HAK-İŞ KUDÜS KOMİTESİ’NDEN FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ’NE TAZİYE ZİYARETİ

30 Temmuz 2019 17:42, Komite Etkinlikleri


HAK-İŞ KUDÜS KOMİTESİ’NDEN FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ’NE

TAZİYE ZİYARETİ


HAK-İŞ Konfederasyonu Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, 30 Temmuz 2019 tarihinde Filistin Devleti Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarete HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Kudüs Komitesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Sema Sürücü, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz ve konfederasyonumuza bağlı sendikaların şube başkanları katıldı.

“Muhterem Annenize Allah’tan Rahmet Diliyoruz”

Hüseyin Tanrıverdi, yakın bir zamanda annesini kaybeden Büyükelçi Dr. Faed Mustafa’ya taziyede bulunarak, “Muhterem annenize Allah’tan rahmet diliyoruz. Anne kaybı çok derindir, bunu çok yakınlardan yaşayan birisiyim. Çünkü biz biliyoruz ki cennet annelerin ayağının altındadır. Allah sizlere sabırlar versin” diye konuştu.

“Filistin’i Dualarımızdan Eksik Etmiyoruz”

Filistin ve Kudüs’te yaşananları an ve an takip ettiklerini sözlerine ekleyen Tanrıverdi, “Tabiki Filistin’de yaşanan dram halen devam ediyor. Bizler imkanlarımız ölçüsünde sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda sizleri dualarımızdan hiçbir zaman eksik etmiyoruz. Önemli olan duaların eksilmemesi. Biz inananlar için en büyük destek de bu olsa gerek” şeklinde konuştu.

Tanrıverdi, Büyükelçi Dr. Faed Mustafa’nın 26 Temmuz tarihinde Manisa’da gerçekleştirilen “Kudüs İçin Ayaktayız Filistin İçin Buradayız” programına katılmalarından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını sözlerine ekleyerek, “Hem programınızın yoğunluğu hem de acınıza rağmen programımıza katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Katılımınız bizleri, üyelerimizi ve tüm Manisalıları çok memnun etti. Manisa programımız yerel ve ulusal basında, hem sosyal medyada büyük yankı buldu. Programımız Filistin’e duyarlılığın artırılmasına büyük katkılar sağlayacak. Sizin programa katıldığınızı duyan birçok Manisa’lı bizlerden programın Manisa’da yeniden tekrarlanmasını istiyorlar” dedi.

“Kudüs İçin Ayaktayız, Filistin İçin Buradayız” programlarının düzenli olarak farklı illerde yapılacağını belirten Tanrıverdi bundan sonraki programı Eylül ayında Trabzon’da yapmayı düşündüklerini belirtti. Tanrıverdi konuşmasında “Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak 17-18 Ekim 2019 tarihlerinde İstanbul’da Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da katılacağı bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu programımıza da yaklaşık 40 ülkeden 150 sendikacı katılım yapacak. İnşallah sizlerle İstanbul’da da birlikte olmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi. 

“Rahmetli Arafat’ın Sözleri Bizler İçin Bir Vasiyettir”

17 Ekim tarihinde İstanbul Anadolu yakasında Manisa programına benzer bir program gerçekleştirmeyi düşündüklerini belirten Tanrıverdi, “İnşallah bundan sonra Filistin konusunda halkın duyarlılığını artırmak, duygularını geliştirmek ve imkanları ölçüsünde desteklerini sağlamak adına bu programlarımız devam edecek. Yaser Arafat’ın bizlere bir vasiyeti var. Kendisi bana: “Kudüs adını siz verdiniz, Kudüs’ün kıymetini siz bilirsiniz ve onu siz koruyacaksınız” demişti. Bizler bu sözü bir vasiyet olarak kabul ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“HAK-İŞ’e Teşekkür Ediyorum”

Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa konuşmasında ziyaretlerinden dolayı HAK-İŞ Kudüs Komitesi üyelerine teşekkür ederek, “Başsağlığı dilekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu dünyanın bir halidir ve hepimiz bir gün konuk olduğumuz bu dünyadan göçüp gideceğiz. Ziyaretiniz bizlerin acılarını bir nebzede olsa hafifletti. Herkes anneler hayattayken kendisini bir çocuk gibi hisseder ama asıl yaşlandığımızı onları kaybettiğimizde anlıyoruz. Bizler sizlerin yapmış olduğunuz etkinliklerden dolayı onur ve gurur duyuyoruz. Filistin davasının çok hassas bir döneminde bu tür etkinlikleri gerçekleştirmeniz bizler için çok önemli. Biz de sizlerin etkinliklerinizi hem halkımıza hem de Filistin hükümetine iletiyoruz. Rahmetli Yaser Arafat’ın sizlere söyledikleri bilerek söylenmiş sözlerdir. Çünkü, Türkiye Filistin’in ne kadar değerli olduğunu diğer ülkelerden çok daha iyi biliyor” şeklinde konuştu.

“Allah Türkiye’yi ve Türk Halkını Korusun”

Faed Mustafa, “Bizler gördük ki hem resmi hem de halk bazında Türkiye’nin duruşu net ve çok açık. Allah Türkiye’yi ve Türk halkını korusun. Sizler her zaman bizlerin yanındasınız. Bizlerin kalbinde HAK-İŞ Kudüs Komitesi’nin çok değerli bir yeri var. Filistin hükümetinin değerli konukları olarak sizleri kendi ülkemizde ağırlamak istiyoruz. Şu anda Filistin çok zor bir dönemi yaşıyor. Çünkü İsrail şu anda zamanın uygun olduğunu düşünerek bu savaşı bitirmek için farklı bir strateji uyguluyor. İsrail, Filistinlilere ufak yerlerin bırakılmasını ve etrafının da İsrail ile çevrilmesini istiyorlar. Sizlere şu anda Filistin’e bırakmayı düşündükleri alanı gösteren haritayı göstermek istiyorum. Bunu kabul etmemiz için ekonomik ve siyasi baskılar uyguluyorlar. Fakat biz dostlarımıza her zaman şunu söylüyoruz, rahat olun hiçbir zaman başaramayacaklar. Kudüs satılık değildir, Filistin hiçbir zaman müzakere konusu olamaz. Bu dönem çok zor bir dönem ve kim davasına daha fazla bağlı kalırsa inanın zaferi o kazanacaktır” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Temmuz 2019 17:42, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu