ARSLAN, SUDAN İŞÇİ SENDİKASI FEDERASYONU (SWTUF) KADIN HEYETİ İLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

22 Nisan 2019 11:54, Komite Etkinlikleri


ARSLAN, SUDAN İŞÇİ SENDİKASI FEDERASYONU (SWTUF) KADIN HEYETİ İLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ ile Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF) arasındaki ikili işbirliği anlaşması kapsamında eğitim programı için Türkiye'de bulunan Sudan İşçi Sendikası Federasyonu (SWTUF) Kadın Heyeti ile 21 Nisan 2019 tarihinde yemekte bir araya geldi.

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, SWTUF Başkan Yardımcısı Elsadıg Kodi Gabr Eldar Ali, SWTUF Kadın Komitesi Başkanı Eiman Ahmed Sidahmed ve SWTUF Kadın Komitesi Üyeleri katıldı.

"Sudan Bizler İçin Çok Önemli Bir Ülke"

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değinerek Sudan ve Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu ile ikili ilişkilerin daha geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Arslan, "Sudan bizler için çok önemli bir ülke. Sudan'da olup bitenler için endişe ediyoruz. Umarım Sudan halkı da en kısa zamanda bu zorlukların üstesinden gelir" diye konuştu.

"Yeryüzündeki Bütün Mazlumlar Bizden Bir Şeyler Bekliyor"

Arslan, sorumluluklarının sadece Türkiye ile sınırlı olmadığını, yeryüzündeki bütün mazlumların Türkiye'den bir şeyler beklediğini belirterek "Sizleri Türkiye'de görmekten mutluluk duyuyoruz. Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu (SWTUF) ile Bilgi ve Deneyim Paylaşımı Yoluyla Sudanlı ve Türkiyeli Kadın Sendikacılar Arasında Yeni Köprüler Kurulması Projesi'nin hayırlı geçmesini diliyorum" diye konuştu.

"İki Kardeş Konfederasyonuz"

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin yaptığı konuşmada, "Sudan'a yapmış olduğumuz ziyaretten çok memnun olarak ülkemize döndük. Sizlerin de buradan memnun bir şekilde ayrılmanızı istiyoruz. Türkiye ve Sudan nasıl iki kardeş ülkeyse biz de HAK-İŞ ve SWTUF ile iki kardeş konfederasyonuz" şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Nisan 2019 11:54, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu