HAK-İŞ, 1 MAYIS'I KONYA’DA KUTLAYACAK

28 Ocak 2015 14:00, Basın


HAK-İŞ, 1 MAYIS'I KONYA’DA KUTLAYACAK

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 1 Mayıs’ı her yıl ayrı bir ilde kutlama anlayışına uygun olarak bu yıl kitlesel olarak Konya’da kutlama kararı aldığını belirterek, “HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs’ı bu yıl kitlesel biçimde Konya’da kutlayacağız. HAK-İŞ olarak, Konya başta olmak üzere 81 ilde 1 Mayıs'ı taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu’nun 2015 1 Mayıs kutlama programına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu olarak, her yıl ayrı bir ilde 1 Mayıs kutlama kararı çerçevesinde bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamalarını Konya’da gerçekleştirme kararı almış bulunmaktayız.

 

HAK-İŞ olarak, ekonomi ve sanayi açısından Türkiye’nin gelişmiş illerinden biri olan Konya’da daha önce Karabük ve Kayseri’de yaptığımız gibi emekçilerin yoğun katılımıyla tarihi bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.

 

Konya’da gerçekleştireceğimiz kitlesel 1 Mayıs kutlamalarının yanı sıra, 81 ilde HAK-İŞ İl Temsilcilerinin koordinasyonunda, üye sendikalarımızın şube yöneticileri ve işçilerin katılımıyla kutlama programları gerçekleştirilmesine karar verilmiştir ve tüm çalışmalar bu doğrultuda sürdürülmektedir.

 

HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs’ın, birliğin; beraberliğin, dayanışmanın günü olması gerektiğine inanıyoruz. Konya başta olmak üzere tüm yurtta 1 Mayıs'ı taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlamak istiyoruz.

 

HAK-İŞ, 1 Mayıslarda verilecek mesajların içeriği ve gücünün önemine inanmaktadır. HAK-İŞ, 1 Mayıs’ın iş kazaları, taşeronlaşma, mevsimlik işçilere kadro verilmesi, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, işsizlik ve demokrasi sorunun çözümü gibi konuların tartışıldığı ve çözüm önerilerinin sunulduğu bir platform olmasından yanadır. Bu amaçla bütün sivil toplum örgütlerini, işçisiyle-memuruyla, genciyle-yaşlısıyla, kadınıyla-erkeğiyle bütün halkımızı Konya başta olmak üzere bütün illerde gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs kutlamalarına katılmaya ve taleplerini dile getirmeye davet ediyoruz.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ocak 2015 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu