KADIN SENDİKACILAR İÇİN LİDERLİK VE KAPASİTE GELİŞTİRME EĞİTİMİNE KATILDIK

12 Şubat 2018 17:02, Komite Etkinlikleri


KADIN SENDİKACILAR İÇİN LİDERLİK VE KAPASİTE GELİŞTİRME EĞİTİMİNE KATILDIK


Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu Eğitim Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen “Kadın Sendikacılar için Liderlik ve Kapasite Geliştirme Eğitimi” İspanya’nın başkenti Madrid’te gerçekleştirildi. Toplantıya HAK-İŞ’i temsilen Pınar Özcan katıldı.

Liderlik stilleri, etkin iletişim, grup çalışması, müzakere teknikleri, güven inşa etme, liderlik konusunda yeteneklerin geliştirilmesinin hedeflendiği eğitim programına Türkiye, Litvanya, Finlandiya, Romanya, Hırvatistan, İtalya ve İspanya’dan toplam 23 kişi katıldı.

3 günlük eğitimin ilk gününde İspanya CCOO Konfederasyonu Genel Sekreteri Jose Luis Gil tarafından açılış konuşması gerçekleştirdi. İspanya’da kadınların liderlik pozisyonlarında yer almasıyla ilgili hala sıkıntıların devam ettiğini söyleyen Gil, “Daha bu konuda yolumuz uzun yapılacak çok şey var” dedi.  Söz konusu eğitimin de buna katkı sağlayacağını belirten Gil, katılımcıları misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Açılış konuşmasının ardından eğitimciler söz aldı. Eğitimcilerden TUC eğitim sorumlusu Liz Reez’de eğitim faaliyetinin kadınların liderlik özelliklerini geliştirmeye önemli katkısı olacağını belirtti. 

CCOO Konfederasyonu Eğitmeni Amaia Otaegui cinsiyet eşitliğinin konfederasyonun öncelikli konularından birisi olduğunu belirterek, kadınların iş hayatında ikincil planda olmalarının değiştirilmesi için çalıştıklarını söyledi. 

Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) Cinsiyet Eşitliğinden sorumlu Konfederasyon sekreteri Montserrat Mir, ETUC Kadın çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. ETUC Cinsiyet eşitliği anketine göre karar alma mekanizmalarında sendikaların durumuna ilişkin bilgiler veren Mir, HAK-İŞ Konfederasyonunun kadın üye sayısını önemli ölçüde arttıran konfederasyonlardan birisi olduğunu vurguladı. 

Açılış konuşmalarının ardından eğitimin birinci gününde ‘Liderlik’ konusunun eğitime katılan kişiler için ne anlam ifade ettiği tartışıldı ve farklı egzersiz metotları kullanılarak grup çalışmaları yapıldı.

İletişim teknikleri, etkili konuşma, network geliştirme konularında sunumların yapıldığı eğitimde Pınar Özcan HAK-İŞ Konfederasyonu ve üye sendikaların yürüttüğü projeler ve kadın çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. 

Eğitim faaliyetinin ikincisi ise 5-8 Haziran 2018 tarihleri arasında aynı katılımcılarla Finlandiya’da gerçekleştirilecek.

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Şubat 2018 17:02, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu