birlikte gerçekleştiriyoruz ve bu çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz” dedi. Bu çalışmaların yanı sıra Türkiye’nin 2000’li yıllardaki yeni vizyonuna uygun olarak bütün dünyadaki emek örgütlerinin özellikle Arap dünyasının, orta doğunun, Kuzey Afrika’nın ve Asya ülkelerinin emek örgütlerinin talepleri doğrultusunda Türkiye’nin yeni vizyonuna yakışır sendikal inşa talebinin yerine getirmek için HAK-İŞ’in yoğun çalışmalar içerisinde olduğunu ifade etti.

HAK-İŞ’in 2011 yılında gerçekleştirdiği genel kurulundaki temasını hatırlatan Arslan, “Medeniyetler Buluşmasından Yeni Küresel Sendikal İnşaya temasının gereği olarak şu anda elliden fazla ülkenin konfederasyonu ile ikili işbirliği anlaşmamız var. HAK-İŞ Brezilya’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Asya’ya kadar birçok ülke ile ikili işbirliği anlaşması gerçekleştirerek yeni bir sendikal anlayış oluşturma çabasındadır. HAK-İŞ’in genel kurul kararı var. Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarının HAK-İŞ’ten alacağı var. Bizim onlara borcumuz var. Bu borcu ödemek için ülkeler ile işbirliği anlaşması imzalıyoruz. Onları sendikal anlamda eğitip, ülkemizin tecrübelerini paylaşıyor, oradaki arkadaşlarımızın da tecrübelerini getirerek bir ilişkiler düzeni kurmaya çalışıyoruz ve bu konuda iddialıyız” dedi.

 

Türkiye’de ITUC ve ETUC ile ortak dili konuşan tek konfederasyonun HAK-İŞ olduğuna vurgu yapan Arslan, HAK-İŞ’in geleceğin yeni sendikal vizyonunu oluşturma, kendini yenileme ve klasik sendikacılık anlayışını yeni bir aşamaya taşıma çalışmaları neticesinde bu durumun oluştuğunu ifade etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Mayıs 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu