HAK-İŞ FİLİSTİN VE KUDÜS’E DESTEK SENDİKAL DAYANIŞMA KOMİTESİNDEN SENDİKALARA ZİYARET

19 Şubat 2020 17:32, Komite Etkinlikleri


HAK-İŞ FİLİSTİN VE KUDÜS’E DESTEK SENDİKAL DAYANIŞMA KOMİTESİNDEN SENDİKALARA ZİYARET


HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ve komite üyeleri, HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı sendikaları ziyaret etti.

HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komite üyeleri, 17-18 Şubat 2020 tarihlerinde Hüseyin Tanrıverdi başkanlığında, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, Öz Toprak-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Özben, Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettiler.

Ziyaretlerde, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, komitenin Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, ‘‘Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızla koordineli bir şekilde çalışarak her daim Kudüs bilincini diri tutmak için mücadele edeceğiz” dedi. 

“Sırtımızı Asla Filistin’e Dönmeyeceğiz”

Tanrıverdi, “Kudüs, ümmetin onuru, Mescid-i Aksa Müslümanların namusudur. Kimse sahip çıkmasa da, herkes sırtını dönse de biz asla sırtımızı Filistin’e dönmeyeceğiz. Tarihi, dini ve insani sorumluluklarımız gereği Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya sahip çıkacağız. Temel insan haklarını ve uluslararası hukuku hiçe sayan işgalci İsrail'in, Kudüs'ün statüsünü aşındırmayı ve iki devletli çözüm vizyonunu tahrip etmeyi hedefleyen kararlarına karşı duruşumuz devam edecektir. İlk Kıblemiz Mescidi Aksa’yı içinde barındıran Kudüs’ü, işgalci İsrail’e bırakmayacağız, sonuna kadar sahip çıkacağız’’ şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı sendikaların Genel Başkanları, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi’ye teşekkürlerini ileterek, komitenin faaliyetlerine destek olacaklarını belirttiler.

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Şubat 2020 17:32, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu