TANRIVERDİ, “2019 YILIN KİŞİSİ ÖDÜLÜ’NÜ ALMAK İÇİN FİLİSTİN’DE

18 Aralık 2019 15:19, Komite Etkinlikleri


TANRIVERDİ BÜYÜK ÖDÜL İÇİN FİLİSTİN'DE


TANRIVERDİ, “2019 YILIN KİŞİSİ ÖDÜLÜ’NÜ ALMAK İÇİN FİLİSTİN’DE


Filistin’in direniş mücadelesine yaptığı katkılar ve destek çalışmalarıyla öne çıkan Ak Parti Eski. Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin TANRIVERDİ’ye, Filistin Devlet Başkanı Mahmut ABBAS tarafından 20 Aralık’ta Filistin’de “2019 Yılın Kişisi Ödülü” verilecek.

Merkezi Filistin’de bulunan “Lady of the Earth Foundation” tarafından her yıl Filistin davasına katkı veren kişilere verilen ödüle bu yıl Türkiye’den AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı, 22, 23 ve 24. Dönem Manisa Milletvekili ve TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Kurucu Başkanı ve HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin TANRIVERDİ layık görüldü.

Tanrıverdi 2002-2015 yılları arasında TBMM çatısı altında Filistin Dostluk Grubunu kurmuş, ilk olarak merhum Yaser Arafat ile görüşerek parlamentolar arası diyaloğu geliştirmiş, Mavi Marmara olayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla İsrail’deki vatandaşlarımızı yurda getirmişti. 

Tanrıverdi, 2018 yılından bu yana, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanlığını yürüten HAK-İŞ çatısı altında, Kudüs Komitesi Başkanlığını yürütüyor. Komite, uzun zamandır farklı illerde “Kudüs İçin Ayaktayız, Filistin İçin Buradayız” toplantıları düzenliyor.

Filistin’in haklı ve onurlu davasına Türkiye devleti ve halkının daha net ve yakından ilgilenmesinin önünü açan TANRIVERDİ, Filistin Halkının çektiği acıları ve zulmü, işgalci İsrail’in hukuk tanımaz girişimlerini uluslararası platformlara taşıyarak bayraktarlığını yapmıştır.

Tanrıverdi ödülünü, “Lady of the Earth Foundation” tarafından 20 Aralık 2019 tarihinde Filistin/Ramallah’ta düzenlenecek törende Filistin Devlet Başkanı Mahmut ABBAS’tan alacak.

Vakfın açıklamasında Tanrıverdi’ye hitaben; “Vakfımız Filistin halkına ve davasına desteğiniz ile adalet ve insan haklarına yönelik mücadeleniz nedeniyle, “2019 Yılın Kişisi Ödülü”nün şahsınıza verilmesini uygun görmüştür” denildi.

Büyük bir titizlikle 12 yıldır düzenli olarak verilen ödül, bir ülkeden tek bir kişiye veriliyor. Daha önce dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’ya da verilen ödül, değişik ülkelerden önde gelen sanatçı, bilim insanları ve Filistin destekçilerine verilmişti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Aralık 2019 15:19, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu