ESAM TARAFINDAN DÜZENLENEN ÇALIŞTAYA KATILDIK

05 Şubat 2019 19:02, Komite Etkinlikleri


ESAM TARAFINDAN DÜZENLENEN ÇALIŞTAYA KATILDIK


Ekonomik ve Sosyal Araştırma Merkezi tarafından 12 Ocak 2019 tarihinde düzenlenen “Şehirleşme, Çalışma Hayatı ve Sosyal Hayatın Kadın ve Aileye Etkisi” temalı atölye çalışmasına katıldık. Çalıştaya HAK-İŞ'i temsilen Uzman Yardımcısı Merve Yılmaz katılım sağladı. 

Çalıştay, Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk’ün kadınlara yönelik mevcut durum analizleri ile başlandı.

HAK-İŞ Konfederasyonunu temsilen katılan Uzman Yardımcısı Merve Yılmaz çalıştaya katılım sağladı. Yılmaz, HAK-İŞ Konfederasyonu'nun HAK-İŞ Kadın Komitesinin kadınlara yönelik yaptığı çalışma, faaliyet ve projeleri anlattı.

Toplantıda Yılmaz, diğer ülkelerdeki kadın sendikacılara burs olanakları sağlayarak eğitim imkanları sağladığımızı ve Konfederasyonumuz tarafından 2015-2019 döneminde çıkardığı kadın strateji belgesini anlattı. 

HAK-İŞ'in kadına yönelik çalışmalarında, 2009 yılında yüzde 2 olan sendikalı kadın çalışan sayımızı 2018 yılında yüzde 25’e çıkararak komite çalışmalarının etkinliğinin yüksek olduğunu ve komite çalışmalarının işgücü piyasasında kadınların geçmişe kıyasla daha güçlü şekilde yer almalarının önemini dile getiren Yılmaz, 22-24 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuzda kadınlarla ilgili aldığımız kararları anlattı.

HAK-İŞ Kadın Komitesinin çalışmalarını, kadın üyelerimizin Konfederasyondan beklentileri ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın kadın çalışanların sendikal hayatta verdikleri mücadeleye sağlamış olduğu destekleri dile getiren Yılmaz, HAK-İŞ'in kadınlarla ilgili yaptığı anket çalışmaları sonucunda ortaya çıkan sorunları ve bu sorunlara karşı HAK-İŞ'in duruşu, önerileri ve çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Şubat 2019 19:02, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu